Svobodní a Soukromníci jdou do krajských voleb společně i na Jižní Moravě

Svobodní a Soukromníci jdou do krajských voleb společně i na Jižní Moravě

Zástupci Strany svobodných občanů (Svobodní) a Strany soukromníků ČR (Soukromníci) podepsali koaliční smlouvu pro krajské volby v Jihomoravském kraji. Do podzimních voleb půjde koalice pod názvem „Svobodní a Soukromníci“.

Obrana svobodného života, boj proti evropským i krajským nesmyslům a byrokracii, rozvoj podnikání, hájení tradičních kulturních hodnot a zastavení dalšího zadlužování kraje. To jsou společné programové teze, na kterých noví koaliční partneři staví.

Cílem koalice Svobodných a Soukromníků je stát se novou jasnou volbou pro pravicově smýšlející aktivní občany v Jihomoravském kraji a být názorovým oponentem vládních stran, jejichž politika všem lidem přináší pouze další omezování, regulace a zbytečné utrácení peněz daňových poplatníků,“ řekl lídr Svobodných Petr Pořízek, který se postaví i do čela společné kandidátní listiny.

Tato koalice mi dává smysl. Svobodní a Soukromníci mají velmi podobné názory na fungování krajské samosprávy. Ve dvou budeme silnější!“ sdělil Radek Rabušic, lídr za Soukromníky, který bude druhým kandidátem společné koalice.

Současný stav, kdy za přihlížení velkých politických stran začíná stát sloužit zájmům velkých firem a všem podnikatelům a drobným živnostníkům hází klacky pod nohy, nutí demokraticky smýšlející lidi k zamyšlení a vyšší aktivitě. Naše spolupráce se Svobodnými je důležitým krokem pro integraci těch, kteří se s aktuálním vývojem české společnosti nechtějí smířit,“ uvedl k podpisu koaliční dohody krajský předseda Soukromníků Jan Baránek.

Lídři koalice Svobodní a Soukromníci:

1. Ing. Petr Pořízek, MBA (Svobodní) – 48 let, Brno-Židenice, ekonom, manažer
2. Radek Rabušic (Soukromníci) – 52 let, Brno-Kohoutovice, OSVČ, zastupitel městské části
3. Jan Baránek (Soukromníci) – 37 let, Břeclav, živnostník
4. Mgr. Terézia Išková (Svobodní) 26 let, Hodonín, právník, zastupitelka města

Programové body, další kandidáty a strategii volební kampaně představí Svobodní a Soukromníci na tiskové konferenci koncem dubna.

Foto: Petr Pořízek (Svobodní) a Radek Rabušic (Soukromníci)

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31