Svobodní a Soukromníci podepsali koaliční dohodu v Hradci Králové

Svobodní a Soukromníci podepsali koaliční dohodu v Hradci Králové

Zástupci Strany svobodných občanů a Strany soukromníků České republiky podepsali v pondělí 28. března dohodu o spolupráci v letošních krajských volbách v Královehradeckém kraji. Koalice Svobodných se Soukromníky se chce zaměřit především na boj proti administrativní zátěži, kterou současná vláda nakládá na podnikatele a živnostníky.

Koaliční smlouvu podepsal za Svobodné RNDr. Jan Šebelík a za Soukromníky Ing. František Tomášek. Programové body obou politických subjektů jsou velmi podobné, takže nebude  problém v sestavení společného volebního programu. „Stát, který má bobtnající byrokracii a buduje mohutný aparát s armádou nepotřebných úředníků, nechává žít občana v právní džungli, nepodporuje mladé rodiny, snaží se šmírovat občana na každém kroku a hází klacky pod nohy malým podnikatelům, nemá smysl. Svobodní jsou rozhodně proti zneužívání státu,“ říká lídr kandidátky za Svobodné Jan Šebelík.

Královehradecký kraj se stal v pořadí už šestým krajem, ve kterém vzniklo spojenectví Strany svobodných občanů a Strany soukromníků České republiky. „Tímto spojenectvím se stáváme volitelnou koalicí, která má šanci uspět v následujících volbách. Naše kandidátní listina bude mít na prvních místech zajímavé osobnosti, které jsou pro veřejnost zárukou poctivosti a pracovitosti,“ zdůrazňuje předseda Strany soukromníků České republiky a místostarosta Holic v Čechách Petr Bajer.

Reportáž z tiskové konference si pusťte zde.

 

Kateřina Kašparová, tisková mluvčí Svobodných

 

e-mail: kasparova@svobodni.cz
telefon: 736 530 384

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31