Petice.eu: Již přes 7.350 lidí z 23 zemí EU. Také Nigel Farage

Petice.eu: Již přes 7.350 lidí z 23 zemí EU. Také Nigel Farage

K PETICI OBČANŮ STÁTŮ EVROPSKÉ UNIE PROTI PŘIJETÍ LISABONSKÉ SMLOUVY připojilo ke dni 21.9.2009 svůj podpis již přes 7.350 lidí z 23 zemí Evropské unie.

Mezi řadou významných osobností společenského a politického života v Evropě, které naši petici již podepsali, je například pan Nigel Farage, předseda United Kingdom Independence Party, který do roku 2009 v Evropském parlamentu předsedal euroskeptické frakci Independence/Democracy  a dnes společně s Francescem Speronim vede nástupnickou frakci Europe of Freedom and Democracy.

„Názory Nigela Farage, šéfa britské UKIP, jsou mi velmi blízké“, uvedl předseda Svobodných Petr Mach.

Je to vůbec poprvé, co mají občané států EU příležitost vyjádřit svůj názor na budoucnost Evropy na jednom místě. Text petice byl přeložen do všech jazyků států EU. Petice je přístupná na adrese www.petice.eu a otevře se vždy v jazyce příslušné země, z níž návštěvník přichází.

Petice.eu se šíří po Evropě v podstatě jen e-maily. Proto je počet signatářů značným úspěchem.

Petice připomíná mj., že Lisabonská smlouva (LS) je v podstatě již jednou odmítnutou Evropskou Ústavou. Dává EU nové pravomoci na úkor členských států (68x zrušeno právo veta!). Bere členům samostatnou zahraniční, hospodářskou, sociální a energetickou politiku a mnohé další. Státy ztratí kontrolu nad sazbami nepřímých daní.

Odmítnutí LS v Irsku a nedokončená ratifikace v dalších zemích EU (NEJSME POSLEDNÍ!) dává příležitost jednat o novém, lepším smluvním uspořádání mezi zeměmi EU.

Tiskové oddělení Svobodných
František Matějka
mobil: +420 777 077 158
email: tiskove@svobodni.cz
 

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31