P. Mach navrhuje s Norskem uzavřít Mezinárodní smlouvu o vydávání dětí

P. Mach navrhuje s Norskem uzavřít Mezinárodní smlouvu o vydávání dětí

Europoslanec Petr Mach (Svobodní) dnes vystoupil na demonstraci proti praktikám norského Barnevernetu a představil návrh mezinárodní smlouvy, na základě které by mohly být vydány děti Michalákovy do České republiky. Tento návrh smlouvy zašle hned v pondělí českému ministru zahraničí a požádá ho, aby ihned zahájil jednání s norskou stranou.

„Konzultoval jsem tuto věc s velvyslancem Norska v Bruselu a ten mi potvrdil, že vydání dětí na základě mezinárodní smlouvy je jedinou šancí, jak může Eva Michaláková získat své děti zpátky," říká ke svému návrhu P. Mach.

Na dnešní demonstraci v Praze před norskou ambasádou vyjádřily stovky lidí nesouhlas s praktikami norského sociálního úřadu (Barnevernet), který jen loni odebral celkem 1665 dětí(!).

Svou účastí tak podpořili Češku Evu Michalákovou, která už déle než 4 roky nesmí být se svými syny. Dále pak slovensko-norský případ malé Maxine, která byla odebrána jako několikatýdenní kojené miminko. A také například rumunsko-norskou rodinu Bodnariů, která má ránu od Barnevernetu ještě velmi čerstvou. Odebrali jim pět dětí, včetně tříměsíčního kojeného miminka, za údajný „křesťanský radikalismus“ (jedna z dcer zpívala ve škole píseň o Ježíškovi).

Protestní akce proti Barnevernetu se během ledna konají v dalších 18 zemích po celém světě. Proběhly už např. v USA, ve Španělsku, v Anglii, v Dánsku. Kompletní seznam všech akcí viz zde.

V Praze dne 16. ledna 2016

PRŮVODNÍ DOPISY PRO PREZIDENTA A MINISTRA ZAHRANIČÍ:

Dopis pro prezidenta republiky

Dopis pro ministra zahraničí

 

Kateřina Kašparová
tisková mluvčí europoslance P. Macha

e-mail: kasparova@svobodni.cz
mobil: 736 530 384
www.petrmach.cz

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31