SKALICKÝ: Krátké zamyšlení nad tragédií v Newtownu

SKALICKÝ: Krátké zamyšlení nad tragédií v Newtownu

Z toho, co zatím z médií víme, dvacetiletý Adam Lanza v pátek ráno místního času vnikl do prostor školy Sandy Hook Elementary School ve městě Newtown a tam zavraždil 26 lidí, z toho 20 dětí a následně sám spáchal sebevraždu. K činu použil zbraně své matky, která je legálně vlastnila a která je jednou z obětí. Někteří svědci do médií uvádí, že Adam Lanza vykazoval dlouhodobě znaky duševní abnormality.

Tato tragédie se stala pochopitelně ihned záminkou na další kolo „honby na zbraně“ v USA v podobě „manifestace“ s účastí asi 200 osob. Abychom v ČR nezůstali pozadu, uveřejnil server  iDNES pod názvem „Mám svůj kvér, jsem tedy svobodný. Kdy se tohle změní?“ neuvěřitelně hloupý článek redaktorky Dražanové, kde autorka spojuje tuto tragédii s americkou legislativou umožňující legální držení zbraní občany a jako návod na „řešení problému“ předestírá zákaz držení zbraní jako takových. Autorka vědoma si své geniality si myslí, že tím jednoduše řeší složitý společenský problém. Je to stejné, jako by napsala, že lze řešit chudobu, nezaměstnanost, špatné počasí,  rakovinu nebo infarkt jejich zákazem…

Podstata tragédie v Newtownu pochopitelně netkví v absenci restrikce trhu civilních zbraní, ale je ve světle dosud zveřejněných informací výzvou pro každého, kdo kdekoliv ve světě zbraně vlastní, a to ať již ozbrojené složky nebo civilní osoby, aby se zamyslel, jak je skladuje a přechovává a zda nehrozí riziko jejich zneužití. To pochopitelně platí dvojnásob u zbraní v rodinách, kde jsou děti nebo psychicky nemocné osoby, neboť v těchto případech je riziko tragédie vyplývající ze špatného zabezpečení zbraní téměř stoprocentní.

Jan Skalický je členem Repubikového výboru Svobodných

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31