🐏 Zničíme si korunu a přijmeme euro? V lednu neseme petici za-korunu.cz do Parlamentu a pořádáme o euru diskusi Šichtařové, Macha, Lipovské a dalších - 50/2022
Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar! Je cynické, že v době, kdy se blíží výročí 100 let od atentátu na Aloise Rašína, pácháme atentát na zbytky toho, co tu po něm zbylo. Svobodní chtějí zničení jeho odkazu zabránit, a proto na první týdny roku 2023 chystáme řadu akcí. Zničíme si korunu a přijmeme následně euro? Svobodní hodlají udělat vše proti tomu, proto 5. lednapřesně sto let od spáchání atentátu na Aloise Rašína neseme petici za-korunu.cz do Parlamentu. 6. ledna od 18:00 se v návaznosti na to se uskuteční diskuse v rámci KONFERENCE SVOBODY: Diskuse o budoucnosti české pravice. Panelovou diskusi o budoucnosti české koruny a peněz obecně bude moderovat Libor Vondráček. Vše přitom proběhne v době blížících se prezidentských voleb, což bude také v diskusi zohledněno. Blok 18:00 – peníze dnes a zítra: Vít Jedlička (prezident Liberlandu a propagátor kryptoměn), Robert Vlášek (analytik trhu a expert na zlaté investice), ??? (bude upřesněno) Blok 20:00 – přijmout euro?: Petr Mach (ekonom a vysokoškolský pedagog, zakladatel Svobodných), Markéta Šichtařová (ekonomka a autorka mnoha ekonomických publikací), Hana Lipovská (ekonomka a vysokoškolská pedagožka), Jan Mráz (vývojář, učitel a propagátor zachování koruny v rámci ODS) 7. ledna od 14:00 – Rašína si připomeneme také na pochodu, který má za cíl postavit se za hodnoty, kterým se dnes příliš nedaří! Za vše, co tu po něm zbylo, a co je ohroženo. Třeba i za nezávislost, kterou nám kdysi Alois Rašín spoluvybojoval a již dlouho o ní opět přicházíme. Pochod se tak postaví za svobodu a nezávislost! Za národní hospodářství bez dluhů i za nízké daně! Za stabilní měnu a celkové zachování české koruny! Tímto pochodem upozorníme, že je velice škodlivé, jak poslední vlády páchají atentát na odkaz člověka, který skutečně následkům atentátu přesně před 100 lety podlehl. Datum konání přitom bude určeno právě podle výročí 100 let od spáchání atentátu na Dr. Rašína (5. 1. 1923).
Týdeník Svobody - 50. týden 2022

Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar!

Je cynické, že v době, kdy se blíží výročí 100 let od atentátu na Aloise Rašína, pácháme atentát na zbytky toho, co tu po něm zbylo.
Svobodní chtějí zničení jeho odkazu zabránit, a proto na první týdny roku 2023 chystáme řadu akcí.

Zničíme si korunu a přijmeme následně euro? Svobodní hodlají udělat vše proti tomu, proto 5. ledna přesně sto let od spáchání atentátu na Aloise Rašína neseme petici za-korunu.cz do Parlamentu.

6. ledna od 18:00 se v návaznosti na to se uskuteční diskuse v rámci KONFERENCE SVOBODY: Diskuse o budoucnosti české koruny. Panelovou diskusi o budoucnosti české koruny a peněz obecně bude moderovat Libor Vondráček. Vše přitom proběhne v době blížících se prezidentských voleb, což bude také v diskusi zohledněno.
Doporučené vstupné 300 Kč.


Blok 18:00 – peníze dnes a zítra:
Vít Jedlička (prezident Liberlandu a propagátor kryptoměn), Robert Vlášek (analytik trhu a expert na zlaté investice), ??? (bude upřesněno)
Blok 20:00 – přijmout euro?: Petr Mach (ekonom a vysokoškolský pedagog, zakladatel Svobodných), Markéta Šichtařová (ekonomka a autorka mnoha ekonomických publikací), Hana Lipovská (ekonomka a vysokoškolská pedagožka), Jan Mráz (vývojář, učitel a propagátor zachování koruny v rámci ODS)


7. ledna od 14:00 – Rašína si připomeneme také na pochodu, který má za cíl postavit se za hodnoty, kterým se dnes příliš nedaří! Za vše, co tu po něm zbylo, a co je ohroženo. Třeba i za nezávislost, kterou nám kdysi Alois Rašín spoluvybojoval a již dlouho o ní opět přicházíme. Pochod se tak postaví za svobodu a nezávislost! Za národní hospodářství bez dluhů i za nízké daně! Za stabilní měnu a celkové zachování české koruny!

Tímto pochodem upozorníme, že je velice škodlivé, jak poslední vlády páchají atentát na odkaz člověka, který skutečně následkům atentátu přesně před 100 lety podlehl. Datum konání přitom bude určeno právě podle výročí 100 let od spáchání atentátu na Dr. Rašína (5. 1. 1923).


Těším se na setkání s Vámi na některé akci.

S pozdravem a přáním hezkého dne
Libor Vondráček
předseda Svobodných

1) Vondráček: Pácháme 100 let od atentátu na Aloise Rašína finální atentát na jeho odkaz?!
Rád bych vzdal tímto článkem hold jedinému ministru naší historie, který ve své funkci a za své politické kroky zaplatil cenu nejvyšší. V prvních týdnech roku 2023 si totiž připomeneme 100 let od tragických událostí, které vedly k Rašínově smrti 18. 2. 1923. Z jeho odkazu přitom naše země čerpá dodnes a je smutnou souhrou okolností, že po svobodné odmlce opět tak moc pošlapáváme vše, co nám tu po něm zbylo, zamýšlí se Libor Vondráček.
S svolením Markéty Šichtařové Vám přinášíme její aktuální článek, který upozorňuje na náš návrat do socialistického zřízení: "Jako celek je EU už více socialistická než kapitalistická ekonomika – přerozdělování a velikost státního sektoru už dosahují 53,1 %, tedy převýšily polovinu HDP. V ČR veřejné výdaje na HDP narostly na 47,2 %. A baví mě Francie, kde dosahují veřejné výdaje na HDP již 61,6 %. A nyní poslyšte zlatý hřeb večera: V roce 1988 v ČR výdaje státního rozpočtu na HDP (respektive na tzv. užitém národním důchodu) dosahovaly 74 %, v roce 1989 stouply na 78 %. To jen tak pro srovnání a správné měřítko."
3) Stanovisko Svobodných k prezidentským volbám.
Koho mají Svobodní podpořit v prezidentské volbě? Na tuto otázku naleznete odpověď ve stanovisku strany na tomto odkaze: Stanovisko Svobodných
"I letos jsem rád na stromek zavěsil perníčkovou ozdobu za náš obvod na rozhraní Vysočiny a Jižních Čech. A také jsem rád, že se život nejen v našem obvodu, ale v celé České republice po covidových letech lockdownů dostává do normálu, že se rodiny mohou opět navštěvovat a mít spolu dobrou vůli", říká mimo jiné ve svém příspěvku Jaroslav Chalupský.
5) Je pošlapávána svoboda podnikání a hospody to dusí! Napraví to tato vláda? Podepište petici. 
Zareaguje na ukončování činnosti hospod tato vláda? Její představitelé se často zaštiťují svobodou podnikání a hlásí se k odkazu Jaroslava Kubery. Udělají mu radost a změní nesmyslný zákon proti hospodám? Už teď můžete podepsat petici za změnu „Protikuřáckého zákona“.
Beseda s právníkem Liborem Vondráčkem Mrazivá fakta o Právu EU a ČR již v pondělí 19.12. od 17:30 v Mladé Boleslavi - Restaurace Rozvoj (Jičínská 1073). 

Musíme se stále více podřizovat Bruselu? Právník vás seznámí s novými souvislostmi těchto propletených a často popletených legislativ. Jak asi tušíte, evropské právo se stále více prolíná s českým. Kdo a jak z toho těží?
Těšíme se na vás. A přijďte včas je tu jen 50 míst pro sezení.

30. 1. 2023 Olomouc
31. 1. 2023 Svitavy


Svobodné Vánoce? Jaké vánoční dárky máte spojené s pravicí či se svobodou? A jaké tradice? 

Bitcoin? Hotovost? Zlato? Kniha od arkéty Šichtářové, Misese či Hayeka? Semena rostlin? Generátor elektřiny? Román 1984? Filtr na vodu? Poukaz na zbrojní průkaz? Škola smyku? Kalkulačka? Vitamíny? Alkoholmetr? Oxymetr?

Existují pravicové vánoční dárky? A lze Vánoce prožít svobodně? Jaké vánoční pohádky jsou nejsvobodnější/nejpoučnější? Sdílejte s ostatními svoje tipy v naší online Svobodné hospodě. 


Meeting ID: 988 4029 5488, Passcode: sberanem


Pietní akt k 100. výročí úmrtí Aloise Rašína, politika a zakladatele Československé republiky. Akce se koná na místě, kde byl dne 5. ledna 1923 na Aloise Rašína spáchán atentát anarchokomunistou J. Šoupalem. Politik na následky zranění zemřel právě 18. února 1923.

Na místě bude zveřejněna výzva k naplnění stále platného zákona č. 35/1933 Sb., o vybudování památníku Aloise Rašína v Praze. 

Pietní akt k 100. výročí úmrtí Aloise Rašína se bude konat v sobotu 18. února 2023 v 11:00 hod. v ulici Žitná 10, Praha 2. 


Žádná akce už Vám neunikne, pokud si propojíte svůj kalendář s kalendářem Svobodných na Google. ↓↓↓


Sledovat můžete také: naskalendar.cz.
12. 12. 1901: První bezdrátový rádiový přenos
Macroni vysílá první bez­drátový rádiový přenos přes Atlantik z Kanady do Anglie. Umožní tak informacím svobodně cestovat napříč světem a nám v době reálného socialismu naladit Svobodnou Evropu.      
13. 12. 1971: Svoboda pro Sinclaira
Scott Sinclair byl předčasně propuštěn na svobodu z vězení v USA, kam byl uvězněn na 2 roky za prodej 2 jointů marihuany tajným policistům. Koncertu na jeho podporu se zúčastnilo na 15 tisíc lidi.
14. 12. 1782: Svobodě vzhůru
Bratři Montgolfiérové po­prvé testovali horkovzdušný balón. Balón letěl dva kilometry a osvobodil oba bratry od zemské tíže. 
15. 12. 2015: Den rumunských čobanů
3 tisíce čobanů (pastevců) protestovalo před bukurešťským parlamentem proti vyhlášce, kterou se stanovil maximální počet ovčáckých psů na stádo. Ten počet absolutně nestačil na ochranu před vlky a medvědy.
16. 12. 1773: Bostonské pití čaje
Američtí kolonisté na protest proti britskému impériu a uvalení cel na dovoz zboží do USA zničili mnoho beden anglického lisovaného čaje a zažehli první plameny amerického boje za nezávislost.  
17. 12. 2011: Zemřel Kim Čong-il
Stalinistický režim dynastie Kimů však trvá dodnes. Doufejme, že se lidé v severní části Korejského poloostrova někdy dočkají svobody. 
18. 12. 1865: Zrušeno otroctví v USA
13. dodatek Ústavy USA o zrušení otroctví byl formálně přijat do Ústavy a otroctví v USA tím bylo definitivně zrušeno. Uvolněte okovy!
19. 12. 1828: Senátor USA proti clům
Senátor za Jižní Karolinu Calhoun protestuje proti vysokým clům, které vznikli ten rok za účelem "ochrany hospodářství severu". Během následujících let dosáhne značných úspěchů a snížení těchto cel.              
Týdeník Svobody
ZDARMA k odběru!

Čtete týdeník svobody poprvé? Chcete, aby vám už nic důležitého neuniklo?
Stačí přihlásit odběr.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU
Pošlete Týdeník dál!
Jsme rádi pokud nás pravidelně čtete. Radost nám udělá také, pokud Týdeník přepošlete svým přátelům, aby i oni měli informace, které jim mainstream nedá a mohli si udělat ucelenější názor.

Můžete nás také dát do kopie,
ať víme, že má smysl týdeník po večerech připravovat.

Nezobrazil se Vám email správně? Otevřít v prohlížeči
21.02.2023 Svobodní
Tento email byl odeslán na adresu predseda@svobodni.cz.
Odesilatelem je Týdeník Svobody - Svobodní, mluvci@svobodni.cz. Tento e-mail je podle zákona obchodním sdělením.
Z odběru se můžete odhlásit.


S radostí doručeno díky aplikaci SmartEmailing
Antispam pravidla