Nechte gastro dýchat!

Tisková zpráva, Praha, 8. 12. 2020

STANOVISKO SVOBODNÝCH.

Šéf zdravotnických statistiků Dušek prohlásil, že nárůst rizika nákazy nemůže souviset se čtvrtečním uvolněním opatření. Přesto se včera vláda opět rozhodla dupnout na ty, kteří současnou tzv. protikovidovou vládní politikou trpí snad nejvíce. Zkrátila provozní dobu restaurací o dvě hodiny a jak už se stalo smutným zvykem, nepřidala k tomu ani slovo o kompenzacích.

1) Vláda sice ještě nevymyslela, jak nahradit škody, které vznikly plošnými zákazy, ale už opět vymýšlí nové. Není však ani 31. 3. ani 30. 4., aby se mohla vymlouvat, že prvně řeší zdraví a pak ekonomiku. Nebo snad už po 8 měsících vymyslela, kde na odškodnění hospod vezme, když si je troufá znovu zavírat?

„Současnou politiku pokládáme za novodobý druh třídního boje, likvidační války proti nezávislým lidem. Epidemie koronavirové nákazy je k tomu bezostyšně zneužita jako záminka,“ říká místopředseda Svobodných Luboš Zálom poukazující na soulad kroků vlády se slovy některých odborářů a dalších levičáků o nepotřebnosti restauratérů a potřebnosti dělníků.

2) Vláda navíc opět ukazuje naprostou bezradnost, když zcela nahodile a bez důkazů popírá vlastní systém PES. Systém, který před pár dny prezentovala jako závazný a neměnný. Vláda tak očividně ani po devíti měsících nemá plán, který by vydržel déle než pár dní, a nejspíš netuší, co bude dělat zítra. Nelze proto věřit, že nás tento spolek úspěšně provede trvající krizí, natož aby se postavil čelem vůči těm, které poškodil svými nařízeními.

Tam, kde lidé neví, co udělá vláda druhý den, nelze v klidu žít a poslední rozhodnutí jen zvyšuje míru nejistoty a psychické nestability u mnoha lidí v naší zemi.

VÝZVA:

Tyto bezohledné kroky vlády důrazně odmítáme a apelujeme na sněmovní opozici, aby použila veškerých prostředků včetně parlamentních obstrukcí, aby neumožnila vládě prodloužení nouzového stavu, který vláda používá jako bič na živnostníky a drobné podnikatele. Chaos a nejistota musí skončit. Gastro potřebuje dýchat, občasný krátký nádech nestačí!

PhDr. Marek Hejduk, LL. M. MBA
tiskový mluvčí Svobodných