Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar! Olga Richterová se nejprve pochlubila, že vláda schválila návrh Pirátů na zpětné zdanění 60 % toho, co vybraným firmám ještě zbylo po předchozím zdanění. Tím, by se fakticky spustilo to, čemu se vminulosti říkalo „první vlna znárodnění“. Následně se prosazením tohoto návrhu pochlubil Marian Jurečka, a vývoj na pražské burze už tu chvíli byl jasný každému, kdo není ekonomicky nekompetentní.
Týdeník Svobody - 42. týden 2022

Svobodě a odpovědnosti jednotlivce zdar!

Olga Richterová se nejprve pochlubila, že vláda schválila návrh Pirátů na zpětné zdanění 60 % toho, co vybraným firmám ještě zbylo po předchozím zdanění. Tím, by se fakticky spustilo to, čemu se v minulosti říkalo „první vlna znárodnění“.

Následně se prosazením tohoto návrhu pochlubil Marian Jurečka, a vývoj na pražské burze už tu chvíli byl jasný každému, kdo není ekonomicky nekompetentní.


Podobné úvahy jsou přitom v jasném rozporu se zásadou právního státu, která zakazuje přímou retroaktivitu! Daňová sazba musí být známa vždy před zdaňovacím obdobím. Zákony i judikatura mluví jasně.

Věříme proto, že přes Ústavní soud taková šílenost snad nemůže projít. Ale už to, že se vláda o něčem podobném je schopna bavit je naprosto šílené a definitivně to bourá mýtus „o pravicové vládě“. 😵‍ Taková vláda by naopak byla nalevo i od Vladimíra Špidly.

Jak moc je nápad sazby daně uprostřed zdaňovacího období si může každý odpovědět sám. Napadne někoho ve vládě zpětně zdanit výrobce respirátorů, farmaceutické firmy nebo lékárny? Zvýšíme zpětně daň na banky za rok 2009? Pokud otevřeme tuto Pandořinu skříňku, pak už si nemůže být jist nikdo ničím.

Člověka v ten moment napadají slova klasika: „Důl je díra v zemi. Tu vám nikdo ukrást nemůže.“ Už jednou jsme se přesvědčili, že i to lze a zahrávání si se zpětným zdaněním je jen prvním krokem k tomu, aby to jednou skončilo i u toho dolu.

Daň z neočekávaného zisku je obecně naprosto nesystémovým řešením. Pokud k němu navíc dodáme 60 % sazbu, pak se skutečně jedná o nápad veskrze socialistický.

Ale proč by volič chodil se socialistickými nápady za kováříčkem, když mohl jít rovnou za kovářem? Vždyť kdyby voliči chtěli zavádět windfall tax nebo toužili po jiném daňovém harakiri, tak mohli místo Jurečky a Richterové volili Janu Maláčovou! Která by navíc tento nástroj nové levice jistě prodala ještě v blyštivějším obalu.

Člověka napadne, že vlastně každá vláda za posledních 20 let měla svoji Maláčovou. Ta současná má ovšem minimálně dvě a my se proto máme ještě na co těšit!

PS: Pokud připustíme do našeho právního řádu princip retroaktivity, pak bychom s trochou nadsázky mohli navrhnout, že voličům těch poslanců, kteří pro tuto zvrácenost zvednou ruku, umožníme retroaktivně změnit obsah svého hlasovacího lístku a tím zpětně vyměnit své poslance...

S pozdravem a přáním hezkého dne
Libor Vondráček
předseda Svobodných

Udělal Biden tečku za COVIDem? Speciální host prof. Jaroslav Turánek - #074 Svobodná hospoda
Speciálním hostem Svobodné hospody byl profesor Jaroslav Turánek, kandidát na prezidenta. Skončila pandemie, jak tvrdí Biden? Jaké vakcíny se očkují? Co řekla zástupkyně Pfizeru v europarlamentu? A jak to vypadá s jeho kandidaturou na prezidenta?

Na to i na vaše dotazy odpovídal pan profesor Jaroslav Turánek ve vysílání svobodné hospody. Poprvé ve Svobodné hospodě, byl náš speciální host a kandidát na prezidenta, podroben 10 prezidentským otázkám od Svobodných. Jak na ně v přímém přenosu odpovídal si můžete pustit ze záznamu.

1) Vondráček: Veřejným sektorem podporované neziskovky nesmí být prodlouženou rukou politických kampaní.
"Když lidi kritizuji neziskovky a jejich financování, tak si zastávám poskytovatelů sociálních služeb např. hospiců či charit, které nepatří mezi politické neziskovky… V Brně jsem bohužel zahlédl tuto propagandu financovanou právě diecézní charitou, která odvedla tak skvělou práci při opravách škod způsobených tornádem…", těmito slovy začíná svůj příspěvek na téma propojení neziskovek a politiky Libor Vondráček. 
2) Kdo seje Green Deal,
sklízí energetické problémy.


Kdo seje Green deal, sklízí energetické problémy. My před ním varujeme od ledna 2020 a nemusíme tedy měnit naše názory ani stanovisko k němu.
Ostatní se od něj postupně odvrací, když až dnes vidí jeho důsledky, ale těchto 12 europoslanců ho podpořilo svým hlasem a na tom se nic nezmění. Viz zpráva zde.
3) Zálom: Morálka nedostatku jako evropské řešení energetické krize
"Evropská unie přišla s vlastním návrhem, jak řešit energetickou krizi. Že by nechala fungovat trh a vzdala se socialismu, na to zapomeňte. Místo toho na nás chystá povinné omezení spotřeby, prozatím alespoň o pět procent" říká v úvodu svého článku Luboš Zálom.
4) Konec masového automobilismu? Braňme se převýchově!
Svobodní cítí velkou zodpovědnost být připraveni čelit novodobým ohrožením, které útočí na naši svobodu, ale i základní fungování demokracie. Chceme-li žít svobodně, musíme zastavit naše převychovávání sociálními inženýry, kteří si například přejí: „Konec masového automobilismu“. Celá zpráva je na tomto odkaze 
5) Svobodní jsou zastánci férové soutěže myšlenek a sami jdou příkladem.

Pokud se stanete příznivci Svobodných, budete moci v primárních volbách určit přední pozice na naší kandidátce. První takové hlasování proběhlo už v roce 2009 a další primárky proběhnou v roce 2023.
Staňte se našimi registrovanými příznivci, nebo dokonce členy, a pomozte nám vybrat ty nejlepší do čela kandidátky: Registrace Svobodní.
6) Vaše tělo, vaše zdraví, vaše volba!
Narozdíl od mnoha ostatních, říkáme stále totéž! Protože jste možná zaznamenali kampaň vládních stran, která Vás navádí k další tečce a jiná kampaň vám nabízí také tečku proti chřipce, připomínáme náš postoj. Celá zpráva je zde.

V sobotu 22. října 2022 proběhne od 9:30 první společný výstup na posvátnou horu Říp. Akci pořádají Obrozenci 2.0. Na výstup jste srdečně zváni. Můžete se potkat s celou řadou zajímavých lidí, mimo jiné i s Liborem Vondráčkem, předsedou Svobodných. 

Beseda s právníkem Liborem Vondráčkem Mrazivá fakta o Právu EU a ČR v Kladně v pondělí 31. 10. 2022 od 17:30 v ulici Cyrila Boudy (Technický Dům Kladno).

Musíme se stále více podřizovat Bruselu? Právník vás seznámí s novými souvislostmi těchto propletených a často popletených legislativ. Jak asi tušíte, evropské právo se stále více prolíná s českým. Kdo a jak z toho těží?
Těšíme se na vás. A přijďte včas je tu jen 50 míst pro sezení.

Konference svobody: Diskuse o budoucnosti české pravice
Panelovou diskusi o budoucnosti české pravice bude moderovat Libor Vondráček. Vše přitom proběhne v době blížících se prezidentských voleb, což bude také v diskusi zohledněno.

Diskutující: Hynek Fajmon (Tea Party), Matěj Gregor (Svobodní - zástupce mladých pravičáků), XY (brzy odtajníme), XY (brzy odtajníme),
XY (brzy odtajníme). Doporučené vstupné: 190 Kč


17. listopadu si tradičně vzpomeneme na 17. listopad 1939 a 1989 před Hlávkovou kolejí a na Národní třídě. Připomeneme si životní příběhy 10 slavných i zapomenutých bojovníků za svobodu. Sejdeme se v 11. hodin při vstupu na Olšanské hřbitovy z Vinohradské třídy, vedle OC Flora a tramvajové zastávky Flora. 

Čtvrtek 17. listopadu 2022 - 11:00 - 12:30 - Olšanské hřbitovy Praha. 


Protivládní pochod za důstojný život! - 100 let od atentátu na Aloise Rašín - leden 2023 Pochod, který proběhne na začátku nového roku má za cíl postavit se za to, čemu se dnes příliš nedaří! Co je ohroženo. Dát si předsevzetí, že hodnoty, které ztělesňoval Alois Rašín budeme intenzivněji bránit.

Datum konání pochodu je určeno podle výročí 100 let od spáchání atentátu na Aloise Rašína (5. 1. 1923).

Na jeho odkaz je páchán atentát již delší dobu. Tímto pochodem se chceme přihlásit k odkazu prvního ministra financí ČSR, zakladatele naší měny i autora zákona, který nám přinesl nezávislost. Tu nezávislost, o kterou jako stát již dlouho přicházíme.

POCHOD SE POSTAVÍ ZA SVOBODU, NEZÁVISLOST A ZEMI BEZ DLUHŮ! ZA STABILNÍ MĚNU! ZA ČESKOU KORUNU!

Začínáme na náměstí Republiky a již dnes připomínáme jeden citát Aloise Rašína: „Kde hrozí bída, tam hrozí socialismus. A kde hrozí socialismus, tam hrozí bída.


Pietní akt k 100. výročí úmrtí Aloise Rašína, politika a zakladatele Československé republiky. Akce se koná na místě, kde byl dne 5. ledna 1923 na Aloise Rašína spáchán atentát anarchokomunistou J. Šoupalem. Politik na následky zranění zemřel právě 18. února 1923.

Na místě bude zveřejněna výzva k naplnění stále platného zákona č. 35/1933 Sb., o vybudování památníku Aloise Rašína v Praze. 

Pietní akt k 100. výročí úmrtí Aloise Rašína se bude konat v sobotu 18. února 2023 v 11:00 hod. v ulici Žitná 10, Praha 2. 


Žádná akce už Vám neunikne, pokud si propojíte svůj kalendář s kalendářem Svobodných na Google. ↓↓↓


Sledovat můžete také: naskalendar.cz.
17. 10. 1781: Bitva u Yorktownu
Britská armáda se vzdává v Yorktownu Američanům. Začátek pro Američany úspěšného konce války o nezávislost.  
18. 10. 1867: Narození Aloise Rašína
Narodil se Alois Rašín. Byl bojovníkem za samostatné Československo, velkým liberálem a 1. ministrem financí Československa.
19. 10. 1990: Rádio Stalin
Ačkoliv bylo rádio Stalin fakticky i právně pirátské, jedná se o první soukromé rádio v Československu. Rádio Stalin vysílalo z ponurých podzemních prostorů letenského Stalinova pomníku.
20. 10. 1860: Konec rakouského absolutismu
František Josef I. vydal Říjnový diplom, kterým se vzdal absolutismu, zavázal se vzdát se zákonodárné moci a zavedl říšskou radu. Rakousko-Uhersko tím udělalo výrazný krok ke svobodě.
21. 10. 2017: Konec Jiřího Hlavatého v politice
Jiří Hlavatý (ANO) byl zvolen do poslanecké sněmovny. S údivem zjistil, že přišel o senátorské křeslo, které měl ještě raději. Obvinil voliče, že za to můžou, vzdal se poslaneckého křesla, kandidoval do senátu a prohrál.
22. 10. 1986: Reagan snížil daně
Potvrdil pověst nejliberál­nějšího amerického prezi­denta od 2. světové války a nastartoval období ame­rického ekonomického růs­tu, svobody a prosperity. 
23. 10. 1956: Maďarské povstání
V Maďarsku propuklo povstání pod vedením Imre Nagyho proti stalinistické diktatuře. Tehdy to ještě neklaplo. Trvalo ještě další dvě desetiletí, než jsme se my, i Maďaři toho marasmu zbavili.
24. 10. 1942: Operace Antimony
Proběhl výsadek z Anglie na území protektorátu Čechy a Morava za účelem zpra­vodajské činnosti. Výsadkáři byli během války důležitou spojnicí mezi domácím a zahraničním odbojem. 
Týdeník Svobody
ZDARMA k odběru!

Čtete týdeník svobody poprvé? Chcete, aby vám už nic důležitého neuniklo?
Stačí přihlásit odběr.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU
Pošlete Týdeník dál!
Jsme rádi pokud nás pravidelně čtete. Radost nám udělá také, pokud Týdeník přepošlete svým přátelům, aby i oni měli informace, které jim mainstream nedá a mohli si udělat ucelenější názor.

Můžete nás také dát do kopie,
ať víme, že má smysl týdeník po večerech připravovat.

Nezobrazil se Vám email správně? Otevřít v prohlížeči
{{ gf_todaysdate }} Svobodní