Rekordní nedůvěra vlády? Ani Svobodní s ní nemohou souhlasit

Vzhledem ke krokům této vlády jako je zvyšování daní, výdajů, zvyšování tlaku na omezování svobody slova apod. konstatují Svobodní svůj nesouhlas s počínáním této vlády. Tato vláda zcela pošlapává své předvolební sliby a koná dokonce v rozporu s vládním prohlášením z roku 2021 na základě, kterého získala důvěru Sněmovny. Tato vláda tak škodí České republice nejen svými faktickými kroky, ale zejména tím, že podkopává důvěru lidí v demokratické instituce, neboť udělala ze lhaní a neplnění předvolebních slibů běžnou praxí, což může v konečném důsledku vést k apatii společnosti a neochotě se účastnit voleb. Jedná se o jednu z nejvíce levicových vlád naší samostatné historie, a to i přesto, že se tato vláda často sama tituluje jako (středo)pravicová, což je její další závažný prohřešek.

Stanovisko předsednictva Svobodných