Vláda zařadila prozkoumávání čekárny na euro (ERM II) do svého programového prohlášení. V minulém vysílání jste tuto informaci vyhodnotili jako nejzajímavější část a na základě vašich ohlasů jsme vybrali dnešní téma. Dnešní vysílání se proto bude věnovat zachování české koruny a hotovosti. Budu moc rád, pokud budete sledovat na Youtube, Facebooku nebo Twitteru.
Týdeník Svobody - 11. týden 2023

Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar!

Vláda zařadila prozkoumávání čekárny na euro (ERM II) do svého programového prohlášení. V minulém vysílání jste tuto informaci vyhodnotili jako nejzajímavější část a na základě vašich ohlasů jsme vybrali dnešní téma.

Dnešní vysílání
se proto bude věnovat zachování české koruny a hotovosti. Budu moc rád, pokud budete sledovat na Youtube, Facebooku nebo Twitteru.


Do Senátu se již dostala petice "za zachování české koruny". 29. března ve 13:00 proběhne první jednání o úkolu vyjednat výjimku ze zavedení eura na půdě Senátu za účasti mé a Roberta Vláška, další jednání budou následovat. Moc děkujeme všem, kteří petici podpořili!

Sběr papírových petici stále probíhá, aktuální počet podpisů je 23 000. Elektronicky můžete petici podepsat na adrese www.za-korunu.cz, tato verze má již téměř 8 000 podpisů.

S pozdravem a přáním hezkého dne
Libor Vondráček
předseda Svobodných

Libor Vondráček byl hostem Radia XaverBída v Česku?! Plány Svobodných na zrušení poplatků ČT a celou řadu dalších aktuálních témat, kterým se rozhovor věnoval, si můžete pustit zde.
"Místo řešení podstatných věcí už rok vláda vysílá signály nebo spí. Právě z toho důvodu zjistila, že jí chybí čas a vyhlásila stav legislatvní nouze. Nevíte, je tento důvod k vyhlášení stavu legislativní nouze znakem vyspělé západní politické kultury? Nebo to okoukali jinde? Tohle není stav legislativní nouze. Tohle je stav „vládního zoufalství“, říká mimo jiné ve svém příspěvku Libor Vondráček.
"Ceny emistních povolenek stále rostou. Cena emisní povolenky přesáhla hranici 100 eur. Jedná se o rekordní částku a velké riziko pro současný průmysl. Náš nové zvolený místopředseda, Robert Vlášek, vidí právě v emisních povolenkách příčinu energetické krize", toto říká mimo jiné Robert Vlášek ve svém článku.
3) Zálom: Jak zakázali koně. 
"
V roce 1765 objevil skotský vynálezce James Watt parní stroj, čímž odstartoval průmyslovou revoluci. Energie spoutaná v páře začala ulehčovat a zefektivňovat práci v bezpočtu oborů lidské činnosti".Těmito slovy začíná svůj blog místopředseda Luboš Zálom. 
4) Libor Vondráček Živě - Zákaz spalovacích motorů.
Zákaz spalovacích motorů. Opravdu je to tak super, jak říká europoslanec Mikuláš Peksa? To probral Libor Vondráček ve svém živém vysílání. Odkaz zde
5) Šamonil: O brněnském nesehnutí aneb eko – gender neziskovka za všechny (vaše) peníze
"Nejsou peníze. Na nic. Proto musíme zvedat tu daně, tu věk odchodu do důchodu, abychom suma sumárum byli rozpočtově odpovědní, protože my jsme přeci pravice,
"  říká Filip Šamonil na úvod svého článku a zamýšlí se, proč na nejrůznější neziskovky je peněz stále dost.
Beseda s právníkem Liborem Vondráčkem Mrazivá fakta o Právu EU a ČR již v pondělí 20.3. od 17:30 v Jindřichově Hradci - Štítného 124

Jak asi tušíte, evropské právo se stále více prolíná s českým.
Kdo a jak z toho těží?
Musíme se stále více podřizovat Bruselu? Právník vás seznámí s mýty a fakty, které se vyplatí znát.
Těšíme se na vás. A přijďte včas je tu jen 50 míst pro sezení.
DALŠÍ ZASTÁVKY JSOU: 27.3. Boskovice, 28.3. Ostrožská Nová Ves, 29.3. Nový Jičín 3.4. Vsetín, 4.4. Frýdek-Místek, 11. 4. Tábor, 17. 4. Česká Třebová, 24. 4. Moravské Budějovice, 25.4. Znojmo, 1. 5. Praha, 2.5. Strakonice, 22.5. Náchod, 23.5. Strakonice, 29.5. Sokolov
Na Svobodnou horu s Liborem Vondráčkem! Sváteční výšlap za Mistra Jana Husa
Ve čtvrtek 6. července 2023 se v 10:30 tradičně jako každý rok sejdeme u Svobodné hory u Bavorova a připomeneme si s předsedou Svobodných na symbolickém místě v Husově rodném kraji, že boj za svobodu má různé podoby, ale rozhodně nikdy nekončí.

Svobodní 6. července 2023 pořádají u příležitosti 608. výročí upálení Mistra Jana Husa výstup na Svobodnou horu. 

Sraz je v 10:30 na náměstí v Bavorově a dále pak po žluté turistické trase na vrchol Svobodné hory. Odkaz na akci je zde: Výstup na Svobodnou horu

Žádná akce už Vám neunikne, pokud si propojíte svůj kalendář s kalendářem Svobodných na Google. ↓↓↓

Sledovat můžete také: naskalendar.cz.
13. 3. 1781: Objevení Uranu
William Herschel objevil planetu Uran, čímž ve své době velmi zásadně posunul známé hranice sluneční soustavy. O zhruba 50 let později bude poprvé pozorován Neptun, poslední planeta soustavy.
14. 3. 1953: Umřel Gottwald
V roce 1953 umřel Gottwald a o šedesát let později další tyran, leng Sary, zvaný Bratr číslo 3, jeden ze šéfů brutálních Rudých Khmerů. 
15. 3. 1848: Konec rakouské cenzury
V Rakousku-Uhersku byl vydán císařský patent, který zrušil cenzuru a zavedl svobodu tisku. Cenzura byla rušena a zaváděna na kolotoči naší historie Ještě několikrát. Podstatné je, že naposledy proběhlo rušení. Svoboda slaví, cenzura pláče. 
16. 3. 1953: Richard Stallman
Narodil se Richard Stallman, americký hacker a zakladatel hnutí svobodného softwaru. 
17. 3. 1990: Litva se odmítá vzdát
Litva je neústupná. Odmítá drzou nabídku SSSR vzít zpět své prohlášení o své nedávno vyhlášené nezávislosti a navzdory sovětským výhružkám žádá ostatní státy světa o uznání nezávislosti.
18. 3. 1848: Dějiny národu českého
V češtině vyšly Dějiny národu českého v Čechách a na Moravě od Františka Palackého. Dějiny končily nástupem Habsburků na český trůn, protože se Palacký obával habsburské cenzury.
19. 3. 1931: Povolení hazardu v Nevadě
Nevada povolila hazardní hry. Mohlo vzniknout takové Las Vegas, jak ho známe. Růst životní úrovně, turismus, živé město a nespočet kasín, kde vám dobroseří nediktují, jak máte nakládat s vašimi poctivě vydělanými penězi.
20. 3. 1933: Oficiálně vydány seznamy StB
I u nás konečně dostali lidé, kterým udavači dělali ze života peklo, šanci dozvědět se, jak to v jejich životě kolikrát doopravdy bylo.
Týdeník Svobody
ZDARMA k odběru!

Čtete týdeník svobody poprvé? Chcete, aby vám už nic důležitého neuniklo?
Stačí přihlásit odběr.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU
Pošlete Týdeník dál!
Jsme rádi pokud nás pravidelně čtete. Radost nám udělá také, pokud Týdeník přepošlete svým přátelům, aby i oni měli informace, které jim mainstream nedá a mohli si udělat ucelenější názor.

Můžete nás také dát do kopie,
ať víme, že má smysl týdeník po večerech připravovat.

Nezobrazil se Vám email správně? Otevřít v prohlížeči
{{ gf_todaysdate }} Svobodní