🐏 Z Bruselu přišlo další zdražení za potlesku Jurečky. Kdo povede Svobodné do klčových eurovoleb? Rozhodnete už brzy?! - 52/2022
Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar! Za potlesku Mariána Jurečky a dalších členů vlády k nám přišla z Bruselu zpráva, že bude ještě více zdraženo bydlení, topení i paliva. Systém emisních povolenek byl zpřísněn přestože Petr Fiala na Twitteru sliboval ještě v září 2021, že bude tlačit na Evropskou komisi kvůli uvolnění tohoto systému. Během našeho předsednictví se jasně ukázalo, jak negativně ovlivňuje Evropská unie náš život, a jak bezbranní jsme vůči tomu se současnou politickou reprezentací. Eurovolby 2024 rozhodnou, jestli po nás budou v Bruselu šlapat spolu s euroúředníky i naši europoslanci Peksa, Gregorová, Niedermayer a spol. v čele s eurokomisařkou Věrou Jourovou za ANO, a nebo za občany ČR bude někdo bojovat proti škodlivým euronesmyslům. Kdo do těchto klíčových voleb povede Svobodné? To můžete rozhodnout i Vy, pokud se stanete registrovanými příznivci. Samotné hlasování proběhne od 5. 2. 2023 09:00 do 11. 2. 2023 20:00.
Týdeník Svobody - 52. týden 2022

Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar!

Za potlesku Mariána Jurečky a dalších členů vlády k nám přišla z Bruselu zpráva, že bude ještě více zdraženo bydlení, topení i paliva.
Systém emisních povolenek byl zpřísněn přestože Petr Fiala na Twitteru sliboval ještě v září 2021, že bude tlačit na Evropskou komisi kvůli uvolnění tohoto systému.


Během našeho předsednictví se jasně ukázalo, jak negativně ovlivňuje Evropská unie náš život, a jak bezbranní jsme vůči tomu se současnou politickou reprezentací.

Eurovolby 2024 rozhodnou, jestli po nás budou v Bruselu šlapat spolu s euroúředníky i naši europoslanci Peksa, Gregorová, Niedermayer a spol. v čele s eurokomisařkou Věrou Jourovou za ANO, a nebo za občany ČR bude někdo bojovat proti škodlivým euronesmyslům.

Kdo do těchto klíčových voleb povede Svobodné? To můžete rozhodnout i Vy, pokud se stanete registrovanými příznivci. Samotné hlasování proběhne od 5. 2. 2023 09:00 do 11. 2. 2023 20:00.


S pozdravem a přáním hezkého dne
Libor Vondráček
předseda Svobodných

Libor Vondráček v XTV osm let stara slova Petra Fialy, který dnes mluví úplně jinak a vůči EU je věrný služebník. „Německo vyhlásilo obchodní válku ostatním zemím, Green Deal selhal. Svobodní na Hrad nepodpoří žádného kandidáta,“ řekl Libor Vondráček v XTV.
Svobodní proti omezování svobody slova byli, jsou a budou? Jsme také proti křivení mediálního trhu dotováním vyvolených médií. Podepište také petici za zrušení verbálních trestných činů.
„Abychom mohli alespoň odhadnout budoucnost české pravice, musíme se nejprve zamyslet nad minulostí, která nás dovedla až sem, uvádí na úvod svého pojednání Luboš Zálom.
"Médii, průzkumnými agenturami a dalšími cestami je nám podsouváno, že jedině tři kandidáti mohou uspět. Možná je až příliš pozdě, na to, aby toto účelové dělení kandidátů do dvou kategorií bylo zpochybněno, a tak zřejmě skutečně někdo z těchto tří bude prezidentem", říká Libor Vondráček ve svém příspěvku k volbě prezidenta. 
Na naše prezidentské otázky nám zatím odpověděli 2 kandidáti. Jací to byli se můžete podívat zde: Desatero otázek.

6) Vondráček: Pácháme 100 let od atentátu na Aloise Rašína finální atentát na jeho odkaz?!
Rád bych vzdal tímto článkem hold jedinému ministru naší historie, který ve své funkci a za své politické kroky zaplatil cenu nejvyšší. V prvních týdnech roku 2023 si totiž připomeneme 100 let od tragických událostí, které vedly k Rašínově smrti 18. 2. 1923. Z jeho odkazu přitom naše země čerpá dodnes a je smutnou souhrou okolností, že po svobodné odmlce opět tak moc pošlapáváme vše, co nám tu po něm zbylo, zamýšlí se Libor Vondráček.
26. 12. 1989: Objev radia
Marie a Pierre Curie oznámili objev nového chemického prvku, později nazvaného radium. Tím pomohli rozvinout lékařské obory radiologie a radioterapie. Marie se díky tomu stala symbolem úspěchu žen ve vědě.   
27. 12. 1845: První použití anestetika - éteru
Použití celkového anestetika dnes osvobozuje miliony pacientů od bolesti. Minulostí jsou dnes drsné lékařské metody, při kterých museli pacienti překonat nesnesitelnou bolest.
28. 12. 1949: Hrdinové na Velehradě
Na Velehradě bránili lidé faráře před zatčením StB. Důvodem k zatčení byla kritika proticírkevních zásahů komunistů. Farníci toho dne fyzicky zabránili zatčení kněze a na estébáky volali: "Gestapáci!"
29. 12. 1939: První let Liberatoru
Proběhl první let prototypu Liberatoru (XB-24). Liberatory byly americké těžké bombardovací letouny, které výrazně přispěly k osvobození od nacismu. Jejich poslání bylo zřejmé už z jejich názvu.
30. 12. 1916: Karel I. uherským králem
Poslední monarcha Rakouska-Uherska usiloval o ukončení 1. světové války a obnovil demokratický řád opětovným svoláním dříve rozpuštěného předlitavského parlamentu.
31. 12. 1991: Den definitivního konce říše zla
O půlnoci si mohli nejen všichni obyvatelé okupovaných zemí východního bloku připít jak na nový rok, ale zároveň i na oficiální zánik Říše Zla, který přišel přesně s Novým Rokem.
1. 1. 1977: Vydání Prohlášení
Charta 77 byla jedním z prvních organizovaných projevů odporu proti komunistickému režimu. Maličký krok ke svobodě pro Československo, velký krok do Bartolomějské pro signatáře. 
2. 1. 1776: Zrušeno mučení v Rakousku
Marie Terezie nařídila zrušení všech forem mučení v Rakousku. Těm nahoře konečně došlo, že mučit lidi například při vyslýchání  k ničemu dobrému nevede a ke zjištění pravdy už vůbec ne.

Zničíme si korunu a přijmeme následně euro? Svobodní hodlají udělat vše proti tomu, proto 5. ledna přesně sto let od spáchání atentátu na Aloise Rašína neseme petici za-korunu.cz do Parlamentu.

6. ledna od 18:00 se v návaznosti na to se uskuteční diskuse v rámci KONFERENCE SVOBODY: Diskuse o budoucnosti české koruny. Panelovou diskusi o budoucnosti české koruny a peněz obecně bude moderovat Libor Vondráček. Vše přitom proběhne v době blížících se prezidentských voleb, což bude také v diskusi zohledněno.
Doporučené vstupné 300 Kč.

Blok 18:00 – peníze dnes a zítra:
Vít Jedlička (prezident Liberlandu a propagátor kryptoměn), Robert Vlášek (analytik trhu a expert na zlaté investice), ??? (bude upřesněno)
Blok 20:00 – přijmout euro?: Markéta Šichtařová (ekonomka a autorka mnoha ekonomických publikací), Hana Lipovská (ekonomka a vysokoškolská pedagožka), Jan Mráz (vývojář, učitel a propagátor zachování koruny v rámci ODS)


7. ledna od 14:00 – Rašína si připomeneme také na pochodu, který má za cíl postavit se za hodnoty, kterým se dnes příliš nedaří! Za vše, co tu po něm zbylo, a co je ohroženo. Třeba i za nezávislost, kterou nám kdysi Alois Rašín spoluvybojoval a již dlouho o ní opět přicházíme. Pochod se tak postaví za svobodu a nezávislost! Za národní hospodářství bez dluhů i za nízké daně! Za stabilní měnu a celkové zachování české koruny!

Tímto pochodem upozorníme, že je velice škodlivé, jak poslední vlády páchají atentát na odkaz člověka, který skutečně následkům atentátu přesně před 100 lety podlehl. Datum konání přitom bude určeno právě podle výročí 100 let od spáchání atentátu na Dr. Rašína (5. 1. 1923).

Beseda s právníkem Liborem Vondráčkem Mrazivá fakta o Právu EU a ČR pokračují i v novém roce. Další zastávka bude pondělí 16.1. od 17:30 v Ústí nad Labem - Pivovarská šenkovna (Velká hradební 235). 

Musíme se stále více podřizovat Bruselu? Právník vás seznámí s novými souvislostmi těchto propletených a často popletených legislativ. Jak asi tušíte, evropské právo se stále více prolíná s českým. Kdo a jak z toho těží?
Těšíme se na vás. A přijďte včas je tu jen 50 míst pro sezení.
DALŠÍ ZASTÁVKY JSOU:
16.1. Ústí nad Labem, 23.1. Liberec, 30.1. Olomouc,
31.1. Svitavy, 6.2. Hradec Králové, 7.2. Šumperk

Není krize jako krize? Co by na současnou krizi řekl Rašín? Co její příčinou? Jak se budou vyvíjet trhy v roce 2023? 

Na tyto a celou řadu dalších otázek se pokusíme odpovědět v naší Svobodné hospodě. Dalším speciálním hostem dalšího dílu bude Bc. Robert Vlášek, analytik trhu, manažer, investor a bývalý policejní vyšetřovatel.


Meeting ID: 988 4029 5488, Passcode: sberanem


Pietní akt k 100. výročí úmrtí Aloise Rašína, politika a zakladatele Československé republiky. Akce se koná na místě, kde byl dne 5. ledna 1923 na Aloise Rašína spáchán atentát anarchokomunistou J. Šoupalem. Politik na následky zranění zemřel právě 18. února 1923.

Na místě bude zveřejněna výzva k naplnění stále platného zákona č. 35/1933 Sb., o vybudování památníku Aloise Rašína v Praze. 

Pietní akt k 100. výročí úmrtí Aloise Rašína se bude konat v sobotu 18. února 2023 v 11:00 hod. v ulici Žitná 10, Praha 2. 


Žádná akce už Vám neunikne, pokud si propojíte svůj kalendář s kalendářem Svobodných na Google. ↓↓↓


Sledovat můžete také: naskalendar.cz.
Týdeník Svobody
ZDARMA k odběru!

Čtete týdeník svobody poprvé? Chcete, aby vám už nic důležitého neuniklo?
Stačí přihlásit odběr.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU
Pošlete Týdeník dál!
Jsme rádi pokud nás pravidelně čtete. Radost nám udělá také, pokud Týdeník přepošlete svým přátelům, aby i oni měli informace, které jim mainstream nedá a mohli si udělat ucelenější názor.

Můžete nás také dát do kopie,
ať víme, že má smysl týdeník po večerech připravovat.

Nezobrazil se Vám email správně? Otevřít v prohlížeči
21.02.2023 Svobodní
Tento email byl odeslán na adresu predseda@svobodni.cz.
Odesilatelem je Týdeník Svobody - Svobodní, mluvci@svobodni.cz. Tento e-mail je podle zákona obchodním sdělením.
Z odběru se můžete odhlásit.


S radostí doručeno díky aplikaci SmartEmailing
Antispam pravidla