🐏 Kordysovi budou svobodní! Možná i díky vám Libore! Tomáš Fürst o manipulaci s COVID daty v pondělní hospodě - 46/2022
Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar! děkujeme za podporu všem, kteří podepsaly otevřený dopis prezidentu republiky. Dnes Vám můžeme předat výbornou zprávu. Prezident udělí milost Kordysovým! Moc děkujeme všem více než 2500 lidem, kteří připojili svůj podpis k iniciativě Svobodných na www.kordys.cz a všem, kteří se k ní připojili. I těm, kteří se následně pokoušeli pomoci této věci po své ose Česká pirátská strana, Nadační fond pro výzkum psychedelik atd. Děkujeme panu prezidentovi, že pochopil naše důvody a argumenty a využil své ústavní právo tím nejlepším možným způsobem. Svobodní budou i nadále usilovat o to, aby regulatorní rámec naší republiky sloužil zájmům občanů a chránil jejich svobodu!!!
Týdeník Svobody - 46. týden 2022

Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar!

děkujeme za podporu všem, kteří podepsaly otevřený dopis prezidentu republiky. Dnes Vám můžeme předat výbornou zprávu. Prezident udělí milost Kordysovým!

Moc děkujeme všem více než 2500 lidem, kteří připojili svůj podpis k iniciativě Svobodných na www.kordys.cz a všem, kteří se k ní připojili.
I těm, kteří se následně pokoušeli pomoci této věci po své ose Česká pirátská strana, Nadační fond pro výzkum psychedelik atd.

Děkujeme panu prezidentovi, že pochopil naše důvody a argumenty a využil své ústavní právo tím nejlepším možným způsobem.

Svobodní budou i nadále usilovat o to, aby regulatorní rámec naší republiky sloužil zájmům občanů a chránil jejich svobodu!!!

Budeme rádi, když budete šířit ↓tento↓ obrázek na znamení toho, že když se ozve dostečné množstí lidí dostatečně nahlas, může i taková nespravedlnost jako uvěznění dvou lidí na osm let dopadnout, tak, že dva mladé lidské životy nejsou zničeny.


S pozdravem a přáním hezkého dne
Libor Vondráček
předseda Svobodných

Tématem dekriminalizace psychoaktivních látek se zabývalo i vysílání svobodné hospody 14. listopadu. Můžete si jej pustit ze záznamu.
Zneužívání statistiky s Tomášem Fürstem - #079 Svobodná hospoda
Speciálním hostem dalšího dílu Svobodné hospody dne 21. 11. 2022 bude Tomáš Fürst, s kterým probereme otázky týkající se zneužívání statistik. Jak lze číst statistiky, aby to vyšlo správně? Proč se spletl ÚZIS? Jak se překroutila data okolo covidu?

Na to i na vaše dotazy bude odpovídat Tomáš Fürst ve vysílání svobodné hospody. Přijďte diskutovat do naší online hospody přes ZOOM na tomto odkaze: Svobodná hospoda nebo můžete poslouchat na našem Facebooku.

Meeting ID: 988 4029 5488, Passcode: sberanem


1) Je to svoboda? Svobodní si připomněli 17. listopad.
Děkujeme těm, co se před 33 a 83 lety postavili za svobodu pro sebe i pro budoucí generace.
Odklon od vlády jedné strany byl jednoznačně krokem správným směrem, ale můžeme si dovolit dělat tolik krůčků zpět?
Dnes nás o svobodu bohužel připravují ti stejní lidé, kteří nosí na tričku Václava Havla. Svobodní se proto rozhodli přihlásit ke vzorům z dávnější historie naší země. Celá zpráva zde a na našem Facebooku.
2) Svobodní si připomněli 104. výročí konce světové války.
Přesně 11. 11. 2022 v 11 hodin světového času, jsme si připomněli 104. výročí konce světové války. 
 Na hrdiny, kteří za náš život ve svobodě a nezávislosti riskovali nebo dokonce ztratili ten svůj, nesmíme nikdy zapomenout!
3) Beseda s Benjaminem Kurasem na Kladně.
Je ohrožena svoboda slova? Zašla už politická korektnost příliš daleko? Hrozí novodobá cenzura? Na tyto a celou řadu dalších otázek odpovídal na besedě dne 16. listopadu na Kladně Benjamin Kuras. Celá beseda je k shlédnutí na tomto odkaze.
4) Vochozka: Důvěra v peníze není důvěrou v hodnoty.
"Představme si svět bez peněz. Je to sice utopie, ale samotná úvaha zase tak moc scestná není. Odkryje nám totiž mechanizmus toho, co potřebujeme a toho, co je zbytné", těmito slovy začíná svůj blog Tomáš Vochozka na téma: "peníze".
5) Zdeněk Uhlíř: Něco mezi...
"Často slyšíme, že Česko je něco mezi – mezi Západem a Východem. Někteří v tom vidí protizápadní proputinovský extrémismus, jiní naopak uvážlivost, která se chce vyvarovat antagonistických protikladů, a pokus o jejich smíření", říká mimo jiné ve svém blogu Zdeněk Uhlíř, který se věnuje tématu postavení Česka v rámci Evropy.
Beseda s právníkem Liborem Vondráčkem Mrazivá fakta o Právu EU a ČR již v pondělí 21.11. od 17:30 ve Zlíně - Malenovicích ve Sportcentru - Masarykova 1013.

Musíme se stále více podřizovat Bruselu? Právník vás seznámí s novými souvislostmi těchto propletených a často popletených legislativ. Jak asi tušíte, evropské právo se stále více prolíná s českým. Kdo a jak z toho těží?
Těšíme se na vás. A přijďte včas je tu jen 50 míst pro sezení.



Protivládní pochod za důstojný život! - 100 let od atentátu na Aloise Rašín - leden 2023 Pochod, který proběhne na začátku nového roku má za cíl postavit se za to, čemu se dnes příliš nedaří! Co je ohroženo. Dát si předsevzetí, že hodnoty, které ztělesňoval Alois Rašín budeme intenzivněji bránit.

Datum konání pochodu je určeno podle výročí 100 let od spáchání atentátu na Aloise Rašína (5. 1. 1923).

Na jeho odkaz je páchán atentát již delší dobu. Tímto pochodem se chceme přihlásit k odkazu prvního ministra financí ČSR, zakladatele naší měny i autora zákona, který nám přinesl nezávislost. Tu nezávislost, o kterou jako stát již dlouho přicházíme.

POCHOD SE POSTAVÍ ZA SVOBODU, NEZÁVISLOST A ZEMI BEZ DLUHŮ! ZA STABILNÍ MĚNU! ZA ČESKOU KORUNU!

Začínáme na náměstí Republiky a již dnes připomínáme jeden citát Aloise Rašína: „Kde hrozí bída, tam hrozí socialismus. A kde hrozí socialismus, tam hrozí bída.


Pietní akt k 100. výročí úmrtí Aloise Rašína, politika a zakladatele Československé republiky. Akce se koná na místě, kde byl dne 5. ledna 1923 na Aloise Rašína spáchán atentát anarchokomunistou J. Šoupalem. Politik na následky zranění zemřel právě 18. února 1923.

Na místě bude zveřejněna výzva k naplnění stále platného zákona č. 35/1933 Sb., o vybudování památníku Aloise Rašína v Praze. 

Pietní akt k 100. výročí úmrtí Aloise Rašína se bude konat v sobotu 18. února 2023 v 11:00 hod. v ulici Žitná 10, Praha 2. 


Žádná akce už Vám neunikne, pokud si propojíte svůj kalendář s kalendářem Svobodných na Google. ↓↓↓


Sledovat můžete také: naskalendar.cz.
14. 11. 1956: Konec segregace ve veřejné dopravě
Nejvyšší soud Spojených států amerických rozhodl, že rasová segregace ve veřejné dopravě je protiústavní a nelegální. Afroameričané v Montgomery předtím kvůli segregaci rok bojkotovali autobusovou dopravu.
15. 11. 1918: Svobodný Gdaňsk
Svobodné město Gdaňsk vzniklo na základě Versaillské smlouvy. Území se musela vzdát Německá říše. Dnes je Gdaňsk součástí Polska. Ačkoliv svoboda se v Gdaňsku projevovala zejména v názvu, i takovou propagaci svobody je třeba zpětně ocenit.
16. 11. 1900: Narození Elišky Junkové
Ženy umí řídit! Narodila se slavná česká závodnice Eliška Junková, ve své době považována za nejrychlejší ženu světa, což bylo vzhledem k dobovým reáliím a postavení žen v tehdejší společnosti obzvláště obdivuhodné.
17. 11. 1989: Den Jakeše do koše!
Lidé se vydali do ulic, Jakeš šel do koše a naše společnost se vydala na strastiplnou, ale krásnou cestu za svobodou.     
18. 11. 1989: Bulhaři proti komunistům
V Sofii se sešlo 50 000 lidí na demonstraci proti vedoucí úloze komunistické strany. Vymohli si legalizaci demonstrací a povolení existence nekomunistických stran.
19. 11. 1979: Svobodný Chuck Berry
Do vězení se dostal za neplacení daní. Soudní systém USA nechápal, že zavírat za to lidi do vězení není fajn, Berry si přesto po propuštění na svobodu užíval života a do poslední chvíle rozdával radost hudbou.
20. 11. 1989: Vyhlášení stávky
Na vysokých školách a v divadlech v Československu je vyhlášena stávka. Studenti se opět jednou přihlásili o slovo a v úspěšném boji o svobodu Československa mají nemalé zásluhy.
21. 11. 1989: Manifestace na Václavském náměstí
Na Václavském náměstí proběhla první organizovaná manifestace, na které se například četlo provolání "Všemu lidu Československa" kardinála Františka Tomáška.
Týdeník Svobody
ZDARMA k odběru!

Čtete týdeník svobody poprvé? Chcete, aby vám už nic důležitého neuniklo?
Stačí přihlásit odběr.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU
Pošlete Týdeník dál!
Jsme rádi pokud nás pravidelně čtete. Radost nám udělá také, pokud Týdeník přepošlete svým přátelům, aby i oni měli informace, které jim mainstream nedá a mohli si udělat ucelenější názor.

Můžete nás také dát do kopie,
ať víme, že má smysl týdeník po večerech připravovat.

Nezobrazil se Vám email správně? Otevřít v prohlížeči
21.02.2023 Svobodní
Tento email byl odeslán na adresu vondracek@svobodni.cz.
Odesilatelem je Týdeník Svobody - Svobodní, mluvci@svobodni.cz. Tento e-mail je podle zákona obchodním sdělením.
Z odběru se můžete odhlásit.


S radostí doručeno díky aplikaci SmartEmailing
Antispam pravidla