🐏 Green Deal pomůže vyvoleným byznysmenům, ne naši krajině! Kuras dnes v 19:30 analyzuje nejen klimaalarmismus, ale i další -ismy nové levice - 19/2022
Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar!Zveme vás na zítřejší debatu o příčinách a predikcích vývoje české ekonomiky.Beseda se uskuteční s ekonomickými experty Lukášem Kovandou a Vladimírem Pikorou. Přijďte debatovat o budoucnosti české ekonomiky do vinotéky 2 deci v pražských Vinohradech.
Týdeník Svobody - 19. týden 2022
Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar!

Nechci aby se dováželo tropické ovoce, ale sám si ho kupuji, to je jasný," řekl mladý aktivista na demonstraci Fridays For Future a dodal: „ne já Vás, ale Vy a vaše ego mne omezuje tím, že nechcete přistoupit na změny (zákazy a nové daně), které si přejeme."

Co dalšího se dozvěděl Libor Vondráček od demonstrantů proti klimatu? Podívejte se na záznam divoké debaty na YouTube.

„Svobodní tvrdí, že to nemá být úředník ani politik, jenž bude určovat, kterou surovinu budeme využívat, ale trh. Protože jedině trh vede k efektivnímu zacházení se všemi zdroji a zabraňuje tedy plýtvání,“ uvedl mimo jiné na demonstraci náš předseda Libor Vondráček.

První část z diskuse s protiklimatických demonstranty z páteční akce Fridays For Future na Malostranském náměstí v Praze. Pokud chcete shlédnout další díly podívejte se do našeho fóra pro fanoušky na facebook.com/groups/svobodni.forum/


Nejen na klimaalarmismus, ale i na jiné -ismy, které tlačí nová levice, třeba na woke-ismu, zaměří svou analýzu Benjamin Kuras v dnešní čtvrteční debatě se Svobodnými v malebné vinárně 2 Deci.

Kapacita k sezení je 50 lidí, přijďte včas, ať najdete místo. Rezervace můžete provést na čísle: 602 664 302. Těšíme se na vás. 


SANEP sbírá preference online a můžete se do něj zapojit zde po registraci na jejich webu, příště už můžeme přeskočit nejlevicovější strany vlády KDU-ČSL nebo snad i Piráty?!


1) Předseda Libor Vondráček byl hostem pořadu Politické spektrum v ČT. 
Předseda Libor Vondráček byl v neděli hostem pořadu Politického spektra v České televizi. Vítězná strategie pro ČR je energetická nezávislost. Postavit se přitom musíme za to, co se osvědčilo.  
Za mír! Za svobodu! Za kapitalismus! Odkaz na pořad zde.
2) Svobodní vyrazili diskutovat s mládeží na klimatický pátek.
„Svobodní tvrdí, že to má být trh, jenž bude určovat, kterou surovinu budeme využívat, protože jedině trh vede k efektivnímu zacházení se všemi zdroji a zabraňuje tedy plýtvání,“ uvedl mimo jiné na demonstraci náš předseda Libor Vondráček. Celá zpráva je k dispozici na tomto odkaze
3) Tisková zpráva: Svobodní a Tea Party nesouhlasí s klimatickými záškoláky.
Před samotnou páteční demonstrací klimatických záškoláků vydali Svobodní a Tea Party tiskovou zprávu, ve které uvádíme tři základní piliře, na kterých by měla stát otázka životního prostředí. Celá zpráva je k dispozici zde
4) Svobodní se připravují na komunální volby. 
Členové Svobodných se chystají na komunální volby. Republikový výbor schválil Zásady komunální politiky, které stručně formulují to, jak členové a příznivci vidí fungování měst a obcí. Více informací se dozvíte na tomto odkaze
5) Svobodní si připomněli Den osvobození.
Den #vítězstvísvobody si náš předseda počtvrté za sebou připomenul v Písku, ve městě, kterým procházela demarkační linie. Poprvé přitom radnice nevyvěsila vlajky osvobozeneckých armád, ale pouze českou a píseckou. Zpráva včetně fotogalerie je k dispozici zde
6) Válek již ví, že další pandemie bude na podzim, myslí si lékař Havrda. 
„Snížení kvality a dostupnosti zdravotní péče je neodvratné,“ varuje lékař a mluvčí Paralelní lékařské komory Miroslav Havrda. Podle jeho slov je to nevyhnutelný důsledek ekonomicky zdecimovaného zdravotnictví, kde se řeší problémy především s nedostatkem lékařů a sester pouze záplatami. Celý rozhovor je zde
7) Otevřený dopis: Svobodné ženy proti kvótám
Tušíme, že jako příznivci svobody a odpovědnosti jednotlivce byste mohli vnímat (stejně jako naše členky), vládní podporu pro zavedení kvót na ženy ve vedení firem jako ponížení žen.

Proto Vám nabízíme možnost přidat se k jejich otevřenému dopisu zde
10. 5. 1940: Winston Churchill premiérem
Po Chamberlainovi se britským premiérem stal člověk, který se rozhodl za to zarvat a 13. května v parlamentu pronesl: "Nemohu vám slíbit nic než krev, dřinu, slzy a pot." Lidé pochopili, že to je cena za svobodnou budoucnost a tento obchod uskutečnili.
11. 5. 1999: Svobodný přístup k informacím
Byl přijat zákon o svobodném přístupu k informacím. Zákon č. 106 Sb. dává občanům možnost lepší kontroly nad veřejnou mocí a nutí instituce k větší transparentnosti. 
12. 5. 1949: Západní Berlín
Skončila ruská blokáda západního Berlína. Uprostřed sovětského okupačního pásma se podařilo uhájit enklávu svobody, která představovala naději pro mnoho obyvatel komunistické despocie.
13. 5. 1888: Konec otroctví v Brazílii
Brazílie zrušila všechny formy otroctví. Země se nechvalně proslavila velkým importem otroků z Afriky, kteří zde měli mimořádně obtížné životní podmínky.  
14. 5. 1907: Masaryk vystoupil v Říšské radě
Prof. Tomáš G. Masaryk vystoupil v Říšské radě s ostrou kritikou rakouského postupu proti jižním Slovanům obviněným ze spiknutí v tzv. záhřebském procesu. Místo trestu smrti se dočkali svobody.
15. 5. 1987: Pád Polyusu
Rusům se nepodařilo dostat na oběžnou dráhu strašidel­nou laserovou bitevní družici Polyus. Spadla. 
16. 5. 1944: Romské povstání v Osvětimi
6 tisíc osvětimských Romů se zabarikádovalo v osvětimském komplexu v den, kdy měla přijít smrt a ozbrojili se kameny a lopatami. Nacisté se dočasně stáhli a Romové ubránili vlastní životy. Většina z nich bohužel jen dočasně.


🍺 Tématem 59. Svobodné hospody byly otázky spojené s energetickou politikou. Jak pomáhají naše předpisy vysokým cenám energií? Ovlivní prezident energetickou politiku? Speciálním hostem byla Alena Vitásková.

Pokud jste nestihli sledovat online hospodu živě, můžete se podívat zpětně na tomto odkaze: 59. díl Svobodné hospody.

Libor Vondráček v Pardubicích o právu EU a vizi Svobodných 2035

Předseda Libor Vondráček zavítá do Pardubice na besedu, která bude o vztahu práva EU k právu ČR a rovněž beseda bude i o vizi Svobodných: Český sen 2035.

Beseda se koná 13. 5. 2022 od 18. hodin v restauraci Na cibulce - Bělehradská 479, 530 09 Pardubice II - Polabiny. Více informací zjistíte kliknutím na níže uvedený obrázek. 


60. díl Svobodné hospody bude o tématu práva a zdravotnictví. Kam směřuje zdravotní právo po covidu? Vyhne se něčemu digitalizace? Budou brána rozhodnutí soudů vážně? Speciálním hostem 60. dílu bude JUDr. Ondřej Dostál, Ph. D., LL. M.

Přijďte diskutovat do naší online hospody přes ZOOM na tomto odkaze - Svobodná hospoda, nebo můžete poslouchat na našem Facebooku.

Meeting ID: 988 4029 5488
Passcode: sberanem


60. díl Svobodné hospody bude o tématu práva a zdravotnictví. Kam směřuje zdravotní právo po covidu? Vyhne se něčemu digitalizace? Budou brána rozhodnutí soudů vážně? Speciálním hostem 60. dílu bude JUDr. Ondřej Dostál, Ph. D., LL. M.

Přijďte diskutovat do naší online hospody přes ZOOM na tomto odkaze - Svobodná hospoda, nebo můžete poslouchat na našem Facebooku.

Meeting ID: 988 4029 5488
Passcode: sberanem


Opět po roce se v den výročí upálení mistra Jana Husa sejdeme poblíž jeho rodiště a společně vyrazíme na Svobodnou horu!


Žádná akce už Vám neunikne, pokud si propojíte svůj kalendář s kalendářem Svobodných na Google. ↓↓↓


Sledovat můžete také nový web: naskalendar.cz.
Odebírejte tento
týdeník ZDARMA!


Dostal se k vám tento mail od přátel? Chcete, aby vám už žádné novinky neunikly?
Stačí udělat jedinou věc.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU
Pošlete to dál!

Budeme rádi, když nás budete číst i nadále a budete tento Týdeník přeposílat svým přátelům, aby měli také informace z více zdrojů a mohli si udělat ucelenější názor.

Můžete nás také dát do kopie,
ať víme, že má smysl noviny po večerech připravovat.

Nezobrazil se Vám email správně? Otevřít v prohlížeči
22.02.2023 Svobodní
Tento email byl odeslán na adresu vondracek@svobodni.cz.
Odesilatelem je Týdeník Svobody - Svobodní, mluvci@svobodni.cz. Tento e-mail je podle zákona obchodním sdělením.
Z odběru se můžete odhlásit.


S radostí doručeno díky aplikaci SmartEmailing
Antispam pravidla