🐏 DNES 20:00: Svoboda podnikání je pošlapávána a hospody to dusí! Napraví to tato vláda? Podepište petici - 49/2022
Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar! Svoboda podnikání je pošlapávána a hospody to dusí! Napraví to tato vláda? Její představitelé se často zaštiťují svobodou podnikání a hlásí se k odkazu Jaroslava Kubery. Udělají mu radost a změní nesmyslný zákon protihospodám? 🤬 Je cynické, že v době, kdy maloobchod a pohostinctví mají takové problémy (snížení tržeb o 9,6 %), řeší vláda zavádění povinných datovek pro ně a ani neuvažuje o osvbození hospod od zákazu kouření ✍️ PODEPIŠTE PETICI ✍️ Dnes od 20:00 budeme mluvit s autorem petice SVOBODU HOSPODÁM Jiřím Míkou https://fb.me/e/3beehi63O. Petici za změnu "Protikuřáckého zákona" můžete podpořit už teď: „My, níže podepsaní občané České republiky, prostřednictvím této petice dle zákona č. 85/1990 Sb., o právu petičním, žádáme o opětovné projednání a změnu tzv. „Protikuřáckého zákona č. 65/7017 Sb. Po několikaleté zkušenosti se současným stavem a platnosti tohoto zákona Jsme přesvědčeni, že tzv. Protikuřácký zákon" odebral provozovatelům, zaměstnancům a návštěvníkům restaurací, hospod a pivnic nejen jejich práva, ale I možnost svobodně rozhodovat o své provozovně, o své osobě a Činech. Žádáme svobodu volby podnikatelům, nebo návrat legislativního stavu před 31.5.2017.“
Týdeník Svobody - 49. týden 2022

Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar!

Svoboda podnikání je pošlapávána a hospody to dusí! Napraví to tato vláda? Její představitelé se často zaštiťují svobodou podnikání a hlásí se k odkazu Jaroslava Kubery. Udělají mu radost a změní nesmyslný zákon proti hospodám?

🤬 Je cynické, že v době, kdy maloobchod a pohostinství mají takové problémy (snížení tržeb o 9,6 %), řeší vláda zavádění povinných datovek pro ně a ani neuvažuje o osvobození hospod od zákazu kouření

✍️ PODEPIŠTE PETICI ✍️ Dnes od 20:00 budeme mluvit s autorem petice SVOBODU HOSPODÁM Jiřím Míkou https://fb.me/e/3beehi63O.

Petici za změnu "Protikuřáckého zákona" můžete podpořit už teď:
„My, níže podepsaní občané České republiky, prostřednictvím této petice dle zákona č. 85/1990 Sb., o právu petičním, žádáme o opětovné projednání a změnu tzv. „Protikuřáckého zákona č. 65/7017 Sb. Po několikaleté zkušenosti se současným stavem a platnosti tohoto zákona Jsme přesvědčeni, že tzv. Protikuřácký zákon" odebral provozovatelům, zaměstnancům a návštěvníkům restaurací, hospod a pivnic nejen jejich práva, ale I možnost svobodně rozhodovat o své provozovně, o své osobě a Činech. Žádáme svobodu volby podnikatelům, nebo návrat legislativního stavu před 31.5.2017.“


S pozdravem a přáním hezkého dne
Libor Vondráček
předseda Svobodných

Zničí protikuřácký zákon hospody? Další díl online Svobodné hospody s Jiřím Míkou - #082 Svobodná hospoda

Speciálním hostem dalšího dílu online Svobodné hospody bude Jiří Míka, hospodský z Berouna a autor petice proti zákazu kouření v hospodách. Odpoví na vaše dotazy a nevynechá ani tyto otázky: kde je respekt ke svobodě podnikání? Jak se dnes daří hospodám? Proč Rakousko zrušilo protikuřácký zákon?  

Na to i na vaše dotazy bude odpovídat náš speciální host ve vysílání svobodné hospody. Přijďte diskutovat do naší online hospody přes ZOOM na tomto odkaze nebo můžete poslouchat na našem Facebooku.

Meeting ID: 988 4029 5488, Passcode: sberanem

1) Koho mají Svobodní podpořit při volbě prezidenta? Členové a příznivci hlasovali ve volebním systému Svobodných.
Prezidentská volba je před námi a Svobodní vypsali vnitrostranické hlasování pro členy a příznivce.
Výsledek přinesl zjištění, že žádný kandidát nemá drtivou podporu členů a příznivců. Varianta nepodpořit nikoho získala cca 28 % hlasů. Na základě tohoto výsledku a po rozhodnutí soudu se k této otázce definitivně vysloví Republikové předsednictvo strany.
2) Vondráček: Brusel nesmí zdražovat auta ani elektřinu! 15 měsíců od varovného plakátu.
"Ne všichni kritizují Green Deal až po zdražení energií. Ne všichni jsou generálové až po bitvě. Například my jsme na zdrcující důsledky Green Dealu upozorňovali už dávno. Důkazem toho jsou třeba plakáty, které dodnes visely na jihu Čech", těmito slovy začíná svůj článek náš předseda Libor Vondráček, ve kterém se věnoval tématu Green Dealu.
3) Stropy víc škodí, než pomáhají, ať už je zavádí kdokoli.
Vytváření stropů jsme nepodporovali nikdy a nikde, nad rámec komentáře TEA PARTY cz, které můžeme podepsat, tak dodáváme pouze slova premiéra Fialy z 29. 8. 2022: „stropy zavádí zejména ti z populistického a extremistického tábora.“ A také jeho slova z března 2022: „zastropování cen energií není cesta. Pokud bychom to udělali, zaplatí to střední třída.“ Celý článek k tématu zastropování cen je zde: Stropy víc škodí, než pomáhají
4) Hrozí v ČR riziko násilného převratu jako v Německu?
V každém případě bych si přál, aby k žádnému násilnému převzetí moci nedošlo. Zvlášť když se blíží výročí 100 let od spáchání atentátu na Aloise Rašína poblázněným anarchokomunistickým mladíkem. Což si 7. ledna připomeneme pochodem, který bude směřovat proti současné vládě, jež pokračuje v pomyslném páchání atentátu nyní už jen na jeho odkaz, českou korunu, stabilní české hospodářství a vyrovnaný státní rozpočet", těmito slovy reagoval náš předseda Libor Vondráček na události plánovaného násilného převratu v Německu. Příspěvek je k dispozici zde: Chystaný převrat v Německu

Protivládní pochod za důstojný život! - 100 let od atentátu na Aloise Rašín - leden 2023 Pochod, který proběhne na začátku nového roku má za cíl postavit se za to, čemu se dnes příliš nedaří! Co je ohroženo. Dát si předsevzetí, že hodnoty, které ztělesňoval Alois Rašín budeme intenzivněji bránit.

Datum konání pochodu je určeno podle výročí 100 let od spáchání atentátu na Aloise Rašína (5. 1. 1923).

Na jeho odkaz je páchán atentát již delší dobu. Tímto pochodem se chceme přihlásit k odkazu prvního ministra financí ČSR, zakladatele naší měny i autora zákona, který nám přinesl nezávislost. Tu nezávislost, o kterou jako stát již dlouho přicházíme.

POCHOD SE POSTAVÍ ZA SVOBODU, NEZÁVISLOST A ZEMI BEZ DLUHŮ! ZA STABILNÍ MĚNU! ZA ČESKOU KORUNU! ZA NÍZKÉ DANĚ!

Začínáme na náměstí Republiky a již dnes připomínáme jeden citát Aloise Rašína: „Kde hrozí bída, tam hrozí socialismus. A kde hrozí socialismus, tam hrozí bída.

Beseda s právníkem Liborem Vondráčkem Mrazivá fakta o Právu EU a ČR již v pondělí 12.12. od 17:30 v Plzni - Visio Art (Na Roudné 1). 

Musíme se stále více podřizovat Bruselu? Právník vás seznámí s novými souvislostmi těchto propletených a často popletených legislativ. Jak asi tušíte, evropské právo se stále více prolíná s českým. Kdo a jak z toho těží?
Těšíme se na vás. A přijďte včas je tu jen 50 míst pro sezení.



Pietní akt k 100. výročí úmrtí Aloise Rašína, politika a zakladatele Československé republiky. Akce se koná na místě, kde byl dne 5. ledna 1923 na Aloise Rašína spáchán atentát anarchokomunistou J. Šoupalem. Politik na následky zranění zemřel právě 18. února 1923.

Na místě bude zveřejněna výzva k naplnění stále platného zákona č. 35/1933 Sb., o vybudování památníku Aloise Rašína v Praze. 

Pietní akt k 100. výročí úmrtí Aloise Rašína se bude konat v sobotu 18. února 2023 v 11:00 hod. v ulici Žitná 10, Praha 2. 


Žádná akce už Vám neunikne, pokud si propojíte svůj kalendář s kalendářem Svobodných na Google. ↓↓↓


Sledovat můžete také: naskalendar.cz.
5. 12. 1933: Konec prohibice v USA
Ve Spojených Státech skončila prohibice. Zdravý rozum zvítězil a alkohol všeho druhu už místo mafiánů prodávali běžní obchodníci. Zákony lid k abstinenci nedonutí.       
6. 12. 1918: Finská deklarace nezávislosti
Finové se správně rozhodli, že nechtějí sdílet svůj osud s Ruskem. Zvláště poté, co Rusko ovládli bolševici. 
7. 12. 2012: Legalizace marihuany k lékařským účelům
Poslanci schválili využití marihuany k léčebným účelům. Pravidla jsou tvrdá a sehnat marihuanu obtížné. Ve stále více zemích je dnes už legální i užití pro rekreační účely. I tak jde o drobný krok ke svobodě.
8. 12. 1993: Volný obchod v Severní americe
Bill Clinton podepsal dohodu o volném obchodu NAFTA, která odstranila cla a obchodní omezení mezi USA, Kanadou a Mexikem. V té době šlo o vytvoření největší zóny volného obchodu na světě.
9. 12. 1946: Ústavodárné shromáždění v Indii
Poprvé se sešlo v tento den v roce 1946 a zahájilo práci na vytvoření ústavy nejlidnatějšího demokratického státu světa. Práce trvala téměř 3 roky. Mezitím Indie získala nezávislost. 
10. 12. 1948: Všeobecná deklarace lidských práv
Byla přijata Všeobecné deklarace lidských práv a svobod. Husák si ji přečetl se zpožděním až v roce 1989, zděsil se a konečně rezignoval.
11. 12. 2017: Saudská Arábie povolila kino
Saudská Arábie se rozhodla povolit kino. Mezitím v české republice přituhuje.
12. 12. 1901: První bezdrátový rádiový přenos
Macroni vysílá první bez­drátový rádiový přenos přes Atlantik z Kanady do Anglie. Umožní tak informacím svobodně cestovat napříč světem a nám v době reálného socialismu naladit Svobodnou Evropu.       
Týdeník Svobody
ZDARMA k odběru!

Čtete týdeník svobody poprvé? Chcete, aby vám už nic důležitého neuniklo?
Stačí přihlásit odběr.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU
Pošlete Týdeník dál!
Jsme rádi pokud nás pravidelně čtete. Radost nám udělá také, pokud Týdeník přepošlete svým přátelům, aby i oni měli informace, které jim mainstream nedá a mohli si udělat ucelenější názor.

Můžete nás také dát do kopie,
ať víme, že má smysl týdeník po večerech připravovat.

Nezobrazil se Vám email správně? Otevřít v prohlížeči
21.02.2023 Svobodní
Tento email byl odeslán na adresu vondracek@svobodni.cz.
Odesilatelem je Týdeník Svobody - Svobodní, mluvci@svobodni.cz. Tento e-mail je podle zákona obchodním sdělením.
Z odběru se můžete odhlásit.


S radostí doručeno díky aplikaci SmartEmailing
Antispam pravidla