🐏 Odpoví premiér na dotazy ohledně rudo-zeleného závazku snížit množství metanu? 🐏 Čí je moje tělo? Řekne dnes Tereza Urzová ve 20:00 ve Svobodné hospodě! - 45/2022
Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar!Rozhodli jsme se uspořádat speciální konferenci s celou řadou zajímavých osobností na téma: Budoucnost české pravice?!Konference svobody: Diskuse o budoucnosti české pravicePanelovou diskusi o budoucnosti české pravice bude moderovat náš předseda Libor Vondráček. Vše přitom proběhne v době blížících se prezidentských voleb, což bude také v diskusi zohledněno.Konference se uskuteční v pátek 11. 11. 2022 od 18. hod. v Praze Hostivaři - náměstí Přátelství - hned vedle vstupu do bazénu.Diskutující: Hynek Fajmon (Tea Party), Matěj Gregor (Svobodní - zástupce mladých pravičáků), XY (brzy odtajníme), XY (brzy odtajníme),XY (brzy odtajníme).Doporučené vstupné: 190 Kč.
Týdeník Svobody - 45. týden 2022

Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar!

Když někdo prosazuje sociálně-inženýrské experimenty, měl by mít rozmyšlené důsledky svého počínání.
Proto jsme zaslali OTEVŘENÝ DOPIS PETRU FIALOVI:

Vážený pane premiére,

pevně věříme, že Vašemu příslibu snížení emisí metanu o 30 % do roku 2030 předcházela podrobná analýza. Abychom nemuseli pochybovat, že plánujete jít stejnou cestou jako vláda v Nizozemsku, máme na Vás pár jednoduchých dotazů:

1. Jaké jsou přírodní a umělé zdroje metanu na území ČR?
2. Jaké jsou roční emise z těchto zdrojů, rozdělené dle typu zdroje?
3. Jaké je množství těchto emisí v porovnání s předindustriální érou?
4. Jaká konkrétní opatření chystáte zavést pro snížení emisí o 30 %?
5. Z jakých předpokladů vychází konkrétní číslo 30 %?
6. Z jakého důvodu je třeba snižovat emise metanu?
7. Jaký bude vliv výše zmíněných opatření na globální změnu klimatu, pokud je důvodem dle bodu 6?
8. Z jakých modelů vychází předpovědi vlivu emisí metanu na změnu klimatu, jak jsou modely validované?
9. Jaký vliv budou mít výše zmíněná opatření na zásobování obyvatelstva energiemi a potravinami?
10. Jaké jsou předpokládané náklady na výše zmíněná opatření?
11. Kolik lidí kvůli těmto závazkům přijde o práci nebo podnikání?
12. Jak se částka z bodů 10 a 11 promítne do státního rozpočtu, do rozpočtu firem a domácností?

Pevně věříme, že na otázky znáte odpovědi. Považovali bychom za krajně nezodpovědné slibovat jménem ČR jakékoliv závazky bez důkladného zvážení všech důsledků pro obyvatele ČR.

S pozdravem
Svobodní


S pozdravem a přáním hezkého dne
Libor Vondráček
předseda Svobodných

Čí je moje tělo? Speciální host Tereza Urzová - #078 Svobodná hospoda
Speciálním hostem dalšího dílu Svobodné hospody dne 14. 11. 2022 bude MUDr. Tereza Urzová, s kterou probereme, čí je naše tělo? Proč má stát potřebu trestat Kordysovi? Proč některé léky u nás neseženeme? Kde se v historii vzalo, že stát některé látky lidem vnucuje a jiné zakazuje? 

Na to i na vaše dotazy bude odpovídat MUDr. Tereza Urzová  ve vysílání svobodné hospody. Přijďte diskutovat do naší online hospody přes ZOOM na tomto odkaze: Svobodná hospoda nebo můžete poslouchat na našem Facebooku.

Meeting ID: 988 4029 5488, Passcode: sberanem


1) Otevřený dopis Petru Fialovi.
Rozhodli jsme se poslat otevřený dopis premierovi Fialovi, který obsahuje 12 otázek týkajíchc se snižování emisí metanu. Celé znění dopisu si můžete přečíst na tomto odkaze
2) Otevřený dopis prezidentu republiky. Milost pro Kordysovy.
"Vážený pane prezidente, dovolujeme si vás požádat o milost pro Karolínu a Jarosława Kordysovy. Nejen ze všech výše uvedených důvodů, ale zejména proto, že se nás osud manželů Kordysových a křivda jim způsobená lidsky hluboce zasáhly a nezbývá nám než volat po milosrdenství a po nápravě příkoří z vaší strany. Zvažte přitom prosím, zda by nebylo vůbec nejspravedlivější vyhlásit amnestii pro všechny obdobné případy." Celé znění dopisu je k dispozici na tomto odkaze
3) Sváděním viny za naši inflaci na válku nikomunepomůžeme!
Opravdu za vše může Putin? Chceme vysokou inflaci skutečně řešit nebo jen falešně svádět naše problémy na vnějšího nepřítele?
Svobodní ji chtějí skutečně řešit. Proto jsme si dali záležet s pojmenováním viníků, kteří způsobili naši inflaci, bez ohledu na Ruskou agresi. Celý příspěvek je na tomto odkaze
4) Euro je politický experiment. Korunu si musíme zachovat!
Kdo chce dnes euro, ten chce digitální CBDC měnu.  My chceme korunu! A co vy? www.za-korunu.cz 
Beseda s právníkem Liborem Vondráčkem Mrazivá fakta o Právu EU a ČR již v pondělí 14.11. od 17:30 v Chomutově v Klubu Pecka.

Musíme se stále více podřizovat Bruselu? Právník vás seznámí s novými souvislostmi těchto propletených a často popletených legislativ. Jak asi tušíte, evropské právo se stále více prolíná s českým. Kdo a jak z toho těží?
Těšíme se na vás. A přijďte včas je tu jen 50 míst pro sezení.

17. listopadu si tradičně vzpomeneme na 17. listopad 1939 a 1989 před Hlávkovou kolejí a na Národní třídě. Připomeneme si životní příběhy 10 slavných i zapomenutých bojovníků za svobodu. Sejdeme se v 11. hodin při vstupu na Olšanské hřbitovy z Vinohradské třídy, vedle OC Flora a tramvajové zastávky Flora. 

Čtvrtek 17. listopadu 2022 - 11:00 - 12:30 - Olšanské hřbitovy Praha. 


Protivládní pochod za důstojný život! - 100 let od atentátu na Aloise Rašín - leden 2023 Pochod, který proběhne na začátku nového roku má za cíl postavit se za to, čemu se dnes příliš nedaří! Co je ohroženo. Dát si předsevzetí, že hodnoty, které ztělesňoval Alois Rašín budeme intenzivněji bránit.

Datum konání pochodu je určeno podle výročí 100 let od spáchání atentátu na Aloise Rašína (5. 1. 1923).

Na jeho odkaz je páchán atentát již delší dobu. Tímto pochodem se chceme přihlásit k odkazu prvního ministra financí ČSR, zakladatele naší měny i autora zákona, který nám přinesl nezávislost. Tu nezávislost, o kterou jako stát již dlouho přicházíme.

POCHOD SE POSTAVÍ ZA SVOBODU, NEZÁVISLOST A ZEMI BEZ DLUHŮ! ZA STABILNÍ MĚNU! ZA ČESKOU KORUNU!

Začínáme na náměstí Republiky a již dnes připomínáme jeden citát Aloise Rašína: „Kde hrozí bída, tam hrozí socialismus. A kde hrozí socialismus, tam hrozí bída.


Pietní akt k 100. výročí úmrtí Aloise Rašína, politika a zakladatele Československé republiky. Akce se koná na místě, kde byl dne 5. ledna 1923 na Aloise Rašína spáchán atentát anarchokomunistou J. Šoupalem. Politik na následky zranění zemřel právě 18. února 1923.

Na místě bude zveřejněna výzva k naplnění stále platného zákona č. 35/1933 Sb., o vybudování památníku Aloise Rašína v Praze. 

Pietní akt k 100. výročí úmrtí Aloise Rašína se bude konat v sobotu 18. února 2023 v 11:00 hod. v ulici Žitná 10, Praha 2. 


Žádná akce už Vám neunikne, pokud si propojíte svůj kalendář s kalendářem Svobodných na Google. ↓↓↓


Sledovat můžete také: naskalendar.cz.
7. 11. 1929: Československá měna přešla na zlatý standard
Tento akt, měl být výrazem završení celého desetiletí poválečné hospodářské obnovy a výrazem snahy mladé republiky o vstup do elitního klubu nejvyspělej­ších zemí světa.
8. 11. 1984: Reformní rozpočet na Novém Zélandu
Byl představen reformní rozpočet Nového Zélandu ministrem financí Rogerem Douglasem. Byly sníženy daně, deregulovány ceny, privatizovány státní podniky a Nový Zéland se stal svobodnější zemí.
9. 11. 1923: Hitlerův první puč
Hitler se ve večerních hodinách 8. 11. pokusil o státní převrat a pochod na Berlín. Policejní složky celou akci ráno zarazily. Svoboda a lidská práva byly zachráněny, bohužel jen dočasně.
10. 11. 2009: Žena vysvobodila manžela z vězení
Žena v ČR se zbraní v ruce z důvodu neutuchající lásky, osvobodila uvězněného manžela a málem tím dostala za katr sebe. Po pár dnech byli oba chyceni a žena následně souzena. Ke své úlevě vyvázla s podmínkou.
11. 11. 1403: Václav IV. prchá z vězení
Král Václav IV., syn Karla IV., vyvázl ze zajetí ve Vídni. Navrátil se do Čech a sesadil Zikmundem dosazenou vládu. Po svém návratu podporoval Jana Husa a jeho boj proti církevním odpustkům. 
12. 11. 2000: Republika Kraví Hora
Byla vyhlášena Svobodná spolková republika Kraví Hora a uskutečnily se svobodné volby. Republika má tři spolkové země, odpovídající třem vinným sklepům. 
13. 11. 1789: Benjamin Franklin o "jistotách"
Benjamin Franklin prohlásil, že v tomto světě není nic jistého, kromě smrti a daní. Ben Franklin byl velký propagátor svobody a bojovník proti daním.
14. 11. 1956: Konec segregace ve veřejné dopravě
Nejvyšší soud Spojených států amerických rozhodl, že rasová segregace ve veřejné dopravě je protiústavní a nelegální. Afroameričané v Montgomery předtím kvůli segregaci rok bojkotovali autobusovou dopravu.
Týdeník Svobody
ZDARMA k odběru!

Čtete týdeník svobody poprvé? Chcete, aby vám už nic důležitého neuniklo?
Stačí přihlásit odběr.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU
Pošlete Týdeník dál!
Jsme rádi pokud nás pravidelně čtete. Radost nám udělá také, pokud Týdeník přepošlete svým přátelům, aby i oni měli informace, které jim mainstream nedá a mohli si udělat ucelenější názor.

Můžete nás také dát do kopie,
ať víme, že má smysl týdeník po večerech připravovat.

Nezobrazil se Vám email správně? Otevřít v prohlížeči
21.02.2023 Svobodní
Tento email byl odeslán na adresu vondracek@svobodni.cz.
Odesilatelem je Týdeník Svobody - Svobodní, mluvci@svobodni.cz. Tento e-mail je podle zákona obchodním sdělením.
Z odběru se můžete odhlásit.


S radostí doručeno díky aplikaci SmartEmailing
Antispam pravidla