Svobodní v médiích: jak Mach sejmul Babiše i o dění v regionech

Svobodní v médiích: jak Mach sejmul Babiše i o dění v regionech

30. 5. zveřejnily Novinky článek Mach ze Svobodných se stal v předvolebním klipu superhrdinou, který sejme Babiše: Komiksovým světem superhrdinů se nechal inspirovat animovaný předvolební klip strany Svobodných. V něm největší záporáky hrají současní politici, kteří se po vzoru strýčka Skrblíka koupou v penězích daňových poplatníků. Ty jim shání jejich poskok Mr. Berňák. Všechny je ale vypráská vedení Svobodných. Jejich lídr Petr Mach v klipu dokonce udeří někdejšího ministra financí Andreje Babiše (ANO).

Celý smysl klipu je pak vysvětlen na závěr. Česko je prý země plná šikovných a pracovitých lidí, ale stát jim sebere polovinu výdělku. Svobodní by proto chtěli snížit daně, což by zvýšilo platy a snížilo ceny zboží a služeb. Na klip se můžete podívat zde.

30. 5. o našem videoklipu napsaly i Byznys noviny v textu Volby do parlamentu se blíží a strany vyrazily do boje s videoklipyPředvolební klip uvedla kde Dni daňové svobody i strana Svobodných. Videoklip je animovaný a představitelé strany se v něm stylizují do týmu komiksových superhrdinů, kteří bojují proti okrádání dělníků Babišem, Sobotkou, Kalouskem a dalšími záporáky z „berňáku“ či EU. Ti se v klipu po vzoru strýčka Skrblíka koupou v penězích daňových poplatníků, které jim shání Mr. Berňák.

Lídr Svobodných Petr Mach jim ale „vypráská kožich“ a bývalého ministra financí Andreje Babiše (ANO) sejme pěstí. „Máme na to být bohatou zemí,“ prohlašují Svobodní v závěru klipu a slibují nižší daně a ceny a vyšší mzdy, čehož chtějí dosáhnout mj. rušením „zbytečných úřadů“ a „nesmyslných dotací.“

Echo24 napsalo 30. 5. článek V novém klipu Svobodných dá Mach Babišovi pěstí: Strana svobodných občanů u příležitosti dne daňové svobody představila nový animovaný videoklip k podzimním parlamentním volbám. Libertariánská strana se v něm stylizuje do týmu komiksových superhrdinů, kteří rázně zastaví okrádání dělníků Babišem, Sobotkou, Kalouskem a dalšími záporáky z „berňáku“ či EU. „Máme na to být bohatou zemí,“ prohlašují Svobodní v závěru klipu a slibují nižší daně a ceny a vyšší mzdy, čehož chtějí dosáhnout mj. rušením „zbytečných úřadů“ a „nesmyslných dotací.“

29. 5. Forum24 zveřejnilo článek Politický bizár – Made in Svobodní: S blížícími se parlamentními volbami se zřejmě politické strany rozhodly, že budou občany zásobovat videoklipy, kterými se budou snažit dokázat, že jejich strana je ta jediná, která povede Českou republiku k lepším zítřkům.

Po Lidovcích a Starostech, kteří svůj „výtvor“ představili na víkendovém sjezdu, se nyní ukázali i Svobodní. Superhrdinové v čele s Petrem Machem se pouští do boje nejen proti berňáku, ale také „zlé Evropské unii“, kterou předseda strany neustále, z pozice europoslance, kritizuje.

Rozhodně se nejedná o poslední předvolební bizár, ale zatím je jediný, který může konkurovat „rychlošípovým“ Bělobrádkovcům a Gazdíkovcům.

29. 5. Deník zveřejnil článek Dnešek je dnem daňové svobody. V porovnání s Eurozónou přichází pozdě: Na Den daňové svobody se každý rok podepíše řada vlivů. Přestože se očekává všeobecný hospodářský růst i v následujících letech, negativně se na výsledku může projevit i probíhající vládní krize, přetrvávající problémy zadlužených států eurozóny či krize v mezinárodní politice. „Obecně si polepšila většina zemí vyspělého světa, zejména kvůli všeobecnému hospodářskému růstu. Centrální banky zemí celého světa od sebe opisují a politikou uměle levných peněz pomáhají růstu HDP. Je to ale z velké části jen iluze růstu. Bublina, která může kdykoliv prasknout,“ popisuje Stroukal.

V článku se odkazuje na náš volební program (Čtěte také: Svobodní slibují nižší daně…)

Z dění v Evropském parlamentu

25. 5. server Pravý prostor zveřejnil článek Petra Macha Kteří čeští poslanci v EP hlasovali pro uvalení sankcí na ČRNa posledním zasedání Evropského parlamentu 18. května 2017 se opět jednalo o migračních kvótách. Komisař pro migraci Dimitris Avramopoulos prohlásil, že Komise podá do měsíce žalobu na členské státy, které nepřebírají řádně uprchlíky podle bruselských kvót.

Evropský parlament přijal následně usnesení s názvem Zajištění funkčnosti postupu přerozdělování . V něm „vítá oznámení Komise, podle nějž v případě, že členské státy nezvýší v dohledné době počet přemístěných osob, nebude otálet s uplatněním svých pravomocí, kterými disponuje na základě Smluv; usuzuje, že to bude znamenat také zahájení řízení o nesplnění povinnosti.“

Jinými slovy, EP vyzval k uvalení sankcí na Českou republiku za nepřebírání migrantů podle kvót EU – k tomu, aby na Českou republiku Evropská komise podala žalobu u Evropského soudního dvora.

Já jsem hlasoval proti. Naopak pro toto protičeské usnesení hlasovali poslanci Niedermayer (TOP09) a Polčák (STAN) .

30. 5. server Ucho24.cz zveřejnil text Česká povaha v Bruselu? Za funkci klidně i zraduÚvodní apel však není autorský výlet do fantasmagorie, ale smutné zjištění faktu, který se nebál předložit jiný europoslanec, Petr Mach (Svobodní). I když jeho osoba někdy zabíhá do jisté výstřednosti, zcela určitě si, takříkajíc, z prstu nevycucal, že právě někteří jeho čeští kolegové působící v Bruselu, neváhali sankcím nejen horlivě přikyvovat. Podle Macha dne 18. května se na zasedání Evropského parlamentu znovu hovořilo o migračních kvótách. A že komise do měsíce podá žalobu na odbojné členské státy. Ty,ty, ty! Hrozí proto čeští vyslanci na svou domovinu, že celou tu patálii osob s neznámou minulostí nehodláme přijímat hezky po merkelovsku? Pro usnesení proto hlasovali Telička, Ježek, Charanzová, Dlabajová (ANO), Zdechovský, Šojdrová, Svoboda (KDU-ČSL), Štětina, Niedermayer (TOP09), Polčák (STAN), Poc, Poche (ČSSD), jak sdělil Petr Mach, který byl proti kvótám.

Různé

29. 5. zveřejnily Literárky článek Zprava sjednoceno, zleva nic…Na pravici totiž stojí též Realisté, kteří v podstatě chtějí navázat na program ODS (a její rovné daně) s tím, že oni budou „ti praví“. Lze předpokládat, že právě tady bude pnutí na pravici. Pravicový volič, který odmítá promigrační a nekritickou politiku vůči EU, rozhodně nebude volit TOP09, KDU-ČSL ani Starosty a nezávislé. Tomuto voliči zůstávají Svobodní a Realisté: ( Viz ). Stejně tak nelze opomenout fakt, že část pravicových voličů bude volit ANO.

30. 5. Neviditelný pes publikoval článek Je vůbec koho volit?Liberálové hlásají volný trh, privátní podniky a omezený stát. Jenže nežijeme v devatenáctém století, výrobky se musí kontrolovat – potraviny na zdraví škodlivé látky, průmyslové výrobky, zda jsou bezpečné a mají deklarovanou kvalitu. Životní prostředí určitě vyžaduje další kontroly a opatření. To nemluvím o zdravotnictví. To vše nemůže dělat nikdo jiný než stát. Daně se také musí vybírat, a jak vidíme, jsou s tím velké problémy. Globální volný trh naráží na mnoho problémů, především právě na kvalitu výrobků, na kontroly a na nevymahatelnost práva ve světovém prostoru. Otevřenost v pohybu lidí a peněz je spíše nebezpečná nejenom kvůli migraci, ale i pohybu podvodníků, špinavých peněz, teroristů a nezdaněných zisků utíkajících ze států, kdy byly vytvořeny, do jiných států nebo daňových rájů. Naši liberálové se rozdělují na globalistické (TOP) a národní (ODS, Svobodní); ti druzí mají představu, že otevřený mezinárodní obchod je vhodný, ale politická integrace států je nepotřebná a nebezpečná.

Vyšlo i na serveru AC24.

Průzkumy

26. 5. zveřejnil Sanep průzkum Volební preference – květen 2017Volební potenciál však roste i v případě pravicových stran, tedy ODS a TOP 09, ale i jejich pravicovým alternativám jako jsou Svobodní a zcela nově a velmi překvapivě i Realistům, kteří mají v čele pro pravicově smýšlející voliče velmi pozitivně vnímaného Petra Robejška. Realisté se tak ve volebním potenciálu dostávají dokonce nad pětiprocentní hranici.

Průzkum zveřejnila celá řada médií, například server ČTKEurozprávyPrvní zprávyZprávy ExtraPatriot Magazín nebo Plzeň.cz.

29. 5. ve zprávách TV Nova zazněly výsledky průzkumu agentury Focus: Koalice lidovců (KDU-ČSL) a STAN (Starostové a nezávislí) by se do Sněmovny nedostala, protože by nedosáhla na potřebných 10 %. Pod 5 % by zůstala SPD (Svoboda a přímá demokracie) Tomia Okamury, Piráti, Strana zelených, Svobodní i Realisté.

O průzkumu napsaly i Novinky článek ANO a ČSSD výrazně ztratily. Riskantní koalice lidovců a STAN by neuspělaZ dalších stran průzkum přisoudil 4,4 procenta SPD Tomia Okamury, 3,4 procenta pirátům a 2,2 procenta Straně zelených. Svobodní by oslovili 1,2 procenta lidí a Realisté 0,7 procenta.

O průzkumu psal i server Echo24.

Dění v regionech

Chrudim

24. 5. zveřejnil Chrudimský deník článek Chrudimští se střetli v diskuzi nad stojanyProti navržené změně se postavil opoziční zastupitel Josef Káles (Svobodní), když namítl: „Živnostníci se dnes musí vypořádávat nejen s EET, ale také s kontrolními hlášeními a množícími se zákazy, takže město jim ještě zpoplatní drobnou reklamu? Já navrhuji, vydat se opačným směrem,“ řekl zastupitel a předložil změnu, podle níž by se ze stojanů neplatilo, byť by i reklamu nesly. S tím ale nesouhlasili někteří reprezentanti ČSSD nebo místostarosta Roman Málek (Koalice pro Chrudim. Ti namítali, že chodníky pohltí reklamní smog a dál se ztíží jejich průchodnost. „Bylo by to zvýhodnění určité skupiny obyvatel na úkor druhé,“ namítl zastupitel Jiří Hradec (Koalice pro Chrudim).

Josef Káles se ale ohradil: „Mě fascinuje, že člověk, který tu jinak hlasuje pro dotace, určené vždy jen některým skupinám lidí, mě obviní z toho, že chci někoho zvýhodňovat.“ Změna navržená Josefem Kálesem pak při hlasování uspěla.

Článek zveřejnil i Orlický deník.

Moravskoslezský kraj

31. 5. zveřejnila Mladá fronta DNES článek Touží po pěti procentech. Menší strany nasazují lídryStraníci a příznivci Strany svobodných občanů v primárním vnitrostranickém hlasování poslali na první místo kandidátky generálního ředitele společnosti Czech Print Center Radomíra Kleina. Padesátiletý místopředseda Osadního výboru Veselí u Oder na Novojičínsku vedl SSO už loni v krajských volbách, přičemž strana se ledva dostala přes procento hlasů. Klein nyní s rodinou pobývá na zahraniční dovolené, proto se k volebním vyhlídkám vyjádřil mluvčí Martin Rumler.

„To byly jen minulé volby nebo nějaké průzkumy. Jednoznačně chceme přejít pět procent,“ uvedl. Rumler dodal, že voliči by měli přivítat hlavně navrhované daňové změny přinášející jak živnostníkům, tak i zaměstnancům navíc tisíce korun ročně. „Na to by lidé na Ostravsku s tamními ekonomickými problémy mohli hodně slyšet,“ poznamenal mluvčí strany. Na druhou příčku kandidátky straníci zvolili jednatele ostravské soukromé společnosti Jiřího Zapletala a na třetí místo pak majitele IT firmy Vítězslava Stanovského z Krnova.

(ler, dap)

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Tiskový mluvčí

Tiskový mluvčí

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31