Josef Novotný: Já, Svobodný logistik, chci dopravu v Česku bez státního vlivu

Josef Novotný: Já, Svobodný logistik, chci dopravu v Česku bez státního vlivu

A nyní bych chtěl přesměrovat váš zrak jiným směrem, než udávají současná média. Jste připraveni? Zapněte si bezpečnostní pásy a cucejte bonbóny.

Polostátní firma je asi ten nejhorší hybrid podnikání, jaký si dokážeme představit. Jde o to, že o část se zbytečně přetahuje stát a část soukromý sektor.  Znáte takovou? My ano. Víte, komu patří 51% podíl ČSA? Ano, Českému Aeroholdingu a de facto Ministerstvu financí. Nemusím napovídat, kdo je ministrem financí.

Současná vláda a ministerstvo financí se zarputile drží své největší státní „trafiky“ a nehodlá ji pustit. Český Aeroholding  má na starosti státní majetek v oblasti letectví. Dceřinými společnostmi jsou Letiště Praha, letecká společnost České aerolinie, Czech Airlines Technics, poskytující služby v oblasti technické údržby letadel, Czech Airlines Handling, zajišťující pozemní odbavení letadel a cestujících, CSA Services, nabízející především personální služby, a Holidays Czech Airlines, nabízející volnou kapacitu v rámci pronájmu letadel s posádkou. [1]

 

Stanoviska strany naleznete pod tímto odkazem.

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31