🐏 Líbí se Vám myšlenka bohatý občan = štíhlý stát? Podpořte vyvěšení billboardů připomínajících, že za štíhlého státu bylo nejlíp - 24/2022
Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar! Lidé se dnes podél silní dočtou, za koho bylo prý líp, za koho by mohlo být ještě líp, ale nikdo jim nepoví, kdy bylo nejlíp a zda by mohlo být opět. Svobodní se rozhodli to napravit a zareagovali heslem "Za Rašína bylo nejlíp" a na obrázku přitom argumentují jasnými čísly.Celkové zdanění prý tehdy bylo 13,4%, zatímco dnes je 46,3 %. Den daňové svobody budou lidé letos v České republice slavit až 18. června.
Týdeník Svobody - 24. týden 2022
Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar!

Náš virtuální billboard mnoho z Vás zaujal, a tak Vám chceme nabídnout možnost, podpořit jeho reálnou variantu, třeba ve Vašem kraji.

Kdo by chtěl přispět na to, aby se tento billboard stal skutečností, tak prosím navštivte stránky http://prispet.svobodni.cz/ a napište do poznámky při platbě: “dar na BB (případně kraj, kde má BB byt)”.

Děkujeme za jakoukoli vaši podporu.


Komentář k billboardu. Lidé se dnes podél silní dočtou, za koho bylo prý líp, za koho by mohlo být ještě líp, ale nikdo jim nepoví, kdy bylo nejlíp a zda by mohlo být opět. Svobodní se rozhodli to napravit a zareagovali heslem "Za Rašína bylo nejlíp" a na obrázku přitom argumentují jasnými čísly.
 Celkové zdanění prý tehdy bylo 13,4%, zatímco dnes je 46,3 %. Den daňové svobody budou lidé letos v České republice slavit až 18. června.

„Není třeba stále vymýšlet nové předpisy, nové daně a dotace či nové celé centrální řízení. Nejlíp bylo, když jsme měli asi 1000x méně předpisů, než dnes a den daňové svobody byl 19. února, nikoliv 18. června, jako letos,” říkají Svobodní, kteří Den daňové svobody slaví letos, tak jako každý rok.

„Nejlíp bylo zatím tehdy, když jsme byli 8. nejvyspělejší zemí na světě, vyrůstali u nás Baťové a využívali jsme potenciál naší země a českého národa mnohem více než kdykoliv od té doby,” myslí si Svobodní, kteří v narážce na podřízenost Směrnicím a Nařízením z EU, proti kterým bojují, dodávají: „Nejlíp bylo tehdy, když jsme nikam nejezdili pro instrukce a o bezpečnost naší země se starali naši muži s našimi zbraněmi v rukách!”

„Z minulosti se toho můžeme hodně naučit! V budoucnosti není stropem našich možností ani Švýcarsko, ve kterém se toho ale můžeme mnoho naučit,”
příklon k mnoha prvkům Švýcarské demokracie je přitom patrný i v samotném programu Svobodných.

Na závěr prohlášení Svobodní dodávají: „Jako Svobodní jsme proti socialismu všech barev, který nikdy nefungoval a nikdy nugovat nebude!
Za to co fungovalo a ještě lépe může fungovat i dnes!
Za mír! Za svobodu! Za kapitalismus!”




S pozdravem a přáním hezkého dne
Libor Vondráček
předseda Svobodných a právník

1) Skoro jako přehlídka v KLDR. Matěj Gregor si posvítil na české předsednictví. Fialu nepotěší.
Podle Matěje Gregora, předsedy spolku Odchod.eu, by mělo být pro každou členskou zemi předsednictví v Radě EU příležitostí, jak hájit národní zájmy na úrovni Evropské unie. „Naše vláda to vnímá jako příležitost, jak hájit unijní zájmy na české úrovni, a to je prostě špatně,“ myslí si Gregor. Celý rozhovor je k dispozici na tomto odkaze.
2) Vláda platí reklamu EU z peněz daňových poplatníků, udeřili Svobodní.
Svobodní se opřeli do připravovaného českého předsednictví v Radě EU. Nelíbí se jim nejen to, kolik peněz vláda utratí za naše předsednictví z kapsy daňových poplatníků, ale také to, že si za státní peníze kabinet Petra Fialy udělá pořádnou propagaci. Celá zpráva zde.
3) Elektromobily? Jen pro horních deset tisíc a bruselskou politickou aristokracii, myslí si Zálom.
„Nevěřím, že většina z nich vůbec nějaký názor má,“ myslí si o europoslancích místopředseda Svobodných Luboš Zálom, když mluví o svém postoji pro prosazování tzv. Green Dealu a zákazu prodeje nových auto se spalovacím motorem od roku 2035. Celý rozhovor je k dispozici zde.
4) Budvar? Raději ztrátové dráhy, poštu či ČT, navrhují Svobodní.
„Státní rozpočet stojí ročně 60 miliard Kč jen splácení úroku z již existujícího dluhu a je rozhodně žádoucí s tím něco dělat. Předsedkyně TOP 09 to však vzala za špatný konec, když jako první navrhla prodat Budvar, který snad jako jediná státní firma vykazuje konzistentně zisky. Dá se tedy očekávat, že její návrh bude jen plácnutím do vody, které nemá šanci projít,“ myslí si Libor Vondráček. Celá zpráva je zde.
14. 6. 1999: První soukromá škola v ČR
Bankovní institut se stal první soukromou školou v ČR. Po desítkách let indoktrinace od soudruhů profesorů v reálném socialismu bylo osvěžující zjištění, že se o vzdělání nemusí starat jen stát.
15. 6. 1215: Magna charta libertatum
Velká listina práv a svobod je anglický právní dokument. Omezoval některé panovníkovy pravomoci, vyžadoval, aby respektoval zákonné procedury a aby akceptoval, že jeho rozhodování bude omezeno zákonem.
16. 6. 1949: Arcibiskup se nepodvolil
Arcibiskup Josef Beran, který měl za sebou roky v nacistickém koncentračním táboře, odmítl schválit komunistickou kontrolu nad církví. Roky byl za to internován na různých místech Československa. Závěr života strávil v Římě.
17. 6. 1848: Panslovanský sjezd 
Sjezd se dohodl na Manifestu sjezdu slovanského k národům evropským, jehož hlavní myšlenkou bylo právo na sebeurčení národů. Na uskutečnění se významně podílel také Karel Havlíček Borovský.
18. 6. 1968: Drahý život v ČSSR
Ekonom a politik Ota Šik díky zrušení cenzury zveřejnil v Rudém právu, kolik hodin pracuje na máslo, maso aj. dělník v ČSR, Švédsku a USA. Lidé poprvé viděli, jak draze se žije
v socialistickém ráji.
19. 6. 1885: Vylodění Sochy svobody
Socha svobody byla, rozebraná na části, přivezena fregatou Isere na tehdy Bedloe's, dnes Liberty Island. Slavnostně odhalena byla až v následujícím roce, 28. řijna.
20. 6. 1942: Útěk Kazimierze Plechowského
Kazimierz Piechowski unikl z Osvětimi v přestrojení za esesáka. 


63. díl Svobodné hospody se věnoval tématu reflexe z diskuze s klimatickými záškoláky. Jiří Strachota a Luboš Zálom se účastnili "protidemonstrace" na demonstraci proti klimatickým změnám konané v květnu na Malostranském náměstí v Praze. O čem diskutovali se zastánci Greendealu? 

Nejenom na tuto, ale i na celou řadu dalších otázek naleznete odpovědi v naší další Svobodné hospodě, kterou můžete shlédnout zpětně ze záznamu tím, že kliknete na výše uvedený obrázek. 


Až 17./18. června letos slavíme den daňové svobody. Rádi bychom slavili daleko dříve, ale datum neurčují Svobodní, nýbrž poslední rozhazovačné vlády.

Fakt, že už nepracujeme na stát, je přesto důvodem k oslavě!


O Právu EU a vizi Svobodných 2035 s naším předsedou Liborem Vondráčkem. Beseda se bude konat dne 23. června 2022 od 20. hodin v Praze - vinotéka 2 deci - bližší informace naleznete na tomto odkaze.
Přijďte podebatovat s naším předsedou, těšíme se na vás. 


Opět po roce se v den výročí upálení mistra Jana Husa sejdeme poblíž jeho rodiště a společně vyrazíme na Svobodnou horu!


Žádná akce už Vám neunikne, pokud si propojíte svůj kalendář s kalendářem Svobodných na Google. ↓↓↓


Sledovat můžete také nový web: naskalendar.cz.
Odebírejte tento
týdeník ZDARMA!


Dostal se k vám tento mail od přátel? Chcete, aby vám už žádné novinky neunikly?
Stačí udělat jedinou věc.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU
Pošlete to dál!

Budeme rádi, když nás budete číst i nadále a budete tento Týdeník přeposílat svým přátelům, aby měli také informace z více zdrojů a mohli si udělat ucelenější názor.

Můžete nás také dát do kopie,
ať víme, že má smysl noviny po večerech připravovat.

Nezobrazil se Vám email správně? Otevřít v prohlížeči
22.02.2023 Svobodní
Tento email byl odeslán na adresu vondracek@svobodni.cz.
Odesilatelem je Týdeník Svobody - Svobodní, mluvci@svobodni.cz. Tento e-mail je podle zákona obchodním sdělením.
Z odběru se můžete odhlásit.


S radostí doručeno díky aplikaci SmartEmailing
Antispam pravidla