Pražští Svobodní zvolili své vedení

Pražští Svobodní zvolili své vedení

V Pražském Autoklubu 22. března zasedal ustavující sněm Pražského sdružení Strany svobodných občanů (Svobodní). Republikové předsednictvo svolává dle Stanov postupně všechny krajské ustavující sněmy, které zvolí své vedení – předsedu a místopředsedy – a tím zahájí de facto svoji činnost.

Předsedou Pražského sdružení Svobodných byl zvolen David Hulínský, 30-letý podnikatel. Pražský sněm dále zvolil 4 místopředsedy: Alexandr Tomský (vydavatel), Radek Adamec (manažer ve stavební firmě), Jiří Lívanec a Jiří Kubíček. Předseda pražských Svobodných chce co nejdříve rozšířit členskou základnu strany, informovat veřejnost o záměrech a cílech strany a zintenzívnit její prezentaci. „Především chci lidem vysvětlit, proč říkáme NE lisabonské smlouvě. Dále jako zásadní vidím změnu současné politiky ve státě, je nutno změnit styl práce politiků a komunikaci s občany,“ sdělil bezprostředně po svém zvolení David Hulínský. Na sněmu se dále představili kandidáty Svobodných do Evropského parlamentu a do pozdního večera s nimi účastníci ustavujícího Pražského sněmu živě diskutovali. 

Dosud se ustavila krajská sdružení v těchto krajích: Vysočina (3.3.), Jihomoravský (4.3.), Plzeňský (5.3.), Pardubický (10.3.), Moravskoslezský (12.3.), Olomoucký (16.3.), Ústecký (18.3.). V nejbližších dnech se dále sejdou sněmy Svobodných v krajích: Královéhradecký (23.3.), Zlínský (25.3.), Středočeský (29.3.), Jihočeský, Liberecký a Karlovarský (ve 3 posledních případech budou termíny teprve stanoveny).

Na krajský ustavující sněm jsou zváni všichni členové Strany svobodných občanů s trvalým pobytem v daném kraji. Sněm především volí předsedu a místopředsedy krajského sdružení. Do funkcí mohou kandidovat členové z příslušného kraje. Jejich zvolením dojde k ustavení krajského sdružení, které tak již může samo přijímat nové členy Svobodných. Do ustavení krajského sdružení o ne/přijetí člena rozhoduje republikové předsednictvo Svobodných. "Jsme potěšeni zájmem veřejnost o vstup ke Svobodným. Daří se nám velmi rychle ustavovat krajské organizace po celé České republice," říká předseda Svobodných Petr Mach.

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31