🐏 Čtvrtek 20:00 dotazy pro Vondráčka na Rádiu Xaver. Už nyní rozhovor o volbách na V.O.X. TV - 08/2023
Moc bych Vás chtěl pozvat na vysílání Rádia Xaver, uslyšíte mne tam ve čtvrtek od 20:00. Budu moc rád, když mi na číslo 211 155 154 zavoláte nějaký zajímavý dotaz. Ptát se můžete na cokoliv, ale potěší mne ikdyž budete třeba jen poslouchat. Vysílání na Radiu Xaver je totiž vždy moc zajímavé.
Týdeník Svobody - 8. týden 2023

Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar!

Moc bych Vás chtěl pozvat na vysílání Rádia Xaver, uslyšíte mne tam ve čtvrtek 23.2. od 20:00. Budu moc rád, když mi na číslo 211 155 154 zavoláte nějaký zajímavý dotaz. Ptát se můžete na cokoliv, ale potěší mne pokud budete třeba jen poslouchat. Vysílání na Radiu Xaver je totiž vždy moc zajímavé.


Už nyní si můžete pustit čerstvý rozhovor, který jsem poskytl pro V.O.X. TV. Moderátorka Gabriela Sedláčková měla dobré dotazy a diskuse pod videem je také hodně zajímavá.

S pozdravem a přáním hezkého dne
Libor Vondráček
předseda Svobodných

Jaký je pohled předsedy Svobodných Libora Vondráčka na politiku Evropské unie, na politiku v České republice, na uplynulé volby a dále na celou řadu dalších témat? To se dozvíte v rozhovoru Libora Vondráčka pro pořad VOX TV.
"Petr Fiala mě politicky zklamal. Vzpomínám si na jeho projev z roku 2014. Na celostátním kongresu ODS. Tehdy jako novopečený předseda ODS ostře kritizoval Evropskou unii. Tehdy vysvětloval, že politika EU způsobuje postupné ochrnutí naší ekonomiky", říká mimo jiné ve svém příspěvku Libor Vondráček.
Uctili jsme památku Aloise Rašína. Budeme rádi za sdílení našeho příspěvku na našem Facebooku. Včera jsme si připomněli 100. výročí od úmrtí Aloise Rašína. Svobodní každoročně uctívají památku prvorepublikového ministra financí, který se stal obětí atentátu. Celá zpráva zde
Svobodní pracují s čísly. Je tomu tak i v souvislosti s implementovanou legislativou EU a dalšími náklady. Oprášili jsme proto odhad evropského komisaře pro obchod Petera Mendelsona z roku 2004, který pro EU nevychází vůbec lichotivě. Skutečnost by ovšem mohla být ještě daleko horší. Prozatimní kladná bilance při čerpání peněz z eurofondů je totiž jen zlomkem toho, co nás členství v EU ve skutečnosti stojí. Celá zpráva je na tomto odkaze
Filip Šamonil se ve svém blogu věnuje akci ekologických aktivistů na Brněnské fakultě. Celý blog je k dispozici na tomto odkaze.
5) Speciální vydání Svobodné Prahy při příležitosti 100. výročí smrti Aloise Rašína.
Speciální vydání Svobodné Prahy vyšlo při příležitosti 100. výročí smrti Aloise Rašína.
Noviny si můžete stáhnout v PDF, jako jednotlivé obrázky nebo si je můžete vyzvednout na pietním aktu v Žitné ulici č. p. 10, 18. února v 10:00.
6) Naše strana slaví 14. narozeniny!
Tradičně, na svatého Valentýna, si připomínáme výročí založení strany Svobodní. Přestože svět už je dnes jiný, naše principy a ideály jsou stále pevné. V následujících dnech se tak můžete těšit na připomenutí a ohlédnutí se za naší 14 letou historií. Děkujeme, že jste s námi. Krásného Valentýna všem zadaným i svobodným přejí Svobodní!
Beseda s právníkem Liborem Vondráčkem Mrazivá fakta o Právu EU a ČR již v pondělí 27.2. od 17:30 v Berouně - hotel Grand Litava

Jak asi tušíte, evropské právo se stále více prolíná s českým.
Kdo a jak z toho těží?
Musíme se stále více podřizovat Bruselu? Právník vás seznámí s mýty a fakty, které se vyplatí znát.

Těšíme se na vás. A přijďte včas je tu jen 50 míst pro sezení.
DALŠÍ ZASTÁVKY JSOU: 27.2. Beroun, 7. 3. Chotěboř, 8. 3. Hradec Králové, 13. 3. Ostrov nad Ohří, 27.3. Boskovice, 28.3. Ostrožská Nová Ves, 3.4. Vsetín, 4.4. Frýdek-Místek, 5.4. Nový Jičín, 10.4. Strakonice, 11. 4. Tábor, 17. 4. Česká Třebová, 24. 4. Moravské Budějovice, 25.4. Znojmo, 1. 5. Praha

Žádná akce už Vám neunikne, pokud si propojíte svůj kalendář s kalendářem Svobodných na Google. ↓↓↓

Sledovat můžete také: naskalendar.cz.
20. 2. 1991: Stržení Hodžovy sochy
V albánské Tiraně demonstranti svrhli sochu komunistického diktátora Envera Hodži a vydali se na náročnou cestu ke svobodě.
21. 2. 1976: Ach to státu hanobení
Plastic People vydávají album "Ach to státu hanobení". Skupina je jedním ze symbolů vzdoru proti režimu, kvůli čemuž někteří její členové skončili i ve vězení. Představitelé undergroundu se nakonec vytoužené svobody dočkali, stejně jako celý národ. 
22. 2. 1998: Nagano!
„Otevíráme zlatou bránu olympijského turnaje. Přece jen na světě existuje spravedlnost" ozvalo se z TV po finálovém vítězství nad Ruskem na OH v Naganu. Sic 10 let po revoluci, touha nandat to Rusům v nás zůstala stále.
23. 2. 1982: Grónsko opouští EU
53% Gróňanů se v referendu rozhodlo nepodpořit další setrvání v Evropském společenství. A to se jim tehdy ještě nezdálo o stavu Unie roku v roce 2018. Jak by hlasovali dnes?
24. 2. 1942: Hlas Ameriky
Začala vysílat rozhlasová stanice Hlas Ameriky, jejímž posláním je šířit své vlny tam, kde vládne útlak a nesvoboda. Vysílání probíhalo krom jiného i v češtině. 
25. 2. 1980: Hacker ministrem
James Jim Hacker se stává ministrem pro administrativní záležitosti. Jeho postava v kultovním seriálu Jistě, pane ministře se stala předlohou a vzorem pro mnoho evropských i domácích politiků.
26. 2. 1990: Stažení ruských okupantů z Československa
Byla podepsána smlouva o stažení sovětských okupačních vojsk. Tato událost byla dalším střípkem v mozaice porevolučních událostí v naší cestě za svobodou a nezávislostí.
27. 2. 1827: Mardi Gras v New Orleans
Studenti tančí ulicemi New Orleans. Slaví se festival Mardi Gras. Španělé tuto tradici na dlouhá léta zakázali. Tento den se studentům podařilo přesvědčit místní radu. Festival byl po-volen, zákaz nošení masek a oslav zrušen. Byl čas slavit v ulicích!
Týdeník Svobody
ZDARMA k odběru!

Čtete týdeník svobody poprvé? Chcete, aby vám už nic důležitého neuniklo?
Stačí přihlásit odběr.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU
Pošlete Týdeník dál!
Jsme rádi pokud nás pravidelně čtete. Radost nám udělá také, pokud Týdeník přepošlete svým přátelům, aby i oni měli informace, které jim mainstream nedá a mohli si udělat ucelenější názor.

Můžete nás také dát do kopie,
ať víme, že má smysl týdeník po večerech připravovat.

Nezobrazil se Vám email správně? Otevřít v prohlížeči
22.02.2023 Svobodní
Tento email byl odeslán na adresu predseda@svobodni.cz.
Odesilatelem je Týdeník Svobody - Svobodní, mluvci@svobodni.cz. Tento e-mail je podle zákona obchodním sdělením.
Z odběru se můžete odhlásit.


S radostí doručeno díky aplikaci SmartEmailing
Antispam pravidla