Jiří Hejhálek chce v Senátu zamítat všechny návrhy zákonů, které vedou k vyšším daním a míří proti svobodě a lidskosti

Jiří Hejhálek chce v Senátu zamítat všechny návrhy zákonů, které vedou k vyšším daním a míří proti svobodě a lidskosti

RNDr. Jiří Hejhálek kandiduje do Senátu za Svobodné v Hradci Králové.

Proč kandidujete do Senátu? Na co se chcete zaměřit?

Mým cílem je schvalovat především návrhy zákonů, které si přejí moji voliči v senátním obvodu č. 45 – Hradec Králové. Kandiduji také proto, že považuji za nutné, aby Strana svobodných občanů nevynechala žádnou příležitost obsadit zastupitelské a zákonodárné orgány v této zemi.

Jaké oblasti se hodláte věnovat – v jakém výboru chcete pracovat?

Ve výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí. Chci se specializovat na životní prostředí a nesmyslný boj s globálním oteplováním.

Jaký je největší problém ve vašem senátním obvodu?

Definoval bych ho jako systémový problém, který se týká celé republiky. Tím problémem je lavina směrnic a nařízení a institutů, které dusí lidskou svobodu. A ovšem také chamtivé danění všeho – ve stylu filmu „Tajemství staré bambitky“.

A jak ho chcete řešit z pozice senátora?

Tak, jak mi to tato pozice umožňuje. To znamená zamítat všechny návrhy zákonů, které vedou k vyšším daním a míří proti svobodě a lidskosti. A přemlouvat ostatní senátory, aby nehlasovali pro nesmysly.

Potřebujeme vůbec Senát? Není v tak malé zemi, jako je ČR, poněkud nadbytečný?

To je zajímavá otázka. Avšak až ve chvíli, až budou Svobodní tak silní, že to budou moci rozhodnout. Zatím se mi zdá účelné, že Senát zastupuje Sněmovnu při jejím případném rozpuštění.

Navíc – Svobodní prosazují Lidové veto – pokud by se povedlo ho zakotvit, nebyla by to dostatečná „pojistka“ proti špatnému rozhodnutí třeba i poslanců?

Samozřejmě. Až přijde ono „pokud“, budou moci Svobodní dělat mnohem více. Vracet lidem daně, zeštíhlovat stát, vracet prostor svobodě, svobodnému obchodu, pokroku, štěstí a lidskosti.

Pokud budete zvolen, budete se věnovat pouze práci senátora, nebo si zachováte některé pracovní, podnikatelské aj. aktivity?

Co dělám, to se snažím dělat naplno. Týká se to i případného senátorství, i jiných aktivit, ve kterých hodlám pokračovat. Od senátorství nechci, aby mě živilo. Dělal bych ho jen proto, aby se změnila slepá cesta, na kterou vykročila Česká republika. Toto bych plnil ze všech sil.

Více informací o RNDr. Jiřím Hejhálkovi najdete zde.

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31