Svobodní „uvítali“ Hermana van Rompuye

Svobodní „uvítali“ Hermana van Rompuye

Strana svobodných občanů uspořádala míting u příležitosti návštěvy předsedy Rady Evropské unie Hermana van Rompuye v České republice. Svobodní se shromáždili 23.2.2011 v 11:45  na rohu Jelení ulice a Prašného mostu při vjezdu do areálu Pražského hradu, kam vjel Herman van Rompuy se svoji kolonou v 12:10. Nápisy jako „EU=RVHP“, „We don“t  want your Pact“ vyjadřovali demonstranti nesouhlas s „Paktem konkurenceschopnosrti“, o jehož přijetí přijel Rompuy přesvědčovat české politiky.

Je to další pokus EU prosadit sjednocení hospodářské politiky včetně daní. Je potřeba, aby náš premiér nebyl měkký a rázně jakýkoliv takový plán odmítnul,“ uvedl předseda Svobodných Petr Mach. “ Už měli jeden pakt – Pakt stability a růstu – a přinesl jim stagnaci růstu a nestabilitu eurozóny. Pak měli Lisabonskou strategii, která měla z EU do roku 2010 udělat nejkonkurenceschopnější oblast světa. Nepovedlo se. Teď vymysleli pakt konkurenceschopnosti. Je to další z triků jak posílit centrální moc Brusele„, dodal Mach.

Svobodní vítali Rompuye na pravé straně příjezdové cesty, nalevo se shromáždili příznivci strany Suverenita.

Někteří přivítali Rompuye žerděmi s mokrým hadrem v narážce na označení, ketré mu přiřkl euroskeptický poslanec EP Nigel Farage. 

Další foky: https://svobodni.cz/media/fotogalerie/92-vitani-rompuye-2011/

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31