Svobodní: přistoupení k fiskálnímu paktu EU je velká chyba

Svobodní považují přistoupení k fiskálnímu paktu EU za velikou chybu. Dosud všechny vlády, které byly k přistoupení „nuceny“, odolaly těmto nebezpečným pokusům.

Ačkoli premiér v demisi říká, že euro odmítá, je přistoupení k fiskálnímu paktu jednoznačně přiblížením k přijetí společné měny. Navíc fiskální pakt znamená předání kontroly nad národním rozpočtem do rukou bruselské byrokracie

Svobodní prosazují zákon o vyrovnaném rozpočtu na národní úrovni.

Svobodní odmítají předávání národních pravomocí na nadnárodní úroveň.

Svobodní prosazují zachování české koruny a chtějí vyjednání výjimky z povinnosti přijmout euro.

Svobodní vyzývají vládu v demisi, aby se zdržela tak zásadních kroků, protože jako vláda bez důvěry nemá mandát přijímat rozhodnutí, která ovlivní osud země na desetiletí dopředu.

tiskový mluvčí Strany svobodných občanů

Před fiskálním paktem EU varovali Svobodní už v minulosti.