Stížnost Svobodných a Soukromníků projedná RRTV v úterý 4. října

Stížnost Svobodných a Soukromníků projedná RRTV v úterý 4. října

Svobodní a Soukromníci podali dne 16. září 2016 stížnost k Radě pro rozhlasové a televizní vysílání kvůli pravidlům České televize, která protiprávně zamezila jejich účasti v předvolební Superdebatě ČT 6. října. Rada bude o stížnosti jednat 4. října 2016 a se svými závěry seznámí obě koaliční strany.

Oceňujeme, že Rada pro rozhlasové a televizní vysílání nevyužila plné lhůty k projednání naší stížnosti. Případná prodleva v jejím rozhodnutí po volbách by mohla být v krajním případě důvodem k žalobě na neplatnost voleb z důvodu neférového přístupu veřejnoprávní České televize v předvolební kampani a protežování některých politických subjektů,“ upozornil europoslanec a předseda Svobodných Petr Mach.

„Věříme, že důvody v obsáhlé stížnosti jsou oprávněné a podložené důkazními prostředky. Chápeme, že nějaká pravidla pro výběr musela být stanovena a že s nimi nikdy nebudou spokojeni všichni. Přesto musí být stanovena tak, aby nebyla diskriminační a aby pozvání zástupců vybraných stran nebylo jen na vůli České televize, ale těch subjektů, kteří se o přízeň voličů ucházejí a vědí nejlépe, koho chtějí do Superdebaty nominovat,“ doplňuje místopředseda Svobodných Karel Zvára.

„Jednání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání o naší stížnosti bude dva dny před Superdebatou a tři dny před krajskými volbami. Je to žalostně málo času na případné opravné prostředky, pokud Rada naší stížnosti nevyhoví. Pokud se tak stane, a my si počkáme na odůvodnění, jsme připraveni v zájmu transparentnosti a férového přístupu k politickým subjektům v České republice jít i k soudu, aby se podobná situace nemohla opakovat před sněmovními volbami příští rok,“ dodává místopředseda Svobodných František Matějka.

Celou stížnost i s přílohami najdete zde

3. října 2016
 

TZ ve formátu PDF zde

 

Kateřina Kašparová
tisková mluvčí Svobodných

e-mail: kasparova@svobodni.cz
telefon: 736 530 384
www.svobodni.cz

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31