Prezident v žádném případě necouvá, jsou přesvědčeni Svobodní

Prezident v žádném případě necouvá, jsou přesvědčeni Svobodní

Svobodní věří, že prezident Václav Klaus udělá maximum, aby zmírnil dopady případné ratifikace Lisabonské smlouvy na Českou republiku, a budou jej v tom maximálně podporovat.

„Rozhovor Václava Klause pro Lidové noviny 17.10. rozhodně nečteme tak, že by pan prezident slevoval z požadavku, aby vyvázání České republiky z jurisdikce Evropského soudního dvora, pokud jde o výklad Charty základních práv EU, mělo charakter právně závazné smlouvy. To jakákoli politická deklarace nahradit nemůže a nesmí,“ sdělil předseda Svobodných Petr Mach.

Pokud se prezidentovi podaří tuto právně závaznou záruku prosadit, byla by Česká republika chráněna alespoň před tím, aby Evropský soudní dvůr dotvářel českou legislativu a přiznával odškodnění sudetským Němcům z našich daní. Nebyla by ovšem chráněna před ostatními negativními vlivy Lisabonské smlouvy.

„Jsem přesvědčen, že tak jako tak, v případě přijetí Lisabonské smlouvy, nevýhody členství dlouhodobě převáží nad výhodami, a proto budu v případě uvedení Lisabonské smlouvy v platnost prosazovat vystoupení České republiky z Evropské unie“, uvedl Petr Mach. „Tato smlouva nenabízí žádnou vizi a je jen bezprecedentním nástrojem ke snazšímu ovládnutí 500 mil občanů z doposud 27 zemí EU,“ dodal.

Svobodní chystají na podporu prezidenta Václava Klause shromáždění na státní svátek 28. října .

Tiskový tým Svobodných
František Matějka
mobil: +420 777 077 158
email: tiskove@svobodni.cz

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31