A zase to šrotovné aneb dalších 30 stříbrných před volbami

A zase to šrotovné aneb dalších 30 stříbrných před volbami

V roce 2008 vyhrály ČSSD poplatky volby. Nyní se blíží volby předčasné a ČSSD vyrukovala opět. Tentokrát se šrotovným. A exekutoři si jistě mnou ruce…

Podmínky pro šrotovné z dílny ČSSD jsou následující:
a) prokazatelně sešrotovat auto starší deseti let,
b) pořídit auto nové do hodnoty 500tis.

V České republice jsou miliony přihlášených aut. Jen 6% z aut vyrobených v České republice se prodá u nás na domácím trhu.

Podmínky pro získání šrotovného splní jen málokdo. Ale to téma je přece tak marketingově pro politiku ČSSD líbivé. Troufám si tvrdit, že pokud má někdo na auto za půl milionu, ty kilometrové fronty na vrakovištích a následně na úřadech raději oželí. A pokud někdo možnost koupit si nové auto do půl milionu nemá, bude si muset půjčit. Pokud splní čím dál ve finanční krizi tvrdší pravidla financujících společností, kterým propadá poslední dobou jedno auto za druhým z důvodu nemožnosti splácet, čeká ho několik let možné nejistoty.

Ruku na srdce. Stejně jako v případě tolik se rozmáhajících nákupů na dluh čehokoli, díky čemuž následně máme v České republice téměř geometricky vzrůstající počet exekucí každý rok, čeká nás podle mě díky šrotovnému totéž. Lidé si přece tak rádi půjčují. A když budou moci k tomu dostat cca 30tis od státu (které díky tomu zase bude muset stát vzít jinde, takže na šrotovné sousedovi přispějeme všichni :-), proč by to neudělal.

Pokud chcete, milá ČSSD, dát tímto „protikrizovým opatřením“ práci lidem a znovu nastartovat ekonomiku, myslím, že se Vám to v jednom konkrétním sektoru opravdu podaří. Exekutoři se jistě tetelí už teď…

František Matějka,
člen Republikového výboru Svobodných
 

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

František Matějka

František Matějka

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31