Stanovisko ke kapele Ready Kirken

Strana svobodných občanů nezná důvody, proč kapela Ready Kirken (RK) v pátek 10.4.09 oznámila prostřednictvím TZ (do ČTK a MF DNES) rozhodnutí, že nevystoupí na akci VELIKONOCE S BERANY, pořádané 11.4. v Pivovaru Pernštejn v Pardubicích. Nerozumíme ani tomu, proč v uvedené TZ vyhrožuje kapela soudem, není nám ani jasno, z jakého důvodu a o co by se chtěla kapela soudit.

Dle názoru Svobodných kapela RK odstoupila od domluvené smlouvy prokazatelně bezdůvodně – ze strany Pořadatele akce nedošlo k žádnému porušení ani nedodržení bodů dohody o vystoupení RK na akci 11.4.

Veškerý program pro akci 11.4. zajišťuje na klíč agentura Miloš Flégr – M-STAR. Písemné vyjádření p. Flégra, popisující průběh jednání s kapelou RK cituji:

Předem dopisu Vám chci sdělit, že mě nastalá situace velmi zaskočila a ani náhodou nebyla žádná indicie k tomu, že by něco takového mohlo přijít. Celou situaci Vám popíši bod po bodu.

1) Dne 30.3. jsem byl osloven ředitelem Pivovaru Pernštejn a.s., ing. Spilkem, k jednání s ním a panem Roženský (předseda Pardubických Svobodných – pozn. Kašparové) o možnosti uspořádání akce. V tomto by bylo dobré zmínit, že v uvedené společnosti jsem 2 roky pracoval jako ředitel obchodu a marketingu, a tím zaštiťoval i veškeré akce pořádané pivovarem. Tedy i akci „Velký den piva“ konanou 15.9.2007, na kterou jsem pozval skupinu RK a vše probíhalo bez problémů.
2) 31.3. došlo k uvedené schůzce. I při vědomí šibeničního termínu jsem panu Roženskému přislíbil zorganizování akce. Během odpoledních hodin jsem oslovil p. Jiřího Herolda (tour manager RK, tel. 603xxxxxx). Bylo mu oznámeno, že se jedná o zábavné odpoledne pořádané Stranou svobodných občanů. Domluva zněla, že ho ve středu budu informovat, zda Svobodní s jejich vystoupením souhlasí.
3) 1.4. v 9.00 probíhá schůzka s p. Roženským a p. Košťálem (volební manažer Svobodných – pozn. Kašparové). Po předložení celkového konceptu akce došlo k rozdělení úkolů a kapela RK byla odsouhlasena s tím, že se pokusím zajistit nižší cenu.
Při odpolední komunikaci s Heroldem jsem byl pouze upozorněn, aby před začátkem vystoupení nebyla strana zmiňována. Přesné znění jeho upozornění: „Jen než začnem hrát, tak ať tam neprovolávaj nějaký hesla“. Odsouhlaseno a cena snížena z …..Kč na ……Kč. Vzhledem ke krátkému termínu domluveno podepsání smlouvy na místě.
4) Až do 10.4. vše bez reakcí. Tisk a grafiku letáků si vzala na starosti Vaše strana.
Odpoledne jsem byl kontaktován p. Roženským, že při rozdávání letáků v centru Pardubic byl zastižen některým z členů RK, který začal vyhrožovat, že nevystoupí. Když jsem mu volal (na základě zmeškaného hovoru), pouze mě informoval, že nevystoupí a že zaslal tiskovou zprávu s jejich prohlášením do MF Dnes a ČTK. Plus vyhrožoval soudem. S dotazem, co soudem sleduje sdělil, že o tom se nebude bavit a o nějaké dohodě můžeme vést debatu až v úterý. Další sled událostí již znáte…
Miloš Flégr, Produkční agentura M-STAR

V tuto chvíli jednáme o náhradním programu za kapelu RK – měla vystoupit jako poslední. Současný program akce je ZDE.