🐏 Už jen pár dní můžete podepsat petice prezidentských kandidátů. Máme o nich exkluzivní informace! - 43/2022
Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar! Plníme naše předsevzetí a ptáme se prezidentských kandidátů na důležité otázky. Nedávno nám videoodpovědi nahrál Karel Janeček a my jsme aktualizovali naši tabulku s odpověďmi kandidátů. Ti, kteří sbírají podpisy od občanů, by Vás ještě díky svým odpovědím mohli zaujmout a Vy jim ještě pár dní můžete podepisovat petiční archy. Nejpozdější termín odevzdání je 8. 11. 16:00. Petice: Diviš: https://kareldivisprezident.cz/ke-stazeni/ Vitásková: https://prezidentka-vitaskova.cz/podpora-kandidatury/ Turánek: http://turanek-prezident.cz/podpisovy-arch/ Olbert: https://hnutipes.cz/.../jakub-na-hrad-sbirani-podpisu.../ Janeček: https://kareljanecek.cz/chci-se-zapojit/ Březina: https://kareljanecek.cz/chci-se-zapojit/
Týdeník Svobody - 43. týden 2022

Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar!

Plníme naše předsevzetí a ptáme se prezidentských kandidátů na důležité otázky. Nedávno nám videoodpovědi nahrál Karel Janeček a my jsme aktualizovali naši tabulku s odpověďmi kandidátů.

Ti, kteří sbírají podpisy od občanů, by Vás ještě díky svým odpovědím mohli zaujmout a Vy jim ještě pár dní můžete podepisovat petiční archy. Nejpozdější termín odevzdání je 8. 11. 16:00.

Petice:
Diviš: https://kareldivisprezident.cz/ke-stazeni/
Vitásková: https://prezidentka-vitaskova.cz/podpora-kandidatury/
Turánek: http://turanek-prezident.cz/podpisovy-arch/
Olbert: https://hnutipes.cz/.../jakub-na-hrad-sbirani-podpisu.../
Janeček:
https://kareljanecek.cz/chci-se-zapojit/


S pozdravem a přáním hezkého dne
Libor Vondráček
předseda Svobodných

Dopady elektromobility? Speciální host doc. Zdeněk Říha - #075 Svobodná hospoda

Proč je akademická sféra a věda ovlivněna ideologií? Co nám může přinést elektromobilita? Proč v Berlíně chtějí zakázat vjezd i elektromobilům? A v čem dalším je Green Deal podobný kulturní revoluci v Číně?

I tom jsme se bavili ve Svobodné hospodě s docentem Zdeňkem Říhou, který je ekonomem se specializací právě na dopravu.


1) Petice za zrušení povinných televizních a rozhlasových poplatků.
Svobodní tvrdí, že při dnešním technologickém vývoji jsou povinné poplatky ČT přežitkem a podporují jejich zrušení. Myslíte si to samé? Podepište petici za zrušení koncesionářských poplatků také na tomto odkaze: Petice
2) Vondráček: První vlna znárodnění? Piráti a Jurečka vyděsili pražskou burzu a ministr financí mlží!
Olga Richterová se nejprve pochlubila, že vláda schválila návrh Pirátů na zpětné zdanění 60 % toho, co vybraným firmám ještě zbylo po předchozím zdanění. Tím, by se fakticky spustilo to, čemu se v minulosti říkalo „první vlna znárodnění", těmito slovy začíná svůj příspěvek na téma tzv. windfall tax náš předseda Libor Vondráček.
3) Vochozka: Čínská vize evropského rozvoje
"Současné snahy evropské unie se mohou pochlubit podobnými parametry. Pouze si za vrabce dosaďte energetické zdroje. Za "velký skok vpřed" green deal a za Mao-ce-Tunga evropanku Leyenovou. Již nyní je jasné, že to celé spustí kolaps evropské ekonomiky," píše v zajímavém článku Tomáš Vochozka.
4) Na YouTube nás sleduje přes 4 000 lidí!
Na kanále YouTube nás sleduje již více než 4 000 odběratelů a každým dnem počet nových narůstá! Máme více odběratelů na YouTube, než KDU-ČSL a Starostové a nezávislý.
Sledujte nás také na tomto odkaze – Svobodní YouTube.
5) Vondráček: Zlu se nesmí ustupovat!
"Přímá retroaktivita je v právním státě nepřípustná. Zákony i judikatura mluví jasně. Daňová sazba musí být známa vždy, před zdaňovacím obdobím. Přes Ústavní soud taková šílenost snad nemůže projít. Ale už to, že se vláda o něčem podobném je schopna bavit, je naprosto šílené a shazuje nás to na úroveň banánových republik", říká v úvodu svého článku Libor Vondráček. 
6) Je čas se na to skutečně vybodnout.
Svobodní od začátku říkali totéž, co říkají dnes. Je to totiž otázka respektu k rozhodování o vlastním těle. Očkování musí být dobrovolné a vakcíny se měly nakupovat stejným způsobem, jako všechny jiné. Celá zpráva zde.
7) Euro je politický experiment. Korunu si musíme zachovat!
Kdo chce dnes euro, ten chce digitální CBDC měnu.  My chceme korunu! A co vy? www.za-korunu.cz 
Beseda s právníkem Liborem Vondráčkem Mrazivá fakta o Právu EU a ČR v Kladně v pondělí 31. 10. 2022 od 17:30 v ulici Cyrila Boudy (Technický Dům Kladno).

Musíme se stále více podřizovat Bruselu? Právník vás seznámí s novými souvislostmi těchto propletených a často popletených legislativ. Jak asi tušíte, evropské právo se stále více prolíná s českým. Kdo a jak z toho těží?
Těšíme se na vás. A přijďte včas je tu jen 50 míst pro sezení.

Konference svobody: Diskuse o budoucnosti české pravice
Panelovou diskusi o budoucnosti české pravice bude moderovat Libor Vondráček. Vše přitom proběhne v době blížících se prezidentských voleb, což bude také v diskusi zohledněno.

Diskutující: Hynek Fajmon (Tea Party), Matěj Gregor (Svobodní - zástupce mladých pravičáků), XY (brzy odtajníme), XY (brzy odtajníme),
XY (brzy odtajníme). Doporučené vstupné: 190 Kč

Více informací k akci naleznete na tomto odkaze: Budoucnost české pravice


17. listopadu si tradičně vzpomeneme na 17. listopad 1939 a 1989 před Hlávkovou kolejí a na Národní třídě. Připomeneme si životní příběhy 10 slavných i zapomenutých bojovníků za svobodu. Sejdeme se v 11. hodin při vstupu na Olšanské hřbitovy z Vinohradské třídy, vedle OC Flora a tramvajové zastávky Flora. 

Čtvrtek 17. listopadu 2022 - 11:00 - 12:30 - Olšanské hřbitovy Praha. 


Protivládní pochod za důstojný život! - 100 let od atentátu na Aloise Rašín - leden 2023 Pochod, který proběhne na začátku nového roku má za cíl postavit se za to, čemu se dnes příliš nedaří! Co je ohroženo. Dát si předsevzetí, že hodnoty, které ztělesňoval Alois Rašín budeme intenzivněji bránit.

Datum konání pochodu je určeno podle výročí 100 let od spáchání atentátu na Aloise Rašína (5. 1. 1923).

Na jeho odkaz je páchán atentát již delší dobu. Tímto pochodem se chceme přihlásit k odkazu prvního ministra financí ČSR, zakladatele naší měny i autora zákona, který nám přinesl nezávislost. Tu nezávislost, o kterou jako stát již dlouho přicházíme.

POCHOD SE POSTAVÍ ZA SVOBODU, NEZÁVISLOST A ZEMI BEZ DLUHŮ! ZA STABILNÍ MĚNU! ZA ČESKOU KORUNU!

Začínáme na náměstí Republiky a již dnes připomínáme jeden citát Aloise Rašína: „Kde hrozí bída, tam hrozí socialismus. A kde hrozí socialismus, tam hrozí bída.


Pietní akt k 100. výročí úmrtí Aloise Rašína, politika a zakladatele Československé republiky. Akce se koná na místě, kde byl dne 5. ledna 1923 na Aloise Rašína spáchán atentát anarchokomunistou J. Šoupalem. Politik na následky zranění zemřel právě 18. února 1923.

Na místě bude zveřejněna výzva k naplnění stále platného zákona č. 35/1933 Sb., o vybudování památníku Aloise Rašína v Praze. 

Pietní akt k 100. výročí úmrtí Aloise Rašína se bude konat v sobotu 18. února 2023 v 11:00 hod. v ulici Žitná 10, Praha 2. 


Žádná akce už Vám neunikne, pokud si propojíte svůj kalendář s kalendářem Svobodných na Google. ↓↓↓


Sledovat můžete také: naskalendar.cz.
24. 10. 1942: Operace Antimony
Proběhl výsadek z Anglie na území protektorátu Čechy a Morava za účelem zpra­vodajské činnosti. Výsadkáři byli během války důležitou spojnicí mezi domácím a zahraničním odbojem. 
25. 10. 1823: Narození Hanse Kudlicha
V Úvalně u Krnova se na­rodil Hans Kudlich, nazývaný "osvoboditel sedláků". V revolučním roce 1848 podal v Říšském sněmu návrh na zrušení poddanství. 
26. 10. 1683: Mezinárodní výbor Červeného kříže
Tento den byla zahájena mezinárodní konference v Ženevě, na které byl Henry Durantem výbor založen. Prvním cílem bylo zmírnit utrpení zdaněným vojákům ve válkách a bojovat za omezení násilí v ozbrojených konfliktech.
27. 10. 1998: Mezinárodní den náboženské svobody
27. 10. 1998 přijal americký kongres zákon o mezinárodní náboženské svobodě, který si klade za cíl podporu náboženské svobody, jako součást zahraniční politiky USA. Proto dnes slavíme tento mezinárodní den.
28. 10. 1918: Vznik Československa
Vzniklo Československo, samostatné a svobodné.
29. 10. 1969: Start předchůdce internetu
Byla spuštěna první decentralizovaná síť, která dala základ dnešnímu internetu. Rychlé získávání a předávání informací vytváří vzdělanější a svobodnější společnost a znesnadňuje autoritám dohled nad občany.
30. 10. 1905: Zřízení Státní dumy
Car Mikuláš lI. souhlasí se vznikem Státní dumy, vo­leného legislativního orgánu státní moci, čímž zvětšil prostor svobody a demokra­cie v carském Rusku. 
31. 10. 1871: Narozen K. H. Borovský
"Každého člověka jmění se musí hájiti, a kdo se cizího jmění dotýká, kdo do cizího jmění sahá, jest komunista! Jen majitel sám právo má se svým jměním dle své vůle nakládati a každé míchání se do toho odjinud jest komunismus!"
Týdeník Svobody
ZDARMA k odběru!

Čtete týdeník svobody poprvé? Chcete, aby vám už nic důležitého neuniklo?
Stačí přihlásit odběr.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU
Pošlete Týdeník dál!
Jsme rádi pokud nás pravidelně čtete. Radost nám udělá také, pokud Týdeník přepošlete svým přátelům, aby i oni měli informace, které jim mainstream nedá a mohli si udělat ucelenější názor.

Můžete nás také dát do kopie,
ať víme, že má smysl týdeník po večerech připravovat.

Nezobrazil se Vám email správně? Otevřít v prohlížeči
21.02.2023 Svobodní
Tento email byl odeslán na adresu vondracek@svobodni.cz.
Odesilatelem je Týdeník Svobody - Svobodní, mluvci@svobodni.cz. Tento e-mail je podle zákona obchodním sdělením.
Z odběru se můžete odhlásit.


S radostí doručeno díky aplikaci SmartEmailing
Antispam pravidla