Pořádali jsme konferenci Cesta ke svobodné společnosti

Pořádali jsme konferenci Cesta ke svobodné společnosti

Dne 5. září 2009 uspořádali Svobodní společně s občanským sdružením Laissez Faire v Národním domě na Vinohradech v Praze konferenci Cesta ke svobodné společnosti.

Na konferenci vystoupili se svými příspěvky mimo jiné ekonom Pavel Kohout, ekolog Ivan Brezina, expert na počítačové právo Vladimír Smejkal, a ekonom Miroslav Ševčík z Liberálního institutu.

Hosté představili své názory na uplatňování liberálních principů v souvislosti s hospodářskou krizí, na škodlivost zadlužování České republiky, ekologismus a elektronické volby.

Na závěr konference představili Svobodní svůj politický program, který obsahuje mimo jiné zásadní návrhy na změny v legislativě, jejichž cílem je skutečné zeštíhlení státu a minimalizace nákladů na jeho správu, zrušení některých daní a návrat svobody rozhodování o svém životě občanům České republiky. S tímto politickým programem se uchází Svobodní o přízeň voličů v předčasných volbách 2009 do PSP ČR.

„Svobodní jsou jedinou stranou, která má program, jenž ctí principy svobody jednotlivce.“ (Miroslav Ševčík)

„Souhlasím prakticky s celým programem Svobodných.“ (Vladimír Smejkal)

Ekonom Pavel Kohout se ohradil proti předvolebním inzerátům ODS, v nichž používá jeho výroky vytržené z kontextu k ospravedlnění zadlužování. „Mé výroky bohužel zneužívá ODS i ČSSD,“ uvedl Kohout.

Petr Mach dále připomněl, že za letošní hluboký deficit státního rozpočtu nese jednoznačnou odpovědnost někdejší ministr financí Miroslav kalousek, který vědomě nadhodnotil příjmy.

 

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31