10 otázek pro Svobodné zastupitele: Petr Krešňák

10 otázek pro Svobodné zastupitele: Petr Krešňák

1. Co vás při práci v zastupitelstvu překvapilo, ať už příjemně, nebo nepříjemně?

Vzhledem k tomu, že to již dělám dlouho tak nic. Ve svém civilním zaměstnání řídím lidi a tak nemám problém jednat.

2. Někdo říká, že vzhledem k politické filozofii Svobodných je komunální politika nevhodná pro náš program, protože kvůli velkému přerozdělování nelze prosazovat čistý svobodný program. Co si o tom myslíte?

Není to úplně pravda, principy našeho programu se snažím dodržovat i při své práci v zastupitelstvu i jako člen finančního výboru.

3. Jak se dají přesvědčit voliči, že není třeba utrácet veřejné peníze za něco, co si ovšem obyvatelé té které obce vlastně přejí (obecní koupaliště, galerii, kavárny…apod.)?

O tom se voliči bohužel přesvědčit nedají, většina si vůbec neuvědomuje, jak funguje rozpočet a jaké jsou „mandatorní“ výdaje obce.

4. Dá se na práci v zastupitelstvu nějak připravit? Čemu by se měl kandidát ještě před kampaní věnovat?

Je třeba začít a praxe ukáže, zda jste dobrý komunální politik, nebo ne.

5. Jaký by podle vás měl být ideální kandidát do komunálních voleb? Jaké vlastnosti, znalosti, schopnosti by měl mít?

Opakuji, je třeba začít, zkusit kandidovat a pak se uvidí.

6. Co fungovalo ve vaší komunální kampani, co se vám osvědčilo?

Jsme obec s 2500 obyvateli (přihlášenými), celkem je v obci cca 4000 obyvatel a dost se známe, tak není třeba dělat velkou kampaň. Důležitý je v takovýchto obcích program. A pokud je nějaký palčivý problém, pak návrh řešení takového problému včetně financování.

7. A co naopak ve volební kampani nezabralo nebo nemělo očekáváný efekt?

Nic konkrétního si nevybavuju.

8. Existují témata, která bezpečně v komunální kampani zabírají, a naopak témata, kterým je třeba se vyhnout, protože prostě občany ve vztahu k obci nezajímají?

Žádná taková plošná témata neexistují, je třeba se zaměřit na život obce (doprava, školka, škola, sport, fungování úřadu, pošta, čistička, správa majetku obce, sociální aspekty, obecní policie, správa odpadů…).

9. Co se vám podařilo v komunální politice? Na co jste pyšný?

Na postupné převzetí správy majetku obce vlastní společností, na vyřešení školní docházky (jen jedna škola, kterou obec platí, a vlastní svoz žáků školním autobusem), pořádek v majetku obce a účetnictví obce, rekonstrukce ČOV, stavba a provoz vlastní školky, investice do infrastruktury obce (sportovní areál, cyklostezky, rybník…)

10. Jak jste se rozhodovali, s kým do koalice jít a s kým ne? Nevyčítají vám voliči, že vládnete s někým, s kým by Svobodní uzavírat spojenectví?

U nás nekandidují komunisté, ani ČSSD, tak celkem nemáme problém.

(ler)

 

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31