Při nezávislé kontrole jsme nenašli závažné chyby

Při nezávislé kontrole jsme nenašli závažné chyby

Svobodní prostřednictvím svých delegátů provedli kontrolní ověření výsledků voleb v několika stovkách volebních okrsků. Při automatizované kontrole byly nalezeny jen drobné neshody, při bližším prozkoumání odpovídající spíš nesprávnému zápisu ze strany delegáta, než náznaku na snahu o ovlivnění výsledku voleb.

Aktivní delegáti však narazili na různé a často zjevně nesprávné představy především pracovníků obecních úřadů (zapisovatelů) o pravomocích a odpovědnosti členů okrskových komisí. Zkušenosti ze sběru údajů i z proběhlých menších konfliktů v komisích využijeme pro očekávané podzimní komunální a senátní volby. Naši delegáti budou na podzimní volby velmi dobře připraveni.

Děkujeme všem delegátům Svobodných za pomoc při dohlédnutí na regulérní průběh voleb i za poskytnutí výsledků v souladu se zákonem pro porovnání s údaji zveřejněnými Českým statistickým úřadem

Doplnění (27. 5. 2014 21:00): Dnes jsme obdrželi odpověď od Ministerstva vnitra v reakci na dopis, o kterém jsme psali v předchozím stanovisku k tématu.

Kontakt:

Kateřina Kašparová,
tisková mluvčí Strany svobodných občanů

e-mail: kasparova@svobodni.cz 
telefon: 736 530 384

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31