🐏 Nepodporujeme nouzový stav ani jiné jeho přezdívky! Týdeník Svobody 07/2021
Pandemický zákon, tak jak byl včera schválen ve Sněmovně, naši podporu rozhodně nemá. Před jeho schválením jsme varovali již včera a ve svých názorech jsme konzistentní mnohem déle než 24 hodin. Pan Prymula však během jednoho dne zvládá jít s ostatními vyvolenými na fotbal a přitom hájit ještě tvrdší opatření pro celou republiku. ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Týdeník Svobody - 7. týden 2021
Zobrazit email v prohlížeči
Svobodě a odpovědnosti zdar!

😡 Pandemický zákon, tak jak byl včera schválen ve Sněmovně, naši podporu rozhodně nemá.

❌ Před jeho schválením jsme varovali již včera a ve svých názorech jsme konzistentní mnohem déle než 24 hodin. :)

🙃 Pan Prymula však během jednoho dne zvládá jít s ostatními vyvolenými na fotbal a přitom hájit ještě tvrdší opatření pro celou republiku.

💬 Připomínám naše vyjádření k pandemickému zákonu:
"Vláda zítra Sněmovně navrhne pandemický zákon. Máme se čeho bát? V aktuálním znění bohužel ano. Takový zákon nesmí projít.⚠

Vytváří v podstatě trvalý utajený nouzový stav, pouze bez použití slov "nouzový stav". Ministerstvu zdravotnictví umožňuje výrazně omezovat lidská práva a svobody bez jakékoliv kontroly parlamentu. To chceme? Diktaturu ministerstva zdravotnictví? Ne. Nechceme udělat nejmocnějšího muže v zemi Adama Vojtěcha, Jana Blatného ani jeho nástupce.☢️

Máme jiný nápad? Ano. Využívat už existující zákon o veřejném zdraví. Pokud v něčem nevyhovuje, lze ho citlivě novelizovat. A ukončit neústavní nouzový stav"

S pozdravem a přáním hezkého dne
předseda Svobodných
"Svoboda a odpovědnost musí jít ruku v ruce... jinak zhynou..."
Připomínka Aloise Rašína
🏴 Včera jsme si připomněli 98 let ode dne, kdy Alois Rašín podlehl atentátu anarcho-komunisty Josefa Šoupala.

Zakladatel republikánství a vlastní měny v Českých zemích je za sto let samostatnosti jediným ministrem ve funkci, který v ní byl zavražděn.

Jeho pevné názory a zásady ho stály život a jsou pro nás velkou inspirací. 💬 “Pracuj a šetři,” to by dnes zřejmě odpověděl ministryní financí, která navrhuje další obří schodek. Zvlášť v této pohnuté době proto považujeme za mimořádně důležité připomínat si naše statečné předky, kteří byli pro svůj názor i pro samostatnou republiku ochotni čelit ohrožení života v cele smrti i v politické funkci.

O významu Aloise Rašína i jeho syna na místě krátce promluvil náš předseda Libor Vondráček, člen a bývalý europoslanec Jiří Payne, předseda Svobodných ve Středočeském kraji Petr Zavadil, poslanec a předseda Trikolóry Václav Klaus mladší a předseda strany Česká Pravice Michal Simkanič.

Na závěry byla připomenuta výzva, která poukazuje na státní ignorance vůči vlastnímu předpisu 35/1933 Sb. Z něj vyplývá státu už 88 let povinnost vybudovat v Praze Aloisi Rašínovi pomník. V kontextu navrhovaného pokutování těch, kteří dnes odmítají nechodit do práce říkáme, že by si měl stát ohledně dodržování předpisů zamést hlavně před vlastním prahem.
Výběr Svobodných střípků z médií
1) Po znovuzavedení nouzového stavu Svobodní vydali stanovisko, ve kterém znovuvyhlášení označili za protiústavní! Stanovisko strany je k dispozici zde.

2) K prodloužení nouzového stavu se též vyjadřoval náš senátor Jarda Chalupský, který se následně s dalšími senátory přidal k návrhu k Ústavnímu soudu, který se týká právě zrušení nouzového stavu. Jarda Chalupský ve svém vyjádření stručně popisuje svůj pohled na věc a jaké činnosti by bylo nutné v současné době proti covidu realizovat. Vyjádření Jardy je k dispozici zde

3) Místopředseda strany Luboš Zálom ve svém blogu nazvaném "Diagnóza opozice: zbabělost nebo schizofrenie" upozornil na důsledky spojené s prodloužením nouzového stavu za podpory hejtmanů.

4)  Člen Republikového výboru a garant pro zdravotnictví MUDr. Mirek Havrda poskytl pro Parlamentní listy rozhovor, ve kterém se mimo jiné zmiňuje o nové mutaci covidu, o zodpovědnosti každého občana proti boji s covidem, o ministru Blatném a mnoho dalšího. Celý rozhovor je k dispozici zde. Mirek Havrda se následně též vyjádřil k ministru vnitra Janu Hamáčkovi, kterého vyzval k odstoupení - viz Hamáčku, odstup!

Kalendář Svobody - 7. týden
20. 2. 1991: Stržení Hodžovy sochy
V albánské Tiraně demonstranti svrhli sochu komunistického diktátora Envera Hodži a vydali se na náročnou cestu ke svobodě.
21. 2. 1976: Ach to státu hanobení
Plastic People vydávají album "Ach to státu hanobení". Skupina je jedním ze symbolů vzdoru proti režimu, kvůli čemuž někteří její členové skončili i ve vězení. Představitelé undergroundu se nakonec vytoužené svobody dočkali stejně jako celý národ. 
22. 2. 1998: Nagano!
„Otevíráme zlatou bránu olympijského turnaje. Přece jen na světě existuje spravedlnost" ozvalo se z TV po finálovém vítězství nad Ruskem na OH v Naganu. Sic 10 let po revoluci, touha nandat to Rusům v nás zůstala stále.
23. 2. 1982: Grónsko opouští EU
53% Gróňanů se v referendu rozhodlo nepodpořit další setrvání v Evropském společenství. A to se jim tehdy ještě nezdálo o stavu Unie v roce 2021. Jak by hlasovali dnes?  
24. 2. 1942: Hlas Ameriky
Začala vysílat rozhlasová stanice Hlas Ameriky, jejímž posláním je šířit své vlny tam, kde vládne útlak a nesvoboda. Vysílání probíhalo krom jiného i v češtině.     
25. 2. 1980: Hacker ministrem
James Jim Hacker se stává ministrem pro administrativní záležitosti. Jeho postava v kultovním seriálu Jistě, pane ministře, se stala předlohou a vzorem pro mnoho evropských i domácích politiků.           
26. 2. 1990: Stažení ruských okupantů z Československa
Byla podepsána smlouva o stažení sovětských okupačních vojsk. Tato událost byla dalším střípkem v mozaice porevolučních událostí v naší cestě za svobodou a nezávislostí.       
Svobodné poradny
Ve čtvrtek jsme odvysílali další pravidelný díl Svobodné poradny. Tentokrát jsme se opět věnovali oblasti doručování a to konkrétně podání občan versus stát. Tímto bychom vás radi na sledování Svobodných porad pozvali. Sledujte tedy FB stránku Svobodných, kde se jednotlivé díly pravidelně ve čtvrtky vysílají.

Do dalších dílů Svobodné poradny chystáme zvát celou řadu dalších odborníků z různých oblastí, kteří budou lidem radit a pomáhat. Pokud máte sami nějaký tip na téma či oblast, které by vás zajímalo, abychom zpracovali, pište nám na mail mluvci@svobodni.cz. 

V brzké době se můžete těšit na speciální díl, který se bude týkat kompenzačních bonusů. Tento díl odvysíláme nezvykle v úterý 2. 3. 2021!

Předběžný rozpis dalších dílů:
Zbraňová legislativa: Jak získat výjimku na zakázané zbraně? - 25. 2. 18:00
Fiannční správa - covid: Kompenzační bonusy - 2. 3. 18:00
Doručování: Datové schránky - 4. 3. 18:00 

Odebírejte tento
týdeník ZDARMA!


Dostal se k vám tento mail od přátel? Chcete, aby vám už žádné novinky neunikly?
Stačí udělat jedinou věc.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU
Pošlete to dál!

Budeme rádi, když nás budete číst i nadále a budete tento Týdeník přeposílat svým přátelům, aby měli také informace z více zdrojů a mohli si udělat ucelenější názor.

Můžete nás také dát do kopie,
ať víme, že má smysl noviny po večerech připravovat.

Nezobrazil se Vám email správně? Otevřít v prohlížeči
22.02.2023 Svobodní
Tento email byl odeslán na adresu vondracek@svobodni.cz.
Odesilatelem je Svobodní - Týdeník Svobody, mluvci@svobodni.cz. Tento e-mail je podle zákona obchodním sdělením.
Z odběru se můžete odhlásit.


S radostí doručeno díky aplikaci SmartEmailing
Antispam pravidla