🐏 Ústavní posílení vlády na úkor Parlamentu ohledně vysílání a zvaní vojsk odmítáme - 04/2023
Posilovat pravomoci vlády na úkor parlamentu? Určitě ne. 👉 Velké emoce vzbudil návrh na změnu Ústavy týkající se vyslání vojsk na cizí území a souhlas s pobytem cizích vojsk na našem území. Tak černobílé to ale není. ❗️ Česká republika je parlamentní demokracie. Volíme si zástupce ve dvou komorách a těm svěřujeme pravomoci. Vždyť ještě donedávna nám volili i prezidenta. ❗️Je tedy nevhodné, aby se na úkor parlamentu posilovaly pravomoci vlády. Parlament by měl vždy sloužit jako pojistka vůči vládě. Není totiž žádoucí, aby jeden úřad držel veškeré pravomoci. ✅ Je jedno, jestli se jedná o návrhy ANO, nebo ODS a TOP09. Principy, na kterých naše země stojí, bychom měli respektovat a rozvíjet všichni. 😎 Vidíte to stejně? Přidejte se mezi nás! www.svobodni.cz/registrace/stat-se-priznivcem
Týdeník Svobody - 4. týden 2023

Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar!

❓ Posilovat pravomoci vlády na úkor parlamentu? Určitě ne.

👉 Velké emoce vzbudil návrh na změnu Ústavy týkající se vyslání vojsk na cizí území a souhlas s pobytem cizích vojsk na našem území. Tak černobílé to ale není.

❗️ Česká republika je parlamentní demokracie. Volíme si zástupce ve dvou komorách a těm svěřujeme pravomoci. Vždyť ještě donedávna nám volili i prezidenta.

❗️Je tedy nevhodné, aby se na úkor parlamentu posilovaly pravomoci vlády. Parlament by měl vždy sloužit jako pojistka vůči vládě. Není totiž žádoucí, aby jeden úřad držel veškeré pravomoci.

✅ Je jedno, jestli se jedná o návrhy ANO, nebo ODS a TOP09. Principy, na kterých naše země stojí, bychom měli respektovat a rozvíjet všichni.

😎 Vidíte to stejně? Přidejte se mezi nás! www.svobodni.cz/registrace/stat-se-priznivcem


S pozdravem a přáním hezkého dne
Mgr. Libor Vondráček
předseda Svobodných
Telefon: 773940729
„Svoboda a odpovědnost jdou spolu ruku v ruce, jinak zhynou...“

Dotace se za poslední léta zažily jako nástroj, bez kterého nebudeme moci žít. Každý z nás by našel dotaci, která dává smysl. Otázka je ale, zda je většina dotací opravdu důležitá, nebo je to jen nástroj na korupci. Na tuto otázku odpovídá předseda Libor Vondráček ve svém příspěvku.
Chceme štíhlý stát s nízkými daněmi. Ptáte se proč? Protože ve Svobodných věříme, že každý z nás ví, jak naložit se svými penězi lépe než stát. A jak na to konkrétně? To se dozvíte v tomto příspěvku.
3) Obrana našeho území, je základní úkol státu. Bez NATO to dnes nedokážeme
Svobodní chtějí armádu zaměřenou na naši obranu. Při jejím současném stavu se však nemůžeme spoléhat jen sami na sebe. Bylo by proto velmi nezodpovědné, abychom v této době chtěli odcházet z NATO zde
DEBATA KANDIDÁTŮ NA LÍDRA
DO EUROVOLEB - PÁTEK 3. 2. 19:00


Staňte se příznivcem Svobodných. Sledujte debatu kandidátů na lídra do europarlamentu (3. 2. od 19:00) a následně můžete hlasovat pro jednoho z nich. Do té doby můžete alespoň pokládat otázky, které v diskusi padnou. Dotazy pro kandidáty pokládejte zde.


Během našeho předsednictví se jasně ukázalo, jak negativně ovlivňuje Evropská unie náš život, a jak bezbranní jsme vůči tomu se současnou politickou reprezentací.

Eurovolby 2024 rozhodnou, jestli po nás budou v Bruselu šlapat spolu s euroúředníky i naši europoslanci Peksa, Gregorová, Niedermayer a spol. v čele s eurokomisařkou Věrou Jourovou za ANO, a nebo za občany ČR bude někdo bojovat proti škodlivým euronesmyslům.

Kdo do těchto klíčových voleb povede Svobodné? To můžete rozhodnout i Vy, pokud se stanete registrovanými příznivci.
Samotné hlasování proběhne od 5. 2. 2023 09:00 do 11. 2. 2023 20:00.

Beseda s právníkem Liborem Vondráčkem Mrazivá fakta o Právu EU a ČR již v úterý 7.2. od 17:30 v Šumperku - Společenské středisko Sever, Temenická 2620/5

Jak asi tušíte, evropské právo se stále více prolíná s českým.
Kdo a jak z toho těží?
Musíme se stále více podřizovat Bruselu? Právník vás seznámí s mýty a fakty, které se vyplatí znát.
Těšíme se na vás. A přijďte včas je tu jen 50 míst pro sezení.
DALŠÍ ZASTÁVKY JSOU: 7. 2. Šumperk, 20.2. Český Krumlov,
6. 3. Hradec Králové
,13.3. Ostrov nad Ohří, 20.3. Jindřichův Hradec, 17.4. Česká Třebová, 24.4. Moravské Budějovice

Pietní akt k 100. výročí úmrtí Aloise Rašína, politika a zakladatele Československé republiky. Akce se koná na místě, kde byl dne 5. ledna 1923 na Aloise Rašína spáchán atentát anarchokomunistou J. Šoupalem. Politik na následky zranění zemřel právě 18. února 1923.

Na místě bude zveřejněna výzva k naplnění stále platného zákona č. 35/1933 Sb., o vybudování památníku Aloise Rašína v Praze. 

Pietní akt k 100. výročí úmrtí Aloise Rašína se bude konat v sobotu 18. února 2023 v 11:00 hod. v ulici Žitná 10, Praha 2. 


Žádná akce už Vám neunikne, pokud si propojíte svůj kalendář s kalendářem Svobodných na Google. ↓↓↓


Sledovat můžete také: naskalendar.cz.
23. 1. 2017: Sunny prchá ze zoo
Ani zvířátkům nedělá dobře omezení jejich svobody. V roce 2017 se červená pandice Sunny rozhodla utéct ze ZOO ve Virginii.
24. 1. 1972: Schoichi Yokoi vysvobozen z války
V džungli na Guamu byl nalezen Shoichi Yokoi, japonský seržant, který dlouho nechtěl uvěřit, že válka skončila. Nakonec byl však přesvědčen a osvobozen od omylu a války ve vlastní mysli.
25. 1. 1901: Svátek motorismu v Paříži
V Paříži byl otevřen první motocyklový a automobilový salon. Blíží se doba, kdy lidé budou moci utíkat za svobodou i mnohem pohodlněji, rychleji a často i bezpečněji, než kdy dříve. Běh i cesta vlakem získávají alternativu. 
26. 1. 1907: Všeobecné volební právo v Předlitavsku
Den zavedení všeobec­ného a rovného volebního práva v Předlitavsku, tedy i v českých zemích. K naší radosti se nám v tomto podařilo předběhnout mnoho jiných, dnes vy­spělých demokracií, kde je všeobecné volební právo samozřejmostí. 
27. 1. 1416: Dubrovník bez otroctví
Republika Dubrovník se stala prvním státem v Evropě, kde bylo otrokářství postaveno mimo zákon a poskytla otrokům svobodu stovky let před většinou tehdejšího světa. 
28. 1. 1977: Anticharta - ne každý podepsal
Podepisování tzv. Anticharty má i své hrdiny – ty umělce, kteří i přes nátlak odmítli podepsat: Vladimír Mišík, Táňa Fischerová, Petr Kratochvíl, Martin Štěpánek, Jaroslava Tvrzníková, Kristina Vlachová a Ivan Vyskočil.
29. 1. 1977: Svobodná music
Britská kapela Buzzcocs vydala singl Spiral Schratch na vlastním labelu místo u tradičního vydavatelství. Ukázala tím cestu k nezávislé hudební produkci a začalo vznikat mnoho dalších nezávislých vydavatelství, které poskytovaly více svobody k tvorbě.
30. 1. 1990: KSČ bez většiny v Parlamentu
Proběhla první schůze Federálního shromáždění po uskutečnění svobodných voleb, které vyhrálo Občanské fórum. KSČ na půdě parlamentu po více, než 40 letech, byla konečně v menšině.
Týdeník Svobody
ZDARMA k odběru!

Čtete týdeník svobody poprvé? Chcete, aby vám už nic důležitého neuniklo?
Stačí přihlásit odběr.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU
Pošlete Týdeník dál!
Jsme rádi pokud nás pravidelně čtete. Radost nám udělá také, pokud Týdeník přepošlete svým přátelům, aby i oni měli informace, které jim mainstream nedá a mohli si udělat ucelenější názor.

Můžete nás také dát do kopie,
ať víme, že má smysl týdeník po večerech připravovat.

Nezobrazil se Vám email správně? Otevřít v prohlížeči
21.02.2023 Svobodní
Tento email byl odeslán na adresu predseda@svobodni.cz.
Odesilatelem je Týdeník Svobody, mluvci@svobodni.cz. Tento e-mail je podle zákona obchodním sdělením.
Z odběru se můžete odhlásit.


S radostí doručeno díky aplikaci SmartEmailing
Antispam pravidla