🐏 100 let od smrti Aloise Rašína, je důležité si připomínat jeho odkaz. Naše republika má dnes podobné problémy jako tehdy - 06/2023
Zveme Vás na pietní akt k 100. výročí úmrtí Aloise Rašína, politika a zakladatele Československé republiky, se bude konat v sobotu 18. února 2023 v 10:00 hod. v ulici Žitná 10, Praha 2. Akce se koná na místě, kde byl dne 5. ledna 1923 na Aloise Rašína spáchán atentát anarchokomunistou J. Šoupalem.Politik na následky zranění zemřel právě 18. února 1923.
Týdeník Svobody - 6. týden 2023

Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar!

Zveme Vás na pietní akt k 100. výročí úmrtí Aloise Rašína, politika a zakladatele Československé republiky, se bude konat v sobotu 18. února 2023 v 10:00 hod. v ulici Žitná 10, Praha 2. Akce se koná na místě, kde byl dne 5. ledna 1923 na Aloise Rašína spáchán atentát anarchokomunistou J. Šoupalem. Politik na následky zranění zemřel právě 18. února 1923.


Na místě bude zveřejněna výzva k naplnění stále platného zákona č. 35/1933 Sb., o vybudování památníku Aloise Rašína v Praze.

Rozdávat se budou také speciální noviny vydané při příležitosti 100. výročí smrti tohoto velikána - dostupné tady.


S pozdravem a přáním hezkého dne
Mgr. Libor Vondráček
předseda Svobodných
„Svoboda a odpovědnost jdou spolu ruku v ruce, jinak zhynou...“


Markéta Šichtařová | Proč centrální banky nakupují zlato ve velkém?
Náš člen Robert Vlášek vyzpovídal Markétu Šichtařovou.


Ve zlatém interview s Markétou Šichtařovou se do hloubky zaměřili na témata jako Zlato a centrální banky, proč hodnota zlata nezaznamenala podobný růst jako po realitní krizi v roce 2011 a v neposlední řadě si povíme jakým způsem je cena zlata současně manipulována.

Často nám píšete, že jste nás podporovali, ale poté jsme Vás nazlobili. Nevíte, jestli jsou Svobodní strana pro Vás? Můžete si to ověřit krátkým „dotazníkem“. Hrdě se hlásíme k hodnotám, na kterých jsme vznikli. Ověřte si to zde
Vláda chce zvýšit zdanění OSVČ. Budeme rádi za sdílení našeho příspěvku. V posledních dnech se řeší převážně důchodová reforma. Vláda mluvila o zvyšování věku odchodu do důchodu. Kromě toho ale padla otázka na zdanění OSVČ. Více info na tomto odkaze.
3) SPOLU: Nebudeme zvyšovat daně - slib porušen!
Nebylo těch nesplněných slibů trochu moc? Sdílejte prosím náš příspěvek na Facebooku. Koalice SPOLU v roce 2021 vyhrála volby. Vsadila na dobře komunikovaný pravicový program a měla skvělou kampaň. Voličům například slíbili, že nebudou zvyšovat daně nebo že sníží státní výdaje. Celá zpráva zde.
Beseda s právníkem Liborem Vondráčkem Mrazivá fakta o Právu EU a ČR již v úterý 20.2. od 17:30 v Českém Krumlově - Bar Klika, Latrán 13

Jak asi tušíte, evropské právo se stále více prolíná s českým.
Kdo a jak z toho těží?
Musíme se stále více podřizovat Bruselu? Právník vás seznámí s mýty a fakty, které se vyplatí znát.

Těšíme se na vás. A přijďte včas je tu jen 50 míst pro sezení.
DALŠÍ ZASTÁVKY JSOU: 20. 2. Český Krumlov, 27.2. Beroun, 7. 3. Chotěboř, 8. 3. Hradec Králové, 13. 3. Ostrov nad Ohří, 20. 3. Jindřichův Hradec, 11. 4. Tábor, 17. 4. Česká Třebová, 24. 4. Moravské Budějovice, 1. 5. Praha

Žádná akce už Vám neunikne, pokud si propojíte svůj kalendář s kalendářem Svobodných na Google. ↓↓↓

Sledovat můžete také: naskalendar.cz.
6. 2. 2009: Založení Svobodných
V roce 1990 byl založen Liberální Institut, think-tank propagující klasický liberalismus a přesně o 19 let později byla založena Strana svobodných občanů, která se podobné myšlenky snaží prosadit prostřednictvím politiky.
7. 2. 2013: Definitivní zrušení otroctví v USA
Otroctví v USA se defini­tivně stalo minulostí. Svo­boda a lidská důstojnost si spolu mohou připsat jedno velmi důležité vítězství. 
8. 2. 1989: Kulatý stůl v Polsku
Pod tlakem demonstrací přistoupili komunisti na jednání s opozicí u kulatého stolu. Výsledkem byly polosvobodné volby na začátku června, které drtivě vyhrála Solidarita. 
9. 2. 2006: Je suis Charlie
Satirický magazín Charlie Hedbo vydal na obálce kontroverzní vtip o Mohammedovi a otestoval hranice svobody slova. Svět protestoval. Charlie Hedbo neuhnul a dále neúnavně posouvali hranice satiry.
10. 2. 1962: Pilot sestřeleného U2 na svobodě
Rusové propustili na svobodu pilota sestřeleného letadla U2 Francise Garyho Powerse - výměnou za špióna Willieho Fishera. 
11. 2. 1798: Zasedání senátu v USA je veřejné
Probíhá první zasedání senátu USA, které je přístupné veřejnosti. Lid má díky tomu víc pod kontrolou, co se na něj politici zase chystají upéct a hned jim může dát najevo, co si o tom myslí.
12. 2. 1870: V Utahu volí ženy
Že se šrouby občas i povolují, nikoliv neustále utahují, v Utahu léta páně 1870 prosazení volebního práva pro ženy ukazuje.          
13. 2. 2008: Omluva Austrálcům
Australský premiér Kevin Rudd pronesl dlouho očekávanou omluvu původnímu australskému obyvatelstvu za příkoří ze strany kolonizátorů. Prohlášení znamenalo definitivní tečku nad ignorováním občanských práv a svobod Austrálců. 
Týdeník Svobody
ZDARMA k odběru!

Čtete týdeník svobody poprvé? Chcete, aby vám už nic důležitého neuniklo?
Stačí přihlásit odběr.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU
Pošlete Týdeník dál!
Jsme rádi pokud nás pravidelně čtete. Radost nám udělá také, pokud Týdeník přepošlete svým přátelům, aby i oni měli informace, které jim mainstream nedá a mohli si udělat ucelenější názor.

Můžete nás také dát do kopie,
ať víme, že má smysl týdeník po večerech připravovat.

Nezobrazil se Vám email správně? Otevřít v prohlížeči
22.02.2023 Svobodní
Tento email byl odeslán na adresu vondracek@svobodni.cz.
Odesilatelem je Týdeník Svobody - Svobodní, mluvci@svobodni.cz. Tento e-mail je podle zákona obchodním sdělením.
Z odběru se můžete odhlásit.


S radostí doručeno díky aplikaci SmartEmailing
Antispam pravidla