FACTUM: Svobodní atakují hranici 5 %

FACTUM: Svobodní atakují hranici 5 %

Podle průzkumu agentury Factum Invenio jsou volební preference Svobodných 3,6 % a blíží se tak hranici 5 procent nutné pro vstup do Sněmovny.

Factum uvádí:  Tuto hranici více či méně atakuje 5 stran, které by v případě vstupu do PSP významně ovlivnily rozložení mandátů. Jedná se o KDU-ČSL (4,2 %) a Stranu Zelených (3,9 %), které si již působení v parlamentu vyzkoušely, i dosud mimoparlamentní SPOZ M. Zemana (4,7 %), Suverenitu J. Bobošíkové (3,5 procenta) a nově také Stranu svobodných občanů vedenou P. Machem (3,6 %).“  (zdroj)

Svobodní tak opakovaně potvrzují nárůst podpory veřejnosti v průzkumech agentury Factum.

Postupný nárůst podpory veřejnosti potvrzuje správnost neměnných postojů Svobodných, ať již jde o návrhy na rušení zbytečných úřadů, vyrovnání rozpočtu nebo vystoupení z EU,“ uvedl Petr Mach.

Svobodní, strana založená v roce 2009, dosáhla prvních úspěchů v komunálních volbách, kdy získala mandáty v obecních zastupitelstvech např. v Chrudimi, Sokolově, Moravském Krumlově, Náchodě a dalších obcích. Nyní Svobodní zahajují proces primárek, ve kterých vybírají lídry pro krajské volby 2012.

 

 

Petr Mach
www.svobodni.cz
9.3.2012

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31