🐏 Zákaz aut jako "dáreček" ke 14. výročí strany? Milujeme svobodu, Evropu a ČR, proto nenávidíme euronesmysly - 07/2023
Dnes vám píšu den poté, kdy Svobodní oslavili výročí 14 let od založení strany. Europarlament nám nadělil "pěkný dáreček" - potvrdil zákaz výroby automobilů se spalovacím motorem od roku 2035. Právě kvůli takovému přístupu EU jsem na svatého Valentýna po zvolení lídrem za Svobodné do eurovoleb připomněl, co milujeme a co ne: "Milujeme svobodu, Evropu a ČR, proto nenávidíme euronesmysly." Na místě je si připomenout, že Svobodní jsou v tomto zásadoví. Narozdíl od posledních dvou premiérů, kteří proti Green Dealu brojili, ale fakticky vše v Bruselu odkývali.
Týdeník Svobody - 7. týden 2023

Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar!

Dnes vám píšu den poté, kdy Svobodní oslavili výročí 14 let od založení strany. Europarlament nám nadělil "pěkný dáreček" - potvrdil zákaz výroby automobilů se spalovacím motorem od roku 2035.

Právě kvůli takovému přístupu EU jsem na svatého Valentýna po zvolení lídrem za Svobodné do eurovoleb připomněl, co milujeme a co ne: "Milujeme svobodu, Evropu a ČR, proto nenávidíme euronesmysly."

Na místě je si připomenout, že Svobodní jsou v tomto zásadoví. Narozdíl od posledních dvou premiérů, kteří proti Green Dealu brojili, ale fakticky vše v Bruselu odkývali.

Konkrétně proti tomuto zákazu jsme bojovali již dávno, než to bylo populární a je myslím na místě si to právě dnes připomenout:

"Ne všichni kritizují Green Deal až po zdražení energií. Ne všichni jsou generálové až po bitvě. Například my jsme na zdrcující důsledky Green Dealu upozorňovali už dávno. Důkazem toho jsou třeba plakáty, které dodnes visely na jihu Čech", těmito slovy začíná svůj článek náš předseda Libor Vondráček, ve kterém se věnoval tématu Green Dealu.

Euronesmyslům se bráníme a našem podřízeném vztahu v rámci EU informuji také v rámci přednáškové Tour Mrazivá fakta o Právu EU.

Můžete se spolehnout, že takto zásadově a vytrvale budeme proti euronemyslům bojovat i dál!

S pozdravem a přáním hezkého dne
Libor Vondráček
předseda Svobodných

🇨🇿 Uctíváme památku Aloise Rašína! V lednu jsme uctili památku Aloise Rašína. Při 100. výročí od atentátu se náš předseda, Libor Vondráček, zamyslel nad odkazem a životem prvorepublikového ministra financí.

💰 📅 Tuto sobotu, 18.2., si připomeneme 100. výročí od úmrtí Rašína v Žitné ulici, kde byl atentát spáchán. Podrobnosti se dozvíte na našich stránkách a na události.
Předseda Libor Vondráček poskytl rozhovor pro Vše o politice, ve kterém odpovídal na celou řadu aktuálních témat. Rozhovor je k dispozici zde
Filip Šamonil se ve svém blogu věnuje akci ekologických aktivistů na Brněnské fakultě. Celý blog je k dispozici na tomto odkaze
3) Speciální vydání Svobodné Prahy při příležitosti 100. výročí smrti Aloise Rašína.
Speciální vydání Svobodné Prahy vyšlo při příležitosti 100. výročí smrti Aloise Rašína.
Noviny si můžete stáhnout v PDF, jako jednotlivé obrázky nebo si je můžete vyzvednout na pietním aktu v Žitné ulici č. p. 10, 18. února v 10:00.
4) Vondráček na Valentýna ke 14. výročí strany: První vyá
Svobodní si připomněli 14. února 14. výročí založení strany. Symbolicky na svátek sv. Valentýna totiž Svobodní zorganizovali v roce 2009 svůj zakládající sněm. K výročí strany i záměrům do budoucna se při té příležitosti vyjádřil také staronový předseda strany a čerstvě zvolený lídr do eurovoleb Libor VondráčekVe svátek zamilovaných prozradil, koho a co Svobodní milují. Dodal také, jak to milované hodlá chránit.

Pietní akt k 100. výročí úmrtí Aloise Rašína, politika a zakladatele Československé republiky. Akce se koná na místě, kde byl dne 5. ledna 1923 na Aloise Rašína spáchán atentát anarchokomunistou J. Šoupalem. Politik na následky zranění zemřel právě 18. února 1923.

Na místě bude zveřejněna výzva k naplnění stále platného zákona č. 35/1933 Sb., o vybudování památníku Aloise Rašína v Praze. 

Pietní akt k 100. výročí úmrtí Aloise Rašína se bude konat v sobotu 18. února 2023 v 10:00 hod. v ulici Žitná 10, Praha 2. 

Beseda s právníkem Liborem Vondráčkem Mrazivá fakta o Právu EU a ČR již v úterý 20.2. od 17:30 v Českém Krumlově - Bar Klika, Latrán 13

Jak asi tušíte, evropské právo se stále více prolíná s českým.
Kdo a jak z toho těží?
Musíme se stále více podřizovat Bruselu? Právník vás seznámí s mýty a fakty, které se vyplatí znát.

Těšíme se na vás. A přijďte včas je tu jen 50 míst pro sezení.
DALŠÍ ZASTÁVKY JSOU: 20. 2. Český Krumlov, 27.2. Beroun, 7. 3. Chotěboř, 8. 3. Hradec Králové, 13. 3. Ostrov nad Ohří, 20. 3. Jindřichův Hradec, 27.3. Boskovice, 11. 4. Tábor, 17. 4. Česká Třebová, 24. 4. Moravské Budějovice, 25.4. Znojmo, 1. 5. Praha

Žádná akce už Vám neunikne, pokud si propojíte svůj kalendář s kalendářem Svobodných na Google. ↓↓↓

Sledovat můžete také: naskalendar.cz.
13. 2. 2008: Omluva Austrálcům
Australský premiér Kevin Rudd pronesl dlouho očekávanou omluvu původnímu australskému obyvatelstvu za příkoří ze strany kolonizátorů. Prohlášení znamenalo definitivní tečku nad ignorováním občanských práv a svobod Austrálců. 
14. 2. 1956: Chruščov kritizuje Stalina
Byl zahájen XX. sjezd KSSS, během kterého Nikita Chruščov na uzavřeném jednání v projevu “Kult osobnosti a jeho důsledky” zkritizoval diktátorské praktiky svého předchůdce Stalina. Po sjezdu stalinismu odzvonilo.
15. 2. 1989: Stažení sovětských vojsk z Afghánistánu
Poslední sovětští vojáci opustili Afghánistán. Navzdory tomu, že běžní Afghánci si během své historie příliš svobody neužili, obsazení Sověty zřejmě nebylo tím, co by běžným lidem svobodu zajistilo.  
16. 2. 1862: Založení Sokola
Tyrš a Fugner založili tělocvičný spolek Sokol, který zakázali nacisté i komunisté. Asi 150 000 členů má i dnes motto: V zdravém těle zdravý duch! V mysli vlast, v paži sílu! Tužme se!
17. 2. 1500: Republika Dittmarschen se ubránila
Dánská armáda neuspěla při pokusu dobýt rolnickou republiku Dittmarschen navzdory dvojnásobné početní převaze. Dobyvačná politika mocipánů a agrese zase jednou ostrouhaly. 
18. 2. 1932: Miloš Forman
Místo života v nesvobodě ukázal lidu, jak si lze splnit svůj americký sen. Tématu svobody se věnoval i ve svých filmech Lid versus Larry Flint a Přelet nad kukaččím hnízdem.
19. 2. 1929: Den daňové svobody v ČSR
Zato v letošním roce je to až v červnu.     
20. 2. 1991: Stržení Hodžovy sochy
V albánské Tiraně demonstranti svrhli sochu komunistického diktátora Envera Hodži a vydali se na náročnou cestu ke svobodě.
Týdeník Svobody
ZDARMA k odběru!

Čtete týdeník svobody poprvé? Chcete, aby vám už nic důležitého neuniklo?
Stačí přihlásit odběr.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU
Pošlete Týdeník dál!
Jsme rádi pokud nás pravidelně čtete. Radost nám udělá také, pokud Týdeník přepošlete svým přátelům, aby i oni měli informace, které jim mainstream nedá a mohli si udělat ucelenější názor.

Můžete nás také dát do kopie,
ať víme, že má smysl týdeník po večerech připravovat.

Nezobrazil se Vám email správně? Otevřít v prohlížeči
22.02.2023 Svobodní
Tento email byl odeslán na adresu predseda@svobodni.cz.
Odesilatelem je Týdeník Svobody - Svobodní, mluvci@svobodni.cz. Tento e-mail je podle zákona obchodním sdělením.
Z odběru se můžete odhlásit.


S radostí doručeno díky aplikaci SmartEmailing
Antispam pravidla