🐏 Už jste slyšeli nový skvělý rozhovor našeho předsedy? Libor Vondráček v podcastu RAVEN - 26/2022
Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar! Předseda Libor Vondráček byl hostem nového podcastu RAVEN talk. Celý rozhovor, který trvá 56 minut, si můžete přehrát zde.  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Týdeník Svobody - 26. týden 2022
Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar!

Předseda Libor Vondráček byl hostem nového podcastu RAVEN talk. Celý rozhovor trvá 56 minut a můžete si ho přehrát zde


1) Reakce na projev Petra Fialy od Luboše Záloma a Libora Vondráčka
Parlamentní listy oslovily našeho místopředsedu a předsedu v rámci ankety reagující na středeční projev premiéra. Jejich odpovědi jsou k dispozici zde.
2) Prohnila je politická sféra, nikoli dopravní podnik", myslí si Dočekal.
„Mám dojem, že opět zažívám to nejhorší z 90 let. Konspirační byty, kokain, roztahovačky, šifrované telefony,“ tak hodnotí aféru spojenou s pražským dopravním podnikem Jan Dočekal. Pro Parlamentní listy Jan Dočekal poskytl rozhovor, který je k dispozici zde na tomto odkaze.
3) Petice proti korespondenční volbě se rychle šíří českým internetem. Ne korespondenční volbě říká Vondráček.
Více jak tisíc podpisů za pár hodin a přes 2500 podpisů od středy. To je výsledek startu petice proti zavedení korespondenčního hlasování v českých parlamentních volbách, do které se v minulých dnech opřeli Svobodní. Podle Svobodných bude velkým tématem nejen nadcházejících senátních voleb snaha o zavedení korespondenční volby. Petici můžete podepsat zde.
4) Snížení daní jako rychlá pomoc je daleko lepší cesta než rozdávání dávek a dotací, které podporují inflaci", řekl Vondráček na ČT24
„Naše vláda rozhodně nemá přijímat euro. Inspiraci by měla naopak hledat třeba v Polsku,“ řekl v pořadu Politické spektrum Libor Vondráček. Celý záznam souboje s se zástupci levice ze Zelených a ČSSD si můžete pustit zde.

65. díl Svobodné hospody se věnoval aktuální politické situaci. Na úvod jsme si pustili záznam nejnovějšího dílu Politické spektra a následně proběhla diskuze o současné politické situaci, kterou Libor Vondráček právě ve vysílání ČT24 komentoval.

Kauza STAN? Inflace? Zavedení eura? Nejenom na tyto, ale i na celou řadu dalších otázek naleznete odpovědi v naší další Svobodné hospodě, kterou můžete shlédnout zpětně ze záznamu tím, že kliknete na výše uvedený obrázek.

O Právu EU a vizi Svobodných 2035 s naším předsedou Liborem Vondráčkem. Beseda se bude konat dne 1. července 2022 od 19. hodin v Mělníku - U Nováků - Pražská 3770 - více na tomto odkaze.
Přijďte podebatovat s naším předsedou, těšíme se na vás. 


Opět po roce se v den výročí upálení mistra Jana Husa sejdeme poblíž jeho rodiště a společně vyrazíme na Svobodnou horu!
Sraz v 10:30 na náměstí v Bavorově.


Těšíme se příjemně strávený Aktivní den se Svobodnými v areálu Santoška. Začínáme v 10:00.
Všechny aktivity budou zakončeny společným opékáním buřtů v 17:00.
Podrobnosti brzy uvedeme ve fb události.


Žádná akce už Vám neunikne, pokud si propojíte svůj kalendář s kalendářem Svobodných na Google. ↓↓↓


Sledovat můžete také nový web: naskalendar.cz.
28. 6. 1680: Pardubická pragmatika
Dobrácky císař Leopold I. vydal na zámku v Pardubicích tzv. Pardubická pragmatika (někdy též označovaná jako Robotní patent), která poddaným zaručovala snížení robotní povinnosti na pouhé 3 dny v týdnu a zakázala robotu v neděli a o svátcích. 
29. 6. 1989: Několik vět
Rozhlasové stanice Svobodná Evropa a Hlas Ameriky odvysílaly výzvu "Několik vět. Petici podepsalo mnoho známých osobností, které do té doby proti režimu razantněji nevystupovaly, například Jiří Bartoška, Zdeněk Svěrák, Hana Zagorová a další.       
30. 6. 1964: Konec internačních táborů v USA
V USA došlo ke zrušení zákonů, které držely Američany japonského původu v internačních táborech. Byli postupně propuštěni na svobodu a časem se dočkali i finančního odškodnění za způsobená příkoří.
1. 7. 2009: Frakce Evropy svobody a přímé demokracie 
Uskutečnila se tisková konference, na níž byl oznámen vznik frakce, která bojuje proti dalšímu prohlubování evropské integrace a jejíž nejvýznamnější osobností byl Nigel Farage.
2. 7. 1917: Rašín a Kramář amnestováni
Císař Karel I. amnestoval Karla Kramáře a Aloise Rašína odsouzené za velezradu a vyzvědačství. Stali se národními hrdiny a měli velký podíl na blížícím se vzniku samostatného státu.        
3. 7. 1949: Bombový útok na sekretariát KSČ
Protikomunistická odbojová organizace Černý lev 777 provedla úspěšný bombový útok na sekretariát KSČ v Sedlčanech. Sekretariát byl zcela zdemolován, ale nikdo nebyl zraněn.                
4. 7. 1969: Všichni dobří rodáci
Proběhla premiéra filmu Všichni dobří rodáci. Film režiséra Vojtěch Jasného ukazuje osudy občanů ve 40. a 50. letech na venkově včetně znárodňování a během čtyř měsíců ho vidělo téměř milion lidí. Soudruzi nestihli včas uklidit film do trezoru. 
Odebírejte tento
týdeník ZDARMA!


Dostal se k vám tento mail od přátel? Chcete, aby vám už žádné novinky neunikly?
Stačí udělat jedinou věc.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU
Pošlete to dál!

Budeme rádi, když nás budete číst i nadále a budete tento Týdeník přeposílat svým přátelům, aby měli také informace z více zdrojů a mohli si udělat ucelenější názor.

Můžete nás také dát do kopie,
ať víme, že má smysl noviny po večerech připravovat.

Nezobrazil se Vám email správně? Otevřít v prohlížeči
22.02.2023 Svobodní
Tento email byl odeslán na adresu vondracek@svobodni.cz.
Odesilatelem je Týdeník Svobody - Svobodní, mluvci@svobodni.cz. Tento e-mail je podle zákona obchodním sdělením.
Z odběru se můžete odhlásit.


S radostí doručeno díky aplikaci SmartEmailing
Antispam pravidla