STROUKAL: EU deklarovala nové lidské právo – právo na turismus.

STROUKAL: EU deklarovala nové lidské právo – právo na turismus.

V záplavě absurdit jdoucích k lidem od městských zastupitelstev až k nadnárodním vládám (na rostoucím žebříčku dopadu jejich rozhodnutí) občas některá ta vyhláška, zákon či nařízení… prostě vyšumí. Většině jednoduše nerozumíme a těch pár zbývajících považujeme za apríl. Místopředseda Evropské lidové strany Antonio Tajani jeden takový apríl připravil. Milardový apríl. Člověk má právo na turismus – pokud chce v létě k moři (a nemá na to peníze), musí mu ostatní cestu zaplatit.

 Od letošního roku bude spuštěn program, který bude nabádat mladé od 18 do 25 let, starší pětašedesáti a ty, kteří si nemůžou (z libovolných důvodů) dovolenou zaplatit, aby cestovali na druhou stranu Evropy. Aby lidé ze Španělska poznali Polsko a Angličané zase ochutnali Italské víno a zaplavali si ve Středozemním moři. Třetinu jejich cesty pak zaplatí EU z vybraných daní.

Do roku 2013 v pilotním programu a potom v plné parádě. Ale moc se o tom nepsalo, vždyť to bude stát jen miliardy ročně. Ty se dneska ztrácí leckde.

Dovolená už není odměnou za celoroční dřinu – stává se (jak to ostatně známe v Čechách nejlépe) odměnou za celoroční dřinu ostatních. A my? My si to necháme líbit. Nebo na to zase brzy zapomeneme.

Miliardy ročně na další rádoby-integrační projekt. Nové úřady. Zase o krok blíže socialismu. Ano. A stále jsou tu lidé, kteří to slepě přehlíží a jako šestileté děcko tvrdí, že když budeme větší, tak budeme lepší, ať to stojí, co to stojí. Ty miliardy nevyrostly na stromech v Bruselu, ty chybí v našich peněženkách.

více například zde: http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article7100943.ece
http://www.nationalpost.com/todays-paper/story.html?id=2923469#ixzz0leiVi1Ta
http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/tajani/headlines/news/2010/04/100414_en.htm

Dominik Stroukal je členem Strany svobodných občanů
 

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31