Svobodní jsou rádi, že ODS ustupuje od socialistické politiky

Svobodní jsou rádi, že ODS ustupuje od socialistické politiky

Svobodní jsou rádi, že ve snaze omezit vliv politiků na život občanů možná nejsou sami. Na své dnešní tiskové konferenci ODS vystoupila proti svazování zbytečnou legislativou, proti vysokým daním a vůbec proti zasahování státu do životů jednotlivců. Se zájmem budeme sledovat, jak se to projeví na právě probíhající schůzi Sněmovny, zatím nevidíme ani náznak nějakých politických kroků.

Dřívější politika této strany, která předsedala vládě, byla zvýšení daní, prohloubení státního dluhu o půl bilionu korun, odeslání dalších 64 miliard z devizových rezerv ČNB na podporu krachujících států eurozóny, pomoc při prosazení Lisabonské smlouvy, zavedení vyvlastňování za netržní ceny, házení klacků pod nohy drobným podnikatelům kaucemi, nařízeními apod.

Tato politika, v kombinaci s pravicovou rétorikou a plošnými „škrty“ na sociálně slabších, při současném zachování loupeživých dotací, vedla občany k totální ztrátě důvěry vůči vedení země a myšlenkám svobodného trhu vůbec.

Nezdá se nám příliš věrohodné, když ODS verbálně prosazuje opak svých dřívějších činů, jsme ale rádi alespoň za ta slova. Možná se blýská na lepší časy.

Víme, že mnoho řadových členů zmíněné strany skutečně věří ve svobodu, soukromé vlastnictví a volný trh. Uvítáme, když tito lidé svou stranu zreformují a zachrání.

V Praze dne 16. září 2014
Republikové předsednictvo Svobodných

 

Kateřina Kašparová, tisková mluvčí Svobodných

e-mail: kasparova@svobodni.cz
telefon: 736 530 384
www.svobodni.cz

 

 

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31