Káles: Nepotřebujeme čtyři místostarosty

Káles: Nepotřebujeme čtyři místostarosty

Celé je to dáno tím, jak se v Chrudimi vedla povolební jednání. Koalice pro Chrudim (KDU-ČSL) přes všechny předešlé proklamace nakonec vstoupila do koalice s SNK ED, ODS a ČSSD výměnou za post čtvrtého místostarosty. Tím se stal Roman Málek.

S kolegou Petrem Lichtenbergem jsme mu dali rok, aby obhájil, že je tato nová pozice opravdu potřeba. Nestalo se tak. Místostarosta Málek rok promlčel, a proto jsme jej navrhli odvolat. Bohužel jsme pro odvolání nezískali mezi kolegy většinu. Po dalším roce jsme pro stejný návrh získali více kolegů, k odvolání však nedošlo.

Nechceme živit nadbytečné zaměstnance města. Ačkoliv radnice tvrdí, že se jedná o pozice neuvolněné a místostarostové nemusí být v úřadě každý den, pobírají poměrně vysoké odměny. A zastupitelé se jim je na konci minulého roku rozhodli ještě zvýšit na 30 000 Kč měsíčně. Proto jsem s kolegou Lichtenbergem hlasoval proti tomuto návrhu.

Chrudimi by stačilo méně místostarostů a budeme tuto zásadu prosazovat i po dalších komunálních volbách. Veřejné peníze by se neměly rozdávat kvůli nějakým politickým dohodám.

Josef Káles,
zastupitel města Chrudimi

Vyšlo i na osobním blogu autora.

Články vyjadřují pouze osobní názor autorů a nejsou oficiálním stanoviskem Svobodných, pokud není uvedeno jinak.

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Josef Káles

Josef Káles

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31