🐏 Prodloužení nouzového stavu neprošlo, konečně dochází k otevírání Česka! Týdeník Svobody 06/2021
Nouzový stav nebyl prodloužen, ale některé zákazy a uzavírání se zřejmě pokusí někteří hejtmani zařídit i bez toho. Vláda možná dokonce obejde sněmovní neprodloužení znovuvyhlášením nouzového stavu a to například pod záminkou žádosti hejtmanů. Proto je důležité neusnout na vavřínech a podpořit klidné pochody za svobodu a odpovědnost, za lásku a pozitivní náladu, za otevření škol pro děti i ekonomiky pro všechny ostatní. Zkrátka za normální život v České republice. ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Týdeník Svobody - 6. týden 2021
Zobrazit email v prohlížeči
Svobodě a odpovědnosti zdar!

Nouzový stav nebyl prodloužen, ale některé zákazy a uzavírání se zřejmě pokusí někteří hejtmani zařídit i bez toho. ⚠️

Vláda možná dokonce obejde sněmovní neprodloužení znovuvyhlášením nouzového stavu a to například pod záminkou žádosti hejtmanů.

Proto je důležité neusnout na vavřínech a podpořit klidné pochody za svobodu a odpovědnost, za lásku a pozitivní náladu, za otevření škol pro děti i ekonomiky pro všechny ostatní.
Zkrátka za normální život v České republice.

Na těchto dvou bude účastno mnoho Svobodných:
❤️
POCHOD NA ŘÍP - podrobnosti na fb události.
❤️ POCHOD NA PETŘÍN
- podrobnosti na fb události.

Další Valentýnské pochody, možná bližší vašemu bydlišti najdete zde.

S pozdravem a přáním hezkého dne
předseda Svobodných
"Svoboda a odpovědnost musí jít ruku v ruce... jinak zhynou..."
Svobodný beran
V rubrice Svobodný beran přijal pozvání do studia Ing. Lukáš Kovanda, Ph. D., hlavní ekonom Trinity bank a člen Národní ekonomické rady vlády.

Kdo se více blíží pravdě? ČNB, která předpovídá mimořádný růst české ekonomiky ve druhém čtvrtletí, a nebo Jana Maláčová, která srovnává škody současné situace s druhou světovou válkou?

Na tyto i jiné otázky odpovídal Lukáš Kovanda, který podpořil předpovědi růstu Bitcoinu a v závěru řekl, že "běh je pro ekonomy nejlepším sportem". 
Výběr Svobodných střípků z médií
1) Předseda strany Libor Vondráček poskytl obsáhlý rozhovor na téma změny volebního zákona, ve kterém vysvětluje možné dopady na již blížící se podzimní volby. Článek je k dispozici zde: Jde to z Hradu, ten zákon zadával Zeman

2) „Měli bychom mít stejný pohled na to, že se nemají zvyšovat daně, má být zachována česká koruna a zákony, které platí v České republice, mají vznikat hlavně u nás,“ říká Libor Vondráček v článku Hospodářských Novin, kde odpovídá na možnosti koaliční spolupráce.
„Teď k tomu ještě přibyl pohled na otvírání ekonomiky, považujeme za zcela neudržitelné zvykat si na to, že když přijde epidemie, je normální všechno zavřít,“ přibližuje Vondráček, na čem by se strany v koalici měly bezpodmínečně shodnout.

3) Jiří Payne ve svém příspěvku nazvaném Jestli to EU zavede, musíme ji svrhnout! popisuje možné souvislosti mezi pandemií covid a postupnému ubírání lidských svobod ze strany EU - např. v podobě myšlenky zavedení vakcinačních pasů, atd.

4) Luboš Zálom ve svém blogu nazvaném "Co si jen počneme bez nouzového stavu?" reaguje na ukončení nouzového stavu.

5) Svobodní mají potenciál 5,7 %, říká průzkum Ipsos zadaný koalicí SPOLU, který se dnes prezentují všechna média.

Kalendář Svobody - 6. týden
13. 2. 2008: Omluva Austrálcům
Australský premiér Kevin Rudd pronesl dlouho očekávanou omluvu původnímu australskému obyvatelstvu za příkoří ze strany kolonizátorů. Prohlášení znamenalo definitivní tečku nad ignorováním občanských práv a svobod Austrálců.
14. 2. 2009: Svobodní založeni
V budově Autoklubu ČR se uskutečnil zakládací sněm Strany Svobodných občanů. Prvním předsedou byl zvolen Petr Mach.
15. 2. 1989: Stažení sovětských vojsk z Afghánistánu
Poslední sovětští vojáci opustili Afghánistán. Navzdory tomu, že běžní Afghánci si během své historie příliš svobody neužili, obsazení Sověty zřejmě nebylo tím, co by běžným lidem svobodu zajistilo.  
16. 2. 1862: Založení Sokola
Tyrš a Fugner založili tělocvičný spolek Sokol, který zakázali nacisté i komunisté. Asi 150 000 členů má i dnes motto: V zdravém těle zdravý duch! V mysli vlast, v paži sílu! Tužme se!  
17. 2. 1500: Republika Dithmarschen se ubránila
Dánská armáda neuspěla při pokusu dobýt rolnickou republiku Dithmarschen navzdory dvojnásobné početní převaze. Dobyvačná politika mocipánů a agrese zase jednou ostrouhaly.  
18. 2. 1932: Miloš Forman
Místo života v nesvobodě ukázal lidu, jak si lze splnit svůj americký sen. Tématu svobody se věnoval i ve svých filmech Lid versus Larry Flint a Přelet nad kukaččím hnízdem. 
19. 2. 1929: Den daňové svobody v ČSR
Zato v letošním roce je to až v červnu a daňové břemeno v tom minulém bylo téměř 65 %.
Svobodné poradny
Ve čtvrtek jsme odvysílali již třetí díl Svobodné poradny. Tentokrát jsme se věnovali zbraňové legislativě - tomu, co se změnilo pro držitele zbraní v souvislosti se změnou zbraňové legislativy. Následující týden se opět vrátí k problematice doručování a to konkrétně k tématu podání: občan versus stát. Tímto bychom vás radi na sledování Svobodných porad pozvali. Sledujte tedy FB stránku Svobodných, kde se jednotlivé díly pravidelně ve čtvrtky vysílají.

Kdo třetí díl věnovaný zbraňové legislativě nestihl živě, může se podívat ze záznamu zde: 

Do dalších dílů Svobodné poradny chystáme zvát celou řadu dalších odborníků z různých oblastí, kteří budou lidem radit a pomáhat. Pokud máte sami nějaký tip na téma či oblast, které by vás zajímalo, abychom zpracovali, pište nám na mail mluvci@svobodni.cz. 

Předběžný rozpis dalších dílů:
Doručování: Podání občan VS stát - 18. 2. 18:00
Zbraňová legislativa: Jak získat výjimku na zakázané zbraně? - 25. 2. 18:00
Doručování: Datové schránky - 4. 3. 18:00 
Fiannční správa: Kompenzační bonusy - 11. 3. 18:00
Odebírejte tento
týdeník ZDARMA!


Dostal se k vám tento mail od přátel? Chcete, aby vám už žádné novinky neunikly?
Stačí udělat jedinou věc.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU
Pošlete to dál!

Budeme rádi, když nás budete číst i nadále a budete tento Týdeník přeposílat svým přátelům, aby měli také informace z více zdrojů a mohli si udělat ucelenější názor.

Můžete nás také dát do kopie,
ať víme, že má smysl noviny po večerech připravovat.

Nezobrazil se Vám email správně? Otevřít v prohlížeči
22.02.2023 Svobodní
Tento email byl odeslán na adresu vondracek@svobodni.cz.
Odesilatelem je Svobodní - Týdeník Svobody, mluvci@svobodni.cz. Tento e-mail je podle zákona obchodním sdělením.
Z odběru se můžete odhlásit.


S radostí doručeno díky aplikaci SmartEmailing
Antispam pravidla