🐏 Svobodní odevzdali v Senátu petici za zachování koruny. Podpořila ji i Markéta Šichtařová a šokovala závěrečným slovem - 02/2023
Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar! Více než 25 tisíc podpisů pod petici za zachování české koruny jako národního platidla sesbírali Svobodní, kteří s tímto výjimečným počinem zamířili do Senátu. O den později Svobodní o nutnosti zachování koruny proběhla také Konferenci svobody, která podpořila myšlenku zachování naší měny. Přes 22 tisíc podpisů v petici shromáždili přímo v ulicích, téměř 7000 elektronickou cestou na webu za-korunu.cz. „Každý jednotlivý podpis pod touto peticí znamená jasné odmítnutí eura coby eventuální náhrady české koruny. Euro má řadu ekonomických negativ, jelikož jde především o politický, nikoli o ekonomicky domyšlený projekt. Negativní vliv eura v současné době pociťují zejména pobaltské státy, ale problémy se, jak známo, průběžně rojí po celé eurozóně,“ říká předseda Svobodných Libor Vondráček. Svobodní si v těchto dnech rovněž připomínají 100. výročí atentátu na ministra financí a otce české koruny Aloise Rašína. „Rašínův odkaz je stále inspirující. Jeho známé ‚Pracuj a šetři‘ je univerzálním návodem do jakékoli doby, zejména po rozmařilém utrácení socialistů a vůbec všech populistů, kteří namlouvají voličům a často i sami sobě, že peníze vyrábí jakési perpetuum mobile, bez ohledu na zákony ekonomie,“ podotýká Veronika Blažková, předsedkyně pražské organizace Svobodných.
Týdeník Svobody - 2. týden 2023

Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar!

Více než 25 tisíc podpisů pod petici za zachování české koruny jako národního platidla sesbírali Svobodní, kteří s tímto výjimečným počinem zamířili do Senátu. O den později Svobodní o nutnosti zachování koruny proběhla také Konferenci svobody, která podpořila myšlenku zachování naší měny.

Přes 22 tisíc podpisů v petici shromáždili přímo v ulicích, téměř 7000 elektronickou cestou na webu za-korunu.cz.

„Každý jednotlivý podpis pod touto peticí znamená jasné odmítnutí eura coby eventuální náhrady české koruny. Euro má řadu ekonomických negativ, jelikož jde především o politický, nikoli o ekonomicky domyšlený projekt. Negativní vliv eura v současné době pociťují zejména pobaltské státy, ale problémy se, jak známo, průběžně rojí po celé eurozóně,“ říká předseda Svobodných Libor Vondráček.

Svobodní si v těchto dnech rovněž připomínají 100. výročí atentátu na ministra financí a otce české koruny Aloise Rašína. „Rašínův odkaz je stále inspirující. Jeho známé ‚Pracuj a šetři‘ je univerzálním návodem do jakékoli doby, zejména po rozmařilém utrácení socialistů a vůbec všech populistů, kteří namlouvají voličům a často i sami sobě, že peníze vyrábí jakési perpetuum mobile, bez ohledu na zákony ekonomie,“ podotýká Veronika Blažková, předsedkyně pražské organizace Svobodných.


S pozdravem a přáním hezkého dne
Libor Vondráček
předseda Svobodných

1) Vondráček: Pravicový voliči, koho volit za prezidenta? Předseda Svobodných Vondráček o zoufalých kandidátech i o Zemanovu Rychetském
Tehdy jeho velký přítel Pavel Rychetský, který dnes Zemana otevřeně nenávidí a sám sebe považuje více za občana EU než ČR. To je u předsedy Ústavního soudu, který má chránit české, nikoliv unijní, právo dost zvrácené. Je smutné, že podobnými lidmi se právě Miloš Zeman obklopoval a pomohl jim na výsluní,“ myslí si Libor Vondráček.
Škoda, že v probíhající diskusi kandidátů na prezidenta nezazněla podobná vize jako od Markéty Šichtařové na páteční konferenci.
Celou konferenci o zachování české koruny a o penězích obecně si můžete pustit zde.

3) Pochod proti bídě, pochod proti socialismu! - 100 let od atentátu na Aloise Rašín - leden 2023
Svobodu a nezávislost, ale také 100. výročí atentátu na někdejšího ministra financí a otce české koruny Aloise Rašína – tyto skutečnosti si připoměli členové a příznivci strany Svobodní v sobotu 7. ledna 2023 při pochodu Prahou. Připomenout si ho můžete zde.

Budoucnost svobody projevu? Téma pro Daniela Vávru - #085 Svobodná hospoda

Speciálním hostem bude Daniel Vávra, zakladatel společnosti na ochranu svobody projevu a světoznámý herní vývojář.
Je svoboda slova v ČR ohřožena? Kdy vznikla SOS projevu? Jakou roli v tom hraje EU?


Meeting ID: 988 4029 5488, Passcode: sberanem

Beseda s právníkem Liborem Vondráčkem Mrazivá fakta o Právu EU a ČR již v pondělí 16.1. od 17:30 v Ústí nad Labem - Restaurace Pivovarská šenkovna, Velká hradební 235. 

Musíme se stále více podřizovat Bruselu? Právník vás seznámí s novými souvislostmi těchto propletených a často popletených legislativ.
Jak asi tušíte, evropské právo se stále více prolíná s českým.
Kdo a jak z toho těží?
Těšíme se na vás. A přijďte včas je tu jen 50 míst pro sezení.

DALŠÍ ZASTÁVKY JSOU:
16.1. Ústí nad Labem, 23.1. Liberec, 30.1. Olomouc,
31.1. Svitavy, 6.2. Hradec Králové, 7.2. Šumperk

Pietní akt k 100. výročí úmrtí Aloise Rašína, politika a zakladatele Československé republiky. Akce se koná na místě, kde byl dne 5. ledna 1923 na Aloise Rašína spáchán atentát anarchokomunistou J. Šoupalem. Politik na následky zranění zemřel právě 18. února 1923.

Na místě bude zveřejněna výzva k naplnění stále platného zákona č. 35/1933 Sb., o vybudování památníku Aloise Rašína v Praze. 

Pietní akt k 100. výročí úmrtí Aloise Rašína se bude konat v sobotu 18. února 2023 v 11:00 hod. v ulici Žitná 10, Praha 2. 


Žádná akce už Vám neunikne, pokud si propojíte svůj kalendář s kalendářem Svobodných na Google. ↓↓↓


Sledovat můžete také: naskalendar.cz.
9. 1. 1991: Listina základních práv a svobod
“Lidé jsou svobodní a rovní v důstojnosti i v právech. Základní práva a svobody jsou nezadatelné, nezcizitelné, nepromlčitelné a nezrušitelné.” To je uvedeno v článku 1. Listiny základních práv a svobod, která byla přijata v ČSFR jako ústavní zákon.
10. 1. 1992: Svobodné gumové hračky
Několik tisíc žlutých plastových koupelnových kachniček uniklo z kontejneru nákladní lodě na svobodu. Od té doby putují oceány a všichni jim tiše závidí jejich svobodu. 
11. 1. 1922: První léčebné použití inzulinu
V kanadském Torontu byl k léčbě cukrovky poprvé použit inzulín, který snižuje množství cukru v krvi. Diabetikům se díky tomu výrazně uleví a mohou se cítit mnohem svobodněji.
12. 1. 1932: Ophelia Wyatt Caraway
Byla zvolena první americká senátorka Wyatt Caraway, a to v době, kdy ženy v mnoha zemích světa ještě stále nemohly ani k volbám. Lidé pochopili, že i ženy mohou patřit do politiky a Wyatt Caraway místo ke sporáku poslali do senátu!
13. 1. 1966: Robert C. Weaver
Byl zvolen první černošský člen americké vlády, Robert C. Weaver. Boj za rasovou rovnost v USA urazil dlouhou cestu, na jejímž konci byla svoboda pro všechny lidi bez rozdílu.
14. 1. 1967: Demonstrace Human Be-In
V San Francisku se konala demonstrace s názvem Human Be-In, čímž byla zahájena éra tzv. hippies. Doba svobodného, nezřízeného způsobu života a bourání společenských konvencí začíná.
15. 1. 1940: Založení 1. G pěší divize 
Došlo ke zformování 1. Československé pěší divize ve Francii během 2. světové války, převážně z dobro-volníkú uprchlých z území protektorátu a Slovenského štátu.
16. 1. 1969: Upálení Palacha
Na pražském Václavském náměstí se upálil Jan Palach na protest proti vstupu vojsk Varšavské smlouvy. Následovali ho další: Jan Zajíc, Josef Hlavatý, Evžen Plocek a Michal Lefčík.
Týdeník Svobody
ZDARMA k odběru!

Čtete týdeník svobody poprvé? Chcete, aby vám už nic důležitého neuniklo?
Stačí přihlásit odběr.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU
Pošlete Týdeník dál!
Jsme rádi pokud nás pravidelně čtete. Radost nám udělá také, pokud Týdeník přepošlete svým přátelům, aby i oni měli informace, které jim mainstream nedá a mohli si udělat ucelenější názor.

Můžete nás také dát do kopie,
ať víme, že má smysl týdeník po večerech připravovat.

Nezobrazil se Vám email správně? Otevřít v prohlížeči
21.02.2023 Svobodní
Tento email byl odeslán na adresu predseda@svobodni.cz.
Odesilatelem je Týdeník Svobody - Svobodní, mluvci@svobodni.cz. Tento e-mail je podle zákona obchodním sdělením.
Z odběru se můžete odhlásit.


S radostí doručeno díky aplikaci SmartEmailing
Antispam pravidla