Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

Svobodní předali vládě petici proti registračním pokladnám

Svobodní předali vládě petici proti registračním pokladnám

Praha 10. dubna 2014

Strana svobodných občanů (Svobodní) shromáždila za pouhé dva dny cca 5,5 tisíce podpisů od lidí. Petici podepsala mj. i poslankyně za ODS Miroslava Němcová (viz foto). V petici požadují, aby vláda upustila od plánu uzákonit chystané povinné zavedení registračních pokladen. Petici předali Svobodní na úřad vlády ČR ve středu 9. dubna odpoledne.

Svobodní podpisovou akci pořádali ve dnech 31. března a 1. dubna 2014 před finančními úřady po celé ČR (tedy v posledních dvou dnech, kdy bylo možné podat daňové přiznání k dani z příjmu FO).

„Pan Sobotka nám bude tvrdit, že zavedením registračních pokladen zmizí daňové úniky. Bude štvát zaměstnance proti drobným podnikatelům a živnostníkům. Není tomu tak! Na Slovensku ani jinde do státní kasy registrační pokladny nic moc nepřidaly. Drobní poctiví živnostníci zaplakali a nepoctiví si v zákonech a kontrolách našli desítky děr. Drobným a podnikavým vezmeme, ale velkým hodíme dotace, aby se na vládu nezlobili a zůstali nám tady ,podnikat´,“ kritizuje vládní návrh místopředseda Svobodných Tomáš Pajonk.

Sečteno podtrženo. Vydělají firmy na výrobu a prodej pokladen, bude více úředníků, aby řešili novou agendu, a nejedna kadeřnice či trafikant přijde nákupem pokladny o svůj měsíční, či dvouměsíční zisk.

„Žádáme pana Sobotku, aby zvážil, zda není cestou k zbohatnutí národa spíše nechat lidi pracovat a sloužit zákazníkům, než komplikovat život, těm, kdo se o sebe chtějí poctivě starat sami. Dohlédnout na prodejce krátící tržby jde i jinak, než tím, že vydělají nejvíc výrobci registračních pokladem,“ dodává Pajonk.

Svobodní v žádném případě nejsou pro daňové úniky. Naopak. Daně mají být malé, férové, jasné a vymahatelné. To u nás nejsou a registr. pokladny k tomuto stavu nikde nevedly. Zjednodušeně řečeno náš stát bude řešit stokoruny od malých živnostníků, místo toho, aby vyřešil zásadní problémy – s tím jak se penězi plýtvá! Svobodní jsou pro menší zdanění, menší regulace, menší centralizaci. O svých penězích lidé rozhodnou nejlépe sami.

 

Kontakt:
Kateřina Kašparová
e-mail: kasparova@svobodni.cz
telefon: 736 530 384

Kompletní fotografie z petiční akce naleznete pod tímto odkazem.

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Nejnovější video

0:13 Chartu 77 tvořili lidé, kteří byli v pozici kritizující socialistický systém za nedodržování lidských a občanských práv. Chartisté nenavrhovali změnit systém, šlo jim o korekci. Nešlo tedy o politickou opozici, přesto byli ostrakizovaní a pronásledovaní, protože komunisté věřili, že Charta vnáší do společnosti znejistění, nesoulad a disharmonii. Lišíte se v tomto směru od svých předchůdců, ke kterým se hlásíte?

7:09 Chartisté za socialismu se rekrutovali z řad bývalých komunistů, obecně levice. Jaké ideové kořeny máte vy?

12:22 Ve své Chartě 24 akcentujete právo na svobodu projevu a informací, zaručované článkem 11 hlavy II. Svoboda projevu má mít v demokracii plná a neomezená?

25:03 Podobně jako zmíněný článek v Chartě 24 kritizujete i postoj státu k jiným článkům, konkrétně 16 hlavy II, 21 hlavy III, 8 hlavy II – není to spíše kritika neústavnosti Vlády ČR a byrokracie zahrnující státní zastupitelství, tajnou službu, policii, nejrůznější úřady a instituce a to i v oblasti médií, školství, zdravotnictví, hospodářském sektoru?

27:35 Pokud vám systém vyhoví a napraví, budete asi slavit. Co budete dělat v případě, že systém bude reagovat podrážděně nebo dokonce podobně jako za socialismu, tedy budete vystavení perzekuci?

37:43 Máte nějakou reflexi z horních politických pater? Co říká vaší Chartě 24 parlamentní opozice?

47:21 Založíte také nadaci jako Charta 77 a bude i vás sponzorovat George Soros?

https://svobodni.cz/stanoviska-strany…

Libor Vondráček, předseda strany Svobodných, jeden z autorů Charty 24.

Otázky připravil a kladl Alexandr Vojta

Oblíbené štítky

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31