🐏 Kdo povede Svobodné do eurovoleb? Buďte příznivci a rozhodněte o tom v hlasování tento týden! - 05/2023
Staňte se příznivcem Svobodných. Sledujte debatu kandidátů na lídra do europarlamentu (3. 2. od 19:00) a následně můžete hlasovat pro jednoho z nich. Do té doby můžete alespoň pokládat otázky, které v diskusi padnou. Dotazy pro kandidáty pokládejte zde.
Týdeník Svobody - 5. týden 2023

Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar!


Staňte se příznivcem Svobodných. Sledujte debatu kandidátů na lídra do europarlamentu (3. 2. od 19:00) a následně můžete hlasovat pro jednoho z nich. Do té doby můžete alespoň pokládat otázky, které v diskusi padnou. Dotazy pro kandidáty pokládejte zde.


Během našeho předsednictví se jasně ukázalo, jak negativně ovlivňuje Evropská unie náš život, a jak bezbranní jsme vůči tomu se současnou politickou reprezentací.

Eurovolby 2024 rozhodnou, jestli po nás budou v Bruselu šlapat spolu s euroúředníky i naši europoslanci Peksa, Gregorová, Niedermayer a spol. v čele s eurokomisařkou Věrou Jourovou za ANO, a nebo za občany ČR bude někdo bojovat proti škodlivým euronesmyslům.

Kdo povede Svobodné do těchto klíčových eurovoleb ? To můžete rozhodnout i Vy, pokud se stanete registrovanými příznivci.
Samotné hlasování proběhne od 5. 2. 2023 09:00 do 11. 2. 2023 20:00.

Méně než 5% příznivců a členů strany Svobodní se přiklání k možnosti zřízení armády EU. Drtivá většina se naopak vyjádřila proti tomuto nápadu, který by jistě skončil stejně tragicky jako všechny jiné euronesmysly. Více o tématu na tomto odkaze
Česko je jedinou zemí, která zvýšila dluh. V celé EU!
V roce 2022 žádná země v EU nezvedla svůj dluh vůči HDP. Až na jednu. Českou republiku. Přišel čas, aby vláda zahájila ekonomické reformy. Ale ne ty, které nikdy nefungovaly. Celá zpráva zde
3) Posílení vlády na úkor Parlamentu ohledně vysílání a zvaní vojsk odmítáme
Posilovat pravomoci vlády na úkor parlamentu? Raději ne. Velké emoce vzbudil návrh na změnu Ústavy, týkající se vyslání vojsk na cizí území a souhlas s pobytem cizích vojsk na našem území. Tak černobílé to, ale není. Celá zpráva na tomto odkaze
Kvůli loňskému zdražování běžných potřeb, pohonných hmot a energií se začalo řešit velké téma. Zastropování cen. Pojďme se společně podívat na to, zda jde o správné řešení. Jak na to se dočtete zde
Předseda SPD, Tomio Okamura, se lživě vyjádřil o naší straně ve vysílání TV Barrandov. Uvedl totiž, že Svobodní podpořili Jaroslava Baštu v uplynulých prezidentských volbách. To ale není pravda. Celá zpráva ke lživému tvrzení Okamury je na tomto odkaze

Se zástupci sexuálních menšin o aktivistech a jejich přáních - #088 Svobodná hospoda
Co si skutečně přejí příslušníci menšin? Existují jen kontroverzní oblasti, kde je možné upravit jejich práva? Jsou všichni hrdí na Prague Pride? Mohou jim aktivisté naopak něčím škodi?


Meeting ID: 988 4029 5488, Passcode: sberanem

Beseda s právníkem Liborem Vondráčkem Mrazivá fakta o Právu EU a ČR již v úterý 7.2. od 17:30 v Šumperku - Společenské středisko sever, Tememická 2620/5

Jak asi tušíte, evropské právo se stále více prolíná s českým.
Kdo a jak z toho těží?
Musíme se stále více podřizovat Bruselu? Právník vás seznámí s mýty a fakty, které se vyplatí znát.

Těšíme se na vás. A přijďte včas je tu jen 50 míst pro sezení.
DALŠÍ ZASTÁVKY JSOU: 7. 2. Šumperk, 20.2. Český Krumlov,
6. 3. Hradec Králové
,13.3. Ostrov nad Ohří, 20.3. Jindřichův Hradec, 17.4. Česká Třebová, 24.4. Moravské Budějovice

Pietní akt k 100. výročí úmrtí Aloise Rašína, politika a zakladatele Československé republiky. Akce se koná na místě, kde byl dne 5. ledna 1923 na Aloise Rašína spáchán atentát anarchokomunistou J. Šoupalem. Politik na následky zranění zemřel právě 18. února 1923.

Na místě bude zveřejněna výzva k naplnění stále platného zákona č. 35/1933 Sb., o vybudování památníku Aloise Rašína v Praze. 

Pietní akt k 100. výročí úmrtí Aloise Rašína se bude konat v sobotu 18. února 2023 v 11:00 hod. v ulici Žitná 10, Praha 2. 


Žádná akce už Vám neunikne, pokud si propojíte svůj kalendář s kalendářem Svobodných na Google. ↓↓↓

Sledovat můžete také: naskalendar.cz.
30. 1. 1990: KSČ bez většiny v Parlamentu
Proběhla první schůze Federálního shromáždění po uskutečnění svobodných voleb, které vyhrálo Občanské fórum. KSČ na půdě parlamentu po více, než 40 letech, byla konečně v menšině.
31. 1. 1865: 13. dodatek americké ústavy
V USA došlo ke schválení 13. dodatku ústavy USA o zákazu otroctví a tento den se stal prvním velkým milníkem na úspěšné cestě za rovností a svobodou pro všechny americké občany, bez ohledu na rasu a původ. 
1. 2. 1900: Konec StB
Zanikla komunistická tajná policie a mohli jsme konečně klidněji spát beze strachu, že si pro nás přijdou. A brzy si i přečíst seznam udavačů, kteří jim v jejich špinavé práci pomáhali.
2. 2. 1943: Porážka Němců u Stalingradu
Němci dostali na prdel u Stalingradu a dost možná v poslední možnou chvíli se podařilo zvrátit průběh 2. světové války v neprospěch nacistického Německa. Událost, která dala světu a Evropě naději na záchranu vlastní budoucnosti. 
3. 2. 1934: Svoboda pro hokejové útočníky
Bylo zahájeno hokejové MS v Miláně. Během turnaje kongres rozhodl, že bude zrušeno pravidlo o ofsajdu na útočné modré čáře. 
4. 2. 1789: George Washington prezidentem
Po oslavě vítězství americké revoluce a zisku nezávislosti USA na Britech, se stal Washington jejich prvním prezidentem. Spojené státy vznikly na myšlence svobody a lidských práv, zbavily se koloniálních daní a svůj osud už měly jen ve svých rukou. 
5. 2. 1983: Řezník Barbie před soudem 
Řezník z Lyonu Klaus Barbie, jeden z předních mužů Gestapa, se dostal před soud. Spravedlnosti to sice občas trvá trochu déle, než bychom chtěli, ale lepší pozdě než vůbec. Vrahové lidí a svobody musí být potrestáni.             
6. 2. 2009: Založení Svobodných
V roce 1990 byl založen Liberální Institut, think-tank propagující klasický liberalismus a přesně o 19 let později byla založena Strana svobodných občanů, která se podobné myšlenky snaží prosadit prostřednictvím politiky.
Týdeník Svobody
ZDARMA k odběru!

Čtete týdeník svobody poprvé? Chcete, aby vám už nic důležitého neuniklo?
Stačí přihlásit odběr.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU
Pošlete Týdeník dál!
Jsme rádi pokud nás pravidelně čtete. Radost nám udělá také, pokud Týdeník přepošlete svým přátelům, aby i oni měli informace, které jim mainstream nedá a mohli si udělat ucelenější názor.

Můžete nás také dát do kopie,
ať víme, že má smysl týdeník po večerech připravovat.

Nezobrazil se Vám email správně? Otevřít v prohlížeči
21.02.2023 Svobodní
Tento email byl odeslán na adresu predseda@svobodni.cz.
Odesilatelem je Týdeník Svobody - Svobodní, mluvci@svobodni.cz. Tento e-mail je podle zákona obchodním sdělením.
Z odběru se můžete odhlásit.


S radostí doručeno díky aplikaci SmartEmailing
Antispam pravidla