Nigel Farage zdraví demonstranty před irskou ambasádou v ČR

Nigel Farage zdraví demonstranty před irskou ambasádou v ČR

Zdravice Nigela Farage, poslance Evropského parlamentu a předsedy Strany britské nezávislosti (UKIP) českým demonstrantům před Irským velvyslanectvím v Praze 24.9.2008: 

„Vážení přátelé! Je mi líto, že zde dnes s Vámi nemohu být osobně a spolu s vámi manifestovat před velvyslanectvím Irské republiky v Praze. Toto vyjadřování nesouhlasu s elitami EU, které slouží jen samy sobě, je v zájmu občanů nejen z Irské republiky. Můžete si však být jisti, že já tento postoj též manifestuji obyvatelům britských ostrovů každý den, co mi síly stačí.

Vy zde dnes konkrétně pomáháte ukazovat, že irští voliči v boji s mocnými zájmy vlád, politiků a lobbistů nadnárodních společností nejsou sami. Jasně tím říkáte, že i ve středu Evropy vyvolává Lisabonská smlouva stejné nejhorší obavy a stejné odhodlání jí čelit, jako v Irsku. To je něco, co se irská vláda a její spolustrůjci opakovaného referenda z Rady EU, snaží s obrovským úsilím před irskými občany utajit – snaží se, aby Irové uvěřili, že všichni ostatní Lisabonskou smlouvu chtějí a jen pošetilí Irové brání jejímu slavnému vstoupení v platnost.

Víme, že většina lidí ve většině satelitních zemí EU je proti Lisabonské smlouvě a Rada EU to ví také: Z jakého jiného důvodu se tajně domluvili, že v žádné jiné zemi nesmí být vypsáno referendum? A proč koneckonců vůbec sepsali Lisabonskou smlouvu, když její takřka totožná verze pod názvem Evropská ústava byla již poražena lidovým hlasováním ve Francii a Nizozemí? 

Vážení přátelé, čelíme nesmiřitelnému nepříteli lpějícímu na moci, která ohrožuje naše svobody, naši demokracii, naši prosperitu a ve svých vojenských ambicích také naše samotné životy.

Jakkoliv poctivý byl výklad Německého ústavního soudu, pouze statečné odhodlání vašeho prezidenta Václava Klause a irská neohroženost stojí nyní v cestě tomuto nepříteli a jeho úděsné Smlouvě.

Tušíme, že na nás pomalu doléhá nová doba temna srovnatelná s evropskými diktaturami dvacátého století.

Ale je ještě naděje – minulé úterý 21. září tedy jen před 3 dny, jedna z nejrenomovanějších agentur na výzkum veřejného mínění Gael Poll zveřejnila průzkum prováděný mezi 1500 respondenty z celého Irska – což byl jeden z největších výzkumů veřejného mínění v této věci vůbec – podle kterého po odečtení odpovědí „nevím“, 59% – takřka 60% řeklo, že hodlá hlasovat NE!

Dosud všechny výzkumy dávaly výrazný náskok zastáncům Lisabonské smlouvy. Tyto výzkumy byly podle mého mínění zmanipulované tak, aby fungovaly jako sebenaplňující se proroctví triumfu Lisabonské smlouvy – nyní se však musela zjevit pravda, aby nebyla kompletně pošramocena kredibilita výzkumných agentur a jejich zadavatelů z velkých médií. 

Jinými slovy, připadá mi, že irští voliči tradičně odhodláni odporovat všemu, co na ně vládnoucí elita uvaluje, se nyní chystají napodruhé odmítnout Lisabonskou smlouvu.

Pokud se tak stane, bude to obrovské vítězství pro Iry. Bude ale také triumf, který budeme sdílet s nimi, zejména ti z nás, kteří ze všech sil bojujeme s pokusem Evropské unie získat pro sebe ústavu autokratického superstátu.

Věřím, že ať jsme v Praze, v Bruselu či Dublinu, budeme přespříští víkend moci zvednout sklenku na počet jediného národa, který dokáže svými hlasy odmítnout smlouvu Evropské unie ne jednou, ale hned dvakrát.

Přeji vám vše nejlepší a přeji štěstí nám všem!

Nigel Farage 

Více na:  http://www.flickr.com/photos/kubicek/sets/72157622450749646/show/with/3952838074/

 

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31