Svobodní usilují o nápravu situace v Žatci

Svobodní usilují o nápravu situace v Žatci

Předsednictvo krajského sdružení Svobodných v Ústeckém kraji nesouhlasí s jednáním obou žateckých zastupitelů vzešlých z kandidátky Strany svobodných občanů v komunálních volbách 2014, s jejichž podporou vznikla povolební koalice za účasti KSČM a Svobodných.

Svým jednáním a uzavřením koaliční spolupráce s KSČM v Žatci postupovali v rozporu s politickou filozofií Svobodných a významně poškodili dobré jméno Strany svobodných občanů, když porušili veřejný slib, že koalici s komunisty neuzavřou. Zároveň jednali a hlasovali proti vůli členů Svobodných v Žatci, které svým jednáním podvedli. K ustavení koaliční spolupráce došlo bez vědomí předsednictva krajského sdružení.

Předseda krajského sdružení Richard Hartmann podal 14. 11. 2014 rozhodčí komisi návrh na vyloučení člena, současného starostu Žatce pana Ing. Aleše Jelínka.

Jako předsednictvo krajského sdružení a ve spolupráci se Svobodnými v Žatci usilujeme a budeme usilovat o nápravu současného stavu jednáním s oběma právoplatně zvolenými zastupiteli. Chceme dělat politiku poctivou a postupovat v souladu s naší politickou filozofií.

Předsednictvo sdružení Svobodných v Ústeckém kraji
16. 11. 2014

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31