🐏 Dnes ve 22:20 na Prima CNN Za mír! Za svobodu! Za kapitalismus! Libor Vondráček 🆚 komunisti a socani - 20/2022
Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar! Svobodní jsou stranou, která hodlá čelit novodobému ohrožení svobody. Nejsme ovce, jsme berani a nebojíme se pojmenovávat věci pravými jmény. Místo prázdných výkřiků opozice a populistických gest současné vlády, se chceme zaměřit na samou podstatu problémů dneška. Hodláme jít osvědčenou cestou, kterou kdysi prošlapal Ronald Reagan: Za mír! Za svobodu! Za kapitalismus! Zároveň cítíme velkou zodpovědnost být připraveni čelit novodobým ohrožením, které útočí na naši svobodu, ale i základní fungování demokracie. Green Deal, zánik hotovosti a zvedení digitálního eura, cancel culture, korespondenční volba, koketování se sociálními kredity, zavádění více kategorií občanů. Zavedené a zkostnatělé strany nedokáží, nebo ani nechtějí pružně reagovat na plíživé utahování šroubů, jako jediná parlamentní strana jsme odhodlání stát v první linii a za nic se neskrývat!
Týdeník Svobody - 20. týden 2022
Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar!

Svobodní jsou stranou, která hodlá čelit novodobému ohrožení svobody.

Nejsme ovce, jsme berani a nebojíme se pojmenovávat věci pravými jmény. Místo prázdných výkřiků opozice a populistických gest současné vlády, se chceme zaměřit na samou podstatu problémů dneška.

Hodláme jít osvědčenou cestou, kterou kdysi prošlapal Ronald Reagan: Za mír! Za svobodu! Za kapitalismus!

Zároveň cítíme velkou zodpovědnost být připraveni čelit novodobým ohrožením, které útočí na naši svobodu, ale i základní fungování demokracie. Green Deal, zánik hotovosti a zvedení digitálního eura, cancel culture, korespondenční volba, koketování se sociálními kredity, zavádění více kategorií občanů.

Zavedené a zkostnatělé strany nedokáží, nebo ani nechtějí pružně reagovat na plíživé utahování šroubů, jako jediná parlamentní strana jsme odhodlání stát v první linii a za nic se neskrývat!


Díky pravidelné komunikaci s Vámi jsme pojmenovali 6 největších trápení současnosti:


Dnes večer: Nová pravice 🆚 Stará levice
Libor Vondráček bude večer hrát v oslabení v diskusi proti dvěma zástupcům levice Kateřině Konečné a Michalu Šmardovi.

Jak si poradí? Sledujte dnes cca od 22:20 Prima CNN
Souboj v pořadu 360°: ČSSD 🆚 KSCM 🆚 Svobodní.



1) Kdo seje lockdown, sklízí problémy. 
Plošná opatření jsou škodlivá, ať už se týkají všech nebo třeba jen neočkovaných. Už nikdy bychom neměli dopustit podobné sociální experimenty, které zcela rozhodily rytmus všech generací, nejen té nejmladší. Celá zpráva ke zhodnocení covidových opatření je k dispozici na tomto odkaze.
2) Urážka! Nejsme chudinky. Pravicové ženy setřely Fialu za kvóty.
„Kvóty považujeme za urážku, která staví ženy do role neschopných, kterým je potřeba pomáhat, aby uspěly. Nepotřebujeme kvóty, prosadíme se samy." Takto se vyjádřily členky Svobodných, které sepsaly výzvu, kterou může podepsat kdokoli - viz zpráva zde
3) Je to alibismus, když pro současnost projídáme budoucnost, říká předseda Vondráček.
„Kdyby to byla opravdu středopravá vláda, očekával bych, že nebude přicházet s řešeními, jako je 5 000 pro rodiny s dětmi, ale bude přicházet s řešením, jak zjednodušit daňový systém, jak zjednodušit byrokracii tak, aby bylo více podnikatelů schopno současnou situaci přežít. Pokud se vám zvyšují výdaje na energie a vedle toho máte ještě spoustu povinností, tak to odrazuje od podnikání,“, říká mimo jiné předseda Vondráček k současné inflaci. Celý příspěvek je zde.
4) Svobodní Čižinskému: otevřete svou toaletu každému, kdo potřebuje ulevit! 
Když budete potřebovat na toaletu a zrovna vás zastihne nutkání v blízkosti domácnosti Jana Čižinského, problém je vyřešen. Prostě si na Honzu zazvoníte a ulevíte si na WC v jeho bytě. Odvážný nápad? Ne odvážnější, než Čižinského představa, že totéž by měli povinně umožnit každému, kdo si o to řekne, pražští hospodští. Více informací se dozvíte na tomto odkaze.
5) Proč neplatíme z daní nás všech třeba pivařský fond? Ptá se Jan Dočekal.
„Kapři se podobně jako vláda v prvé řadě starají o to, aby jim nevyschnul rybník,“ myslí si místopředseda Svobodných Jan Dočekal o přístupu vlády Petra Fialy k rekordní inflaci. Pro Parlamentní listy poskytl rozhovor, který je k dispozici na tomto odkaze
6) Sny klimazáškoláků mnoho lidí poznává na svých peněženkách, říká Zálom.  
Zelení aktivisté zájem člověka úplně pomíjejí. Pro něj je ekologický zájem nikoliv zájmem člověka, ale nějaké božské nadřazené bytosti: přírody, planety, možná vesmíru, nevím. Příroda je pro ně hodnotou sama o sobě. Sebe vidí jako služebníky nadřazené bytosti,“ myslí si Zálom, který společně s dalšími členy Svobodných zavítal na demonstraci aktivistů, kteří upozorňovali na dopady klimatických změn. Rozhovor s Lubošem Zálomem zde.
7) Provádění experimentů na lidech bez jejich souhlasu je nemravné, říká Vondráček.
„Noste si, co chcete, Svobodní vám to nikdy nezakážou ani nepřikážou. Zároveň budeme vždy obhajovat právo samostatných institucí dohodnout si smluvně se svými zaměstnanci specifický „pracovní oděv“. Nařizovat zaměstnancům roušky nebo jiný oděv, bez jejich souhlasu ve smlouvě, má zůstat nezákonné,“ je přesvědčený právník Libor Vondráček. Celý příspěvek je zde.
17. 5. 1949: Prokešův puč
Major Květoslav Prokeš se spolupracovníky zorga­nizovali rozsáhlý protiko­munistický puč za účasti armády. Byl bohužel prozrazen a účastníci popraveni nebo odsouzeni k mnohaletému vězení. Jeho počin v boji za svobodu si jistě zaslouží větší publicitu. 
18. 5. 1987: Den žabího muže
Libor Veselý z Břeclavi, proměněný v žábu, proplaval železnou oponou. Žába nebo ryba, každý tvor chce svobodu.
19. 5. 1998: Svoboda Radka Jaroše
Český slavný horolezec Radek Jaroš zdolal bez kyslíkových přístrojů Mount Everest a vystoupil na vrchol. Ve stejný den v roce 2011 vylezl na Lhotse. Dle vlastních slov ho na horolezectví baví volnost, svoboda, samostatnost a zodpovědnost. 
20. 5. 1806: Narození Johna Stuarta Milla
John Stuart Mill je autorem eseje "O svodobě" (1859), v níž hájí liberální pojetí svo­body - svobodu slova, právo shromažďovací, atd. 
21. 5. 1921: Narození Andreje Sacharova
Výzamnou měrou se "zasloužil" o zkonstruování ruské vodíkové bomby. Později však úspěšně pracoval na jiné bombě - demokratické opozici proti sovětskému režimu. Základní surovinou pro konstrukci této bomby je prostá lidská touha po svobodě. 
22. 5. 2013: Ve Venezuele došel toaletní papír
Kde je socialismus, tam časem dojde toaletní papír. Další důkaz tohoto pravidla dala Venezuela v roce 2013. Prezident Maduro musel uvolnit 79. miliónů dolarů na dovoz této komodity.
23. 5. 1747: Osvobození parádnice
Skupina měšťanek z Lysé nad Labem vysvobodila z tamní šatlavy purkmistrovu manželku. Ta byla uvězněna pro porušení zákazu hraběte Šporka, který měšťankám zakázal svobodné nošení přepychovějších šatů. 


🍺 Tématem 61. Svobodné hospody bude Diskriminace žen? Proč vláda v dnešní době řeší kvóty na ženy ve vedení soukromých firem? Nemá na práci lepší agendu? Jak tyto kvóty vnímají samotné ženy? 

Přijďte diskutovat do naší online hospody přes ZOOM na tomto odkaze - Svobodná hospoda, nebo můžete poslouchat na našem Facebooku.

Meeting ID: 988 4029 5488
Passcode: sberanem

Předseda Libor Vondráček zavítá do Jihlavy na besedu, která bude o vztahu práva EU k právu ČR a rovněž beseda bude i o vizi Svobodných: Český sen 2035.

Beseda se koná 22. 5. 2022 od 18 hodin v restauraci Venuše, Humpolecká 16/4a 586 01 Jihlava. Více informací o události zde.


První úterý v měsíci již bude tradičně věnováno komuálnímu tématu. Pokud jste z Prahy a zajímá vás, jakým směreme se ubírá politika v Praze, přijďte diskutovat s námi do malebné vinohradské vinárny 2 deci. 

Kapacita k sezení je 50 lidí, přijďte včas, ať najdete místo. Rezeravce můžete provést na čísle: 602 664 302. Těšíme se na vás. 

Adresa: Americká 339, Praha 2 - vinárna 2 deci. 


Opět po roce se v den výročí upálení mistra Jana Husa sejdeme poblíž jeho rodiště a společně vyrazíme na Svobodnou horu!


Žádná akce už Vám neunikne, pokud si propojíte svůj kalendář s kalendářem Svobodných na Google. ↓↓↓


Sledovat můžete také nový web: naskalendar.cz.
Odebírejte tento
týdeník ZDARMA!


Dostal se k vám tento mail od přátel? Chcete, aby vám už žádné novinky neunikly?
Stačí udělat jedinou věc.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU
Pošlete to dál!

Budeme rádi, když nás budete číst i nadále a budete tento Týdeník přeposílat svým přátelům, aby měli také informace z více zdrojů a mohli si udělat ucelenější názor.

Můžete nás také dát do kopie,
ať víme, že má smysl noviny po večerech připravovat.

Nezobrazil se Vám email správně? Otevřít v prohlížeči
22.02.2023 Svobodní
Tento email byl odeslán na adresu vondracek@svobodni.cz.
Odesilatelem je Týdeník Svobody - Svobodní, mluvci@svobodni.cz. Tento e-mail je podle zákona obchodním sdělením.
Z odběru se můžete odhlásit.


S radostí doručeno díky aplikaci SmartEmailing
Antispam pravidla