🐏 Senátorka Kovářová již v pondělí ve Svobodné hospodě! Připojte se ONLINE ve 20:00 + Další Svobodné novinky týdne. - 48/2022
Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar! Speciálním hostem bude senátorka a právnička JUDr. Daniela Kovářová. Odpoví na vaše dotazy a nevynechá ani tyto otázky: co znamená být normální? Jaké ambice má v Senátu a jak probíhala kampaň? Jak to myslí s vyhlašováním soutěže za věrnost manželských párů? Na to i na vaše dotazy bude odpovídat náš speciální host ve vysílání svobodné hospody. Přijďte diskutovat do naší online hospody přes ZOOM na tomto odkaze nebo můžete poslouchat na našem Facebooku. Meeting ID: 988 4029 5488, Passcode: sberanem
Týdeník Svobody - 48. týden 2022

Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar!

Speciálním hostem bude senátorka a právnička JUDr. Daniela Kovářová. Odpoví na vaše dotazy a nevynechá ani tyto otázky: co znamená být normální? Jaké ambice má v Senátu a jak probíhala kampaň? Jak to myslí s vyhlašováním soutěže za věrnost manželských párů?

Na to i na vaše dotazy bude odpovídat náš speciální host ve vysílání svobodné hospody. Přijďte diskutovat do naší online hospody přes ZOOM na tomto odkaze nebo můžete poslouchat na našem Facebooku.

Meeting ID: 988 4029 5488, Passcode: sberanem

Speciální díl Svobodné hospody se senátorkou Danielou Kovářovou - #081 Svobodná hospoda

S pozdravem a přáním hezkého dne
Libor Vondráček
předseda Svobodných

1) Dohlédněte na prezidentské volby v komisi!
Chcete si vydělat? Chcete zjistit jak probíhají volby a pohlídat jejich průběh? Máme pro vás skvělou nabídku! Pro více informací klikněte na tento odkaz: Přihlášky do volebních okrskových komisí
2) Svobodní podporují Číňany v boji proti bezpráví.
Svobodní za jednu z nejcennějších hodnot považují svobodu jednotlivce. Možnost svobody projevu se nyní snaží násilníci ve službách Čínské vlády upřít a počínání covidofašistických úředníků končí často zcela tragicky jako ve městě Urumqi. Celá stanovisko strany je k dispozici zde
3) Vládní dezinformační kampaně jsou v první řadě útokem na nše svobody a peněženky.
V USA i v Europarlamentu už jsou zřizovány vyšetřovací komise, které prošetří byznys okolo státních zakázek na nákup vakcín. U nás nám stále tvrdí náš ministr zdravotnictví Vlastimil Válek, že neočkovaní lidé útočí svými argumenty na západní hodnoty, čímž navazuje na svůj minulý slovní útok vůči neočkovaným, že pomáhají Rusku. Celý příspěvek je zde
4) Kocourkov. To nelze lidem vysvětlit. Tomáš Štampach o elektřině a současné vládě.
„Nechápu, jak si ti v letošních volbách méně úspěšní, jako jsou Piráti a Praha sobě, mohou diktovat podmínky a de facto dávat ultimáta vítězi voleb. Tato dvě aktivistická uskupení, která se po volbách sdružila do jednoho bloku, si berou všechny Pražany jako rukojmí. To nemá s odpovědnou politikou nic společného,“ říká k zablokovanému povolebnímu jednání v Praze Tomáš Štampach v rozhovoru pro Parlamentní listy.
5) Francie, britský recept obráceně.
Víte, proč mohla nebo spíše musela Británie vystoupit z EU? Proč pro to hlasovala většina voličů, i když v parlamentních volbách hlasovali obráceně? Na tuto otázku odpovídá ve svém blogu Tomáš Vochozka.
Beseda s právníkem Liborem Vondráčkem Mrazivá fakta o Právu EU a ČR již v pondělí 12.12. od 17:30 v Plzni - Visio Art (Na Roudné 1). 

Musíme se stále více podřizovat Bruselu? Právník vás seznámí s novými souvislostmi těchto propletených a často popletených legislativ. Jak asi tušíte, evropské právo se stále více prolíná s českým. Kdo a jak z toho těží?
Těšíme se na vás. A přijďte včas je tu jen 50 míst pro sezení.



Protivládní pochod za důstojný život! - 100 let od atentátu na Aloise Rašín - leden 2023 Pochod, který proběhne na začátku nového roku má za cíl postavit se za to, čemu se dnes příliš nedaří! Co je ohroženo. Dát si předsevzetí, že hodnoty, které ztělesňoval Alois Rašín budeme intenzivněji bránit.

Datum konání pochodu je určeno podle výročí 100 let od spáchání atentátu na Aloise Rašína (5. 1. 1923).

Na jeho odkaz je páchán atentát již delší dobu. Tímto pochodem se chceme přihlásit k odkazu prvního ministra financí ČSR, zakladatele naší měny i autora zákona, který nám přinesl nezávislost. Tu nezávislost, o kterou jako stát již dlouho přicházíme.

POCHOD SE POSTAVÍ ZA SVOBODU, NEZÁVISLOST A ZEMI BEZ DLUHŮ! ZA STABILNÍ MĚNU! ZA ČESKOU KORUNU! ZA NÍZKÉ DANĚ!

Začínáme na náměstí Republiky a již dnes připomínáme jeden citát Aloise Rašína: „Kde hrozí bída, tam hrozí socialismus. A kde hrozí socialismus, tam hrozí bída.


Pietní akt k 100. výročí úmrtí Aloise Rašína, politika a zakladatele Československé republiky. Akce se koná na místě, kde byl dne 5. ledna 1923 na Aloise Rašína spáchán atentát anarchokomunistou J. Šoupalem. Politik na následky zranění zemřel právě 18. února 1923.

Na místě bude zveřejněna výzva k naplnění stále platného zákona č. 35/1933 Sb., o vybudování památníku Aloise Rašína v Praze. 

Pietní akt k 100. výročí úmrtí Aloise Rašína se bude konat v sobotu 18. února 2023 v 11:00 hod. v ulici Žitná 10, Praha 2. 


Žádná akce už Vám neunikne, pokud si propojíte svůj kalendář s kalendářem Svobodných na Google. ↓↓↓


Sledovat můžete také: naskalendar.cz.
28. 11. 1994: Norské NE vstupu do EU
Norští občané ve svobodném referendu odmítli přistoupit k EU a ukázali zbytku Evropy, že existuje i jiná cesta. Norsko je místo EU zakládajícím členem EFTA, Evropského sdružení volného obchodu.  
29. 11. 2011: Rapeři osvobozeni soudem
Obvodní soud pro Prahu 5 osvobodil trojici raperů s přezdívkami Hrobka, Pitva a Řezník obviněných kvůli kontroverzním textům. Důležité potvrzení, že tu stále máme jistou míru svobody uměleckého projevu a svobody slova.
30. 11. 1989: Kryl se vrací z emigrace
Po změně poměrů v Československu se mohl Karel Kryl vrátit z exilu do rodné země a fanoušci mu připravili velkolepé přivítání. Ani po revoluci však nepřestal kriticky komentovat politiku.
1. 12. 1896: První rentgenový snímek
Byl udělán první rentgeno­vý snímek. Od té doby se stalo lidstvo průhledné, pouze myšlenky dovedeme skrývat. Nikdo ale neví, na jak dlouho.
2. 12. 1946: Zahájení procesů se slovenskými fašisty
Výsledkem procesů byly tresty odnětí svobody, ale i rozsudek smrti, vynesený nad Jozefem Tisem, vůdcem slovenských fašistů. 
3. 12. 1905: Agrární strana požaduje spravedlivé volby
Na jednání sboru důvěrníků Agrární strany byl přijat požadavek všeobecného, tajného, přímého a rovného hlasovacího práva. Hlavním iniciátorem této agrární politiky byl hostivařský statkář A. Švehla.
4. 12. 1989: Zrušení výjezdní doložky
V Československu byla zrušena výjezdní doložka a Československým občanům bylo povoleno cestovat do nesocialistických zemí už pouze s cestovním pasem.
5. 12. 1933: Konec prohibice v USA
Ve Spojených Státech skončila prohibice. Zdravý rozum zvítězil a alkohol všeho druhu už místo mafiánů prodávali běžní obchodníci. Zákony lid k abstinenci nedonutí.       
Týdeník Svobody
ZDARMA k odběru!

Čtete týdeník svobody poprvé? Chcete, aby vám už nic důležitého neuniklo?
Stačí přihlásit odběr.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU
Pošlete Týdeník dál!
Jsme rádi pokud nás pravidelně čtete. Radost nám udělá také, pokud Týdeník přepošlete svým přátelům, aby i oni měli informace, které jim mainstream nedá a mohli si udělat ucelenější názor.

Můžete nás také dát do kopie,
ať víme, že má smysl týdeník po večerech připravovat.

Nezobrazil se Vám email správně? Otevřít v prohlížeči
21.02.2023 Svobodní
Tento email byl odeslán na adresu predseda@svobodni.cz.
Odesilatelem je Týdeník Svobody - Svobodní, mluvci@svobodni.cz. Tento e-mail je podle zákona obchodním sdělením.
Z odběru se můžete odhlásit.


S radostí doručeno díky aplikaci SmartEmailing
Antispam pravidla