🐏 První video ze Svobodné Poradny nejen pro podnikatele, TOP3 ze sociálních médií, silvestrovský speciál a kalendář svobody - Týdeník Svobody 53/2020
Svobodě a odpovědnosti zdar! Přátelé a zastánci svobody, nadešel konec roku 2020, který byl docela jiný než roky minulé a letošní poslední týdeník bude také v trochu jiném duchu. Tak, jako bývají veselé silvestrovské večery i silvestrovské zprávy, bude veselý i náš týdeník. Přinášíme vám výběr vtipně či sarkasticky laděných videí, které jsme letos zveřejňovali jako "nedělní videa". Na úvod, ovšem jedna velmi aktuální a zcela vážná Svobodná Poradna.  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Týdeník Svobody - 53. týden 2020
Zobrazit email v prohlížeči
Svobodě a odpovědnosti zdar!

Přátelé a zastánci svobody, nadešel konec roku 2020, který byl docela jiný, než roky minulé a letošní poslední týdeník bude také v trochu jiném duchu. Tak, jako bývají veselé silvestrovské večery i silvestrovské zprávy, bude veselý i náš týdeník.

Přinášíme vám výběr vtipně či sarkasticky laděných videí, které jsme letos zveřejňovali jako "nedělní videa". Na úvod, ovšem jedna velmi aktuální a zcela vážná Svobodná Poradna.
Svobodná poradna
TOP3 Hlášky: Ze sociálních médií
"Silvestrovský videovýběr" roku 2020
Daňové přiznání v roce 2021?

Až budete v příštím roce podávat daňová přiznání, vzpomeňte si, že i Homer Simpson ví, jak ho podat.

Maláčové došel smích

Všichni si určitě také pamatujeme plytkou diskuzi paní ministraně Maláčové. Pochvalu za výkon v událostech komentářích od nás výjimečně dostává Miroslav Kalousek.
O euroúřednících v Jistě pane ministře

Každý z nás už jistě ví, jak funguje EU. Zajisté to ví i pan ministr.

Lubomír Lipský už v roce 1963 prozradil tajemství Máry Prchala.

Přecházíme k vážně míněným videím. Toto v době, kdy navrhuje společný dluh 750 miliard EUR, vyprodukovala Evropská komise.
Úřady, které Vám berou 65 % z výplaty jsou spíš otrokářské než finanční

Proto jsme v den daňové svobody, který byl letos nejpozději v historii, partizánsky přejmenovali finanční úřady snadno slepitelnými nálepkami.
Kalendář Svobody - 1. týden
31. 12. 1991: Den definitivního konce říše zla
O půlnoci si mohli nejen všichni obyvatelé okupovaných zemí východního bloku připít jak na nový rok, ale zároveň i na oficiální zánik Říše Zla, který přišel přesně s Novým Rokem.
1. 1.1977: Vydání Prohlášení Charta 77 byla jedním z prvních organizovaných projevů odporu proti komunistickému režimu. Maličký krok ke svobodě pro Československo, velký krok do Bartolomějsképro signatáře.
2. 1.1776: Zrušeno mučení v Rakousku
Marie Terezie nařídila zrušení všech forem mučení v Rakousku. Těm nahoře konečně došlo, že mučit lidi například při vyslýchání
k ničemu dobrému nevede a ke zjištění pravdy už vůbec ne.
3. 1.2009: Vznik bitcolnu
Plně decentralizovaná kryptoměna neumožňuje dohled vlády nad peněžními toky a proslavila se rychle stoupající hodnotou. Za posledních 12 měsíců hodnota bitcoinu stoupla více než desetinásobně.
4. 1.1944: Začátek zásobování partyzánů armádou USA
USA začaly zásobovat partyzány v západní Evropě. Partyzánská síla napříč Evropou dokázala navzdory těžkým podmínkám a mno­ha padlým výrazně přispět k ukončení války.
5. 1.1968: Začátek "Pražského jara"
1. tajemníkem KSČ byl zvolen Alexander Dubček. Jedna z nejdůležitějších reforem Pražského jara pak přinesla svobodu tisku. "Cenzura je nepřípustná" stálo v zákoně z 26. června. Liberalizace bohužel netrvala dlouho, ale to je zas jiný příběh.
6. 1.1941: Čtyři svobody F. D. Roosevelta
Prezident USA F. D. Roosevelt na půdě kongresu představil čtyři svobody, na které mají mít právo všichni lidé na světě: svobodu názoru a projevu, svobodu vyznání, svobodu od strachu z agrese a svobodu před nedostatkem. Své názory brzy podpořil akcí.
7. 1.1979: Konec Rudých Khmerů
Byl ukončen teror Rudých Khmérů v Kambodži díky intervenci Vietnamu. Khmérové zrušili peníze, trh, soukromé vlastnictví a snad všechny myslitelné svobody. V brutalitě jim konkuroval málokdo.
PODCAST: Svobodný Beran #000

Přeji vám úspěšný vstup do nového roku, který bude snad bohatší na svobodu a odpovědnost každého z nás.
předseda strany Svobodní
Odebírejte tento
týdeník ZDARMA!


Dostal se k vám tento mail od přátel? Chcete, aby vám už žádné novinky neunikly?
Stačí udělat jedinou věc.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU
Pošlete to dál!

Budeme rádi, když nás budete číst i nadále a budete tento Týdeník přeposílat svým přátelům, aby měli také informace z více zdrojů a mohli si udělat ucelenější názor.

Můžete nás také dát do kopie,
ať víme, že má smysl noviny po večerech připravovat.

Nezobrazil se Vám email správně? Otevřít v prohlížeči
22.02.2023 Svobodní
Tento email byl odeslán na adresu vondracek@svobodni.cz.
Odesilatelem je Libor Vondráček Svobodní, predseda@svobodni.cz. Tento e-mail je podle zákona obchodním sdělením.
Z odběru se můžete odhlásit.


S radostí doručeno díky aplikaci SmartEmailing
Antispam pravidla