Sněm Svobodných – Monckton, změny stanov, kandidáti a večerní dražba

Sněm Svobodných – Monckton, změny stanov, kandidáti a večerní dražba

V sobotu 28.5.2011 se od 14 hodin v pražském Autoklubu konal Republikový sněm Svobodných.

V úvodu vystoupil s projevem předseda Petr Mach, ve svém projevu kritizoval Nečasovu vládu a zpochybnil argument o „propadlém hlasu“ používaný často proti volbě neparlamentních stran: „Tato vláda promarnila už rok…Promarnila šanci šetřit. Zvýšila státní dluh na 1500 miliard. Petr Nečas odsouhlasil v Bruselu doplněk Smlouvy o fungování EU, který nás má zbavit práva říci ne na sanování předlužených členů eurozóny. Dotují kde co. Nezrušili jediný úřad, další zakládají… každý, kdo dal hlas těmto stranám, ten svůj hlas promarnil. Říkejme toto našim voličům: Pokud už nechcete marnit své hlasy ve volbách, volte Svobodné!“, uvedl Mach.

 

S pozdravem od partnerské Strany za nezávislost Velké Británie (UKIP) vystoupil její místopředseda Lord Christopher Monckton. Kritizoval nedemokratičnost evropského rozhodování : „My, svobodní občané Evropy už nechceme snášet zkaženou a dusící úřednickou tyranii, jíž dnešní Evropská unie je…EU, jaká je, musí skončit. Narodil jsem se v demokracii. Nyní nežiju v demokracii. Mám ale v úmyslu v demokracii zemřít,“ uvedl Lord Monckton (celý projev zde).

Na sněmu se představili kandidáti pro doplňovací volby do Republikového výboru a republikových komisí a vedla se debata o návrzích na změny stanov (sešlo se 6 návrhů). Dle rozhodnutí Republikového výboru bude probíhat volba a hlasování elektronicky v době od pondělí 30.5.18:00 do pondělí 6.6.18:00. Přihlášení kandidáti si mohou otevřít diskusní vlákna ve stranickém diskusním fóru, stejně tak mohou na internetu členové pokračovat v argumentaci pokud jde o změny stanov.

Na 12 volných míst v Republikovém výboru je přihlášeno 15 kandiátů (P. Dostál, R. Maršík, M. Pánek, T. Marek, M. Machač, K. Straková, D. Dolejší, J. Skořepa, J. Skalický, P. Beneš, F. Matějka, L. Kálesová, V. Janda, J. Zbořil, L. Brichta). Do Kontrolní komise kandidují M. Vodička, J. Effenberger, I. Válová, K. Havelka. Do volební komise kandidují O. Novák, K. Vlk ml., M. Schmidt, K. Zvára, R. Bachora, A. Ladman). Do Rozhodčí komise kandiduje Z. Maštalíř. 

 

***

Petr Mach ve svém úvodním projevu kritizoval i „falešný antikomunismus“: „Všimněte si, kdykoliv vláda chce sebe sama označovat za pravicovou, a přitom dělá samé levicové kroky jako zvyšování daní a státního dluhu, uchyluje se znovu a znovu k falešnému antikomunismu. Naposledy výkřik o finanční kompenzaci pro účastníky tzv. třetího odboje. Komu dají medajli? Mašínovi ano, nebo raději ne? Havlovi? Uhlovi? Jičínskému? – – Paynovi? Bednářovi? Bude to zkoumat nějaká komise? Zřídíme nový úřad a zvýšíme daně? Je to celé nesmyslné!“  Po skončení jednání Mach prezentoval na téma „falešného antikomunismu“ i český překlad americké písničky z roku 1952: (k dispozici zde).

Martin Pánek prezentoval svůj překlad populárního interview Christophera Moncktona se zástupci hnutí Greenpeace (k dispozici zde).

Čtyřicet členů Svobodných zůstalo na večerní program, jehož součástí byla i dražba, jejíhož vedení se brilantně ujal pražský místopředseda Jiří Kubíček. Dražba předmětů (většinou knih věnovaných členy a příznivci) vynesla více než 19 tisíc korun ve prospěch propagačních materiálů Svobodných. Za 36.500 korun ve prospěch kampaně se navíc vydražila uncová zlatá mince z majetku strany.

 

 

 Petr Mach, 29.5.2011

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31